Noi norme europene de siguranţă pentru medicamentele eliberate pe bază de reţetă

M.I.
Miscellanea / 8 februarie 2019

Noi norme europene de siguranţă pentru medicamentele eliberate pe bază de reţetă

Noile norme privind elementele de siguranţă pentru medicamentele eliberate pe bază de reţetă care sunt vândute în Uniunea Europeană se vor aplica începând de sâmbătă, 9 februarie 2019, informează un comunicat al Executivului comunitar.

De acum înainte, industria medicamentelor va trebui să aplice un cod de bare 2-D şi un dispozitiv de protecţie împotriva modificărilor ilicite pe cutia medicamentelor eliberate pe bază de reţetă. Farmaciile, inclusiv farmaciile online, şi spitalele vor trebui să verifice autenticitatea medicamentelor înainte de a le elibera pacienţilor. Acesta este ultimul pas în transpunerea Directivei privind medicamentele falsificate, adoptată în 2011, care vizează garantarea siguranţei şi a calităţii medicamentelor vândute în UE.

"Orice farmacie sau spital din UE va trebui să dispună de un sistem care să faciliteze şi să eficientizeze detectarea medicamentelor falsificate. Cu toate că va trebui să depunem mai multe eforturi, după lansarea sistemului, pentru a ne asigura că noul sistem funcţionează corespunzător în întreaga UE, sunt optimist că oferim cetăţenilor încă o măsură de siguranţă pentru a-i proteja de pericolele asociate cu medicamentele neautorizate, ineficiente sau periculoase", a declarat comisarul pentru sănătate şi siguranţa alimentară, Vytenis Andriukaitis.

Medicamentele produse înainte datei de 9 februarie 2019 fără elemente de siguranţă pot, de asemenea, să rămână pe piaţă până la data lor de expirare. Noul sistem de verificare de la un capăt la altul va obliga însă persoanele autorizate (în special farmaciştii şi spitalele) să verifice, pe tot parcursul lanţului de aprovizionare, autenticitatea produselor. El va permite statelor membre să asigure o mai bună trasabilitate a medicamentelor individuale, în special în cazul în care există vreo preocupare legată de unul dintre acestea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb