NOI PROMISIUNI ALE EXECUTIVULUI: Ministrul Săniuţă declară toleranţă zero corupţiei

Doru Ivanov
Ziarul BURSA #Politică / 17 iunie 2004

Noul ministru al administraţiei şi internelor, Marian Florian Săniuţă, susţine cu fermitate că va da dovadă de intransigenţă faţă de orice act de corupţie. "Voi promova un principiu consacrat deja în instituţia pe care o conduc, cel al toleranţei zero faţă de orice abateri care ar putea pune sub semnul întrebării demnitatea profesiei de funcţionar public sau calitatea de militar", a declarat domnia sa ieri, într-o conferinţă de presă.

Pe lista de priorităţi noului ministru se află şi închiderea Capitolului 24 de negociere cu Uniunea Europeană - "Justiţie şi Afaceri Interne". "Integrarea în Uniunea Europeană va constitui unul din obiectivele noastre de referinţă", a ţinut să precizeze Marian Săniuţă. Domnia sa este de părere că Ioan Rus, fostul şef al internelor, a întreprins deja mulţi paşi importanţi în această direcţie, însă "reforma este un proces complex, al cărui ritm trebuie accelerat pînă la atingerea standardelor europene din administraţie şi din domeniul ordinii şi siguranţei publice".

Noul membru al Executivului a promis că va fi receptiv la dorinţele cetăţenilor şi la sugestiile presei, în procesul de luare a deciziilor. Domnia sa a afirmat că va încerca să atingă cît mai rapid obiectivele propuse, "întrucît nu ne putem permite luxul de a irosi timpul limitat de care dispunem". Marian Săniuţă crede că va reuşi, pe lîngă cele enumerate mai sus, să crească standardul de viaţă al lucrătorilor MAI, precum şi îndeplinirea tuturor sarcinilor propuse, în condiţii de deplină transparenţă.

PNL dezaprobă numirea lui Săniuţă

Partidul Naţional Liberal cataloghează numirea lui Marian Săniuţă în funcţia de ministru al administraţiei şi internelor, drept "o nouă bizarerie pesedistă". Liberalii susţin că noul membru al Guvernului nu are "nici vocaţie şi nici pregătirea adecvată pentru postul pe care îl ocupă".

Purtătorul de cuvînt al PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă: "Săniuţă are experienţă în domenii fără prea mare legătură cu poliţiştii pe care va trebui să-i conducă". Liberalii mai spun că au mari îndoieli cu privire la capacitatea ministrului de interne, de a încheia la timp negocierile cu Uniunea Europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb