NOI PROTESTE ÎMPOTRIVA GRAŢIERII, ÎN MAI MULTE ORAŞE DIN ŢARĂ Peste 28.000 de oameni au protestat în Capitală pe traseul Piaţa Universităţii - Guvern - PSD - ALDE

S.A.
Miscellanea / 22 ianuarie 2017



Protestul din Piaţa Universităţii împotriva graţierii (Sursa foto: captură Youtube)

Protestul din Piaţa Universităţii împotriva graţierii (Sursa foto: captură Youtube)



Actualizare 22:19 Liviu Dragnea: "Iohannis a fost în fruntea unei noi mineriade; e un început de lovitură de stat"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, îl acuză pe preşedintele Iohannis că a participat "la o nouă mineriadă" şi califică protestele de astăzi ca fiind "un început de lovitură de stat".

Preeşdintele PSD a scris în această seară, pe pagina sa de Facebook: "M-am întors de la instalarea preşedintelui Americii şi l-am găsit pe preşedintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestaţie neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituţionale şi împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care sta la baza statului de drept. Preşedintele ţării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale şi cerând aberaţii constituţionale: retragerea unor ordonanţe, mai ales a unora care nu au fost date".

Liderul PSD a subliniat că evenimentele de astăzi reprezintă "un început de lovitură de stat".

Dragnea a precizat: "E un început de lovitură de stat. De fapt, preşedintele Iohannis vrea, aşa cum a vrut şi fostul preşedinte Băsescu, să pună în cătuşe puterea legitimată prin votul democratic. Vrea ca în continuare România să fie condusă de instituţii fără legitimitate democratică, prin teroare, iar românii să rămână prizonierii unor puteri nealese. Am spus în campanie că vreau ca românii să trăiască liberi în ţara lor, fără teamă că sunt ascultaţi, urmăriţi, hăituiţi, şantajaţi şi nedreptăţiţi. Nu-mi iau cuvintele înapoi. Susţin acţiunile împotriva corupţiei, dar împotriva adevăratei corupţii".

Totodată, Dragnea a mai anunţat că a solicitat ministrului de Interne să retragă jandarmii din faţa sediului PSD, unde au protestat mii de oameni, motivând că social-democraţii nu aveau de ce să fie apăraţi.

"Eu consider că PSD n-are motive să fie apărat. PSD e apărat de ideile lui politice, de programul de guvernare şi de suportul popular. Îi asigur pe români că nu-i voi mai permite preşedintelui Iohannis să răstoarne ordinea constituţională, să uzurpe calităţi oficiale intrând abuziv în şedinţele de guvern sau să incite la dezordine socială şi violenţă. Vreau ca programul de guvernare să fie pus în practică în totalitate. Dincolo de jocul politic egoist al preşedintelui Iohannis, viaţa românilor are nevoie de bunăstare şi siguranţă", a concluzionat preşedintele PSD.

----------

Actualizare 21:39 Protestul din Bucureşti se încheie, manifestanţii au început să plece

Protestul din Bucureşti, la care au participat peste 28.000 de oameni, se încheie.

Manifestanţii au început să plece, după patru ore de protest, relatează News.ro. Manifestaţia a început în Piaţa Universităţii, de unde oamenii au plecat în marş în Piaţa Victoriei şi apoi la sediul PSD din Kiseleff.

După ora 21.00, oamenii care au protestat în faţa sediului PSD din Şoseaua Kiseleff au plecat. O parte dintre aceştia s-au întors la Piaţa Victoriei, iar ceilalţi au mers pe Kiseleff până la sediul ALDE.

Ajunşi în faţa sediului ALDE, oamenii au scandat "PSD şi ALDE, aceeaşi mizerie".

Ei au rămas în faţa sediului acestui partid pentru câteva minute.

Înainte, protestatarii au fost în faţa sediului PSD din Şoseaua Kiseleff. Aceştia au aruncat cu hârtie igienică, dar şi cu bulgări de zăpadă spre sediul PSD.

----------

Actualizare 21:22 Protestatarii au ajuns la sediul ALDE de la Arcul de Triumf

Manifestanţii scandează, în faţa sediului ALDE, "Tăriceanu nu uita, aşteptăm şi cartea ta!" şi "DNA să vină să vă ia".

Antena 3 titrează: "Lovitură de stat în desfăşurare".

----------

Actualizare 21:08

În faţa sediului PSD s-a cântat imnul naţional. Manifestanţii au cântat şi "Un elefant se legăna pe o pânză de păianjen".

Numărul oamenilor scade încet, dar în continuare bulevardul e plin pe o distanţă considerabilă.

Oamenii au pancarte cu mesaje precum "Cel mai slugarnic şi ruşinos guvern", "O adunatură de cârpe".

"PSD - ciuma roşie" e sloganul preferat al protestatarilor.

Grupul de manifestanţi s-a pus iar în mişcare pe bulevardul Kiseleff, spre Arcul de Triumf, relatează Hotnews.ro. O parte a manifestanţilor strigă "Hai la ALDE!".

Alţi protestatari scandează "Ghiţă TV, o mizerie" şi "Antena 3, nişte derbedei".

----------

Actualizare 21:01 Protestul de la Timişoara s-a încheiat, după ce manifestanţii au fost la Prefectură şi la sediul DNA

Protestatarii de la Timişoara au încheiat mitingul puţin după ora 20.00, în acelaşi loc în care au început, în Piaţa Victoriei, după ce s-au dus, în marş, la sediul Prefecturii Timiş şi la sediul DNA Timişoara.

Protestatarii au strigat in faţa sediului DNA Timişoara lozinci precum "DNA, suntem de partea ta" şi "Codruţa, nu te lăsa, noi suntem de partea ta" şi au cerut demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, potrivit News.ro.

Pe drumul spre Prefectură şi DNA Timişoara, protestatarii au blocat două bulevarde din oraş, bulevardul I.C. Brătianu şi bulevardul Revoluţiei din 1989.

După ce au manifestat în faţa sediului DNA, protestatarii de la Timişoara s-au întors în Piaţa Victoriei, unde, după ce au strigat câteva lozinci la adresa guvernanţilor, au început să se disperseze.

Organizatorii au anunţat că un nou protest ar putea avea loc duminica viitoare, în cazul în care revendicările oamenilor nu vor fi respectate.

La protestele de la Timişoara a participat şi primarul Nicolae Robu (PNL) care s-a deplasat şi el, alături de protestatari, pe traseul spre Prefectura Timiş şi sediul DNA Timişoara.

La Timişoara a fost citită şi o petiţie pentru consolidarea statului de drept, care a fost semnată de aproximativ 1.500 de oameni.

-----------

Actualizare 20:55 Victor Boştinaru (PSD), la Antena 3: "Iohannis dă imaginea unei republici bananiere în preajma unei lovituri"

Victor Boştinaru (europarlamentar PSD), întrebat la Antena 3 cum comentează faptul că Iohannis s-a alăturat protestatarilor, a declarat că acesta "este cel mai grav lucru comis de un preşedinte al României din 1990 încoace".

Europarlamentarul a adăugat, citat de Hotnews: "Este fără precedent la scara UE, nu există un singur episod în care un preşedinte să conducă o acţiune de protest împotriva guvernului ţării pe care el, prin Constituţie, o conduce, dând mai degrabă imaginea unei republici bananiere în preajma unei lovituri oganizate de o juntă, fie ea militară, fie paramilitară".

Boştinaru a subliniat: "Preşedintele a încălcat articole din Constituţie (referindu-se la cele privind rolul său de mediere, n.r.). Cred că faptele sunt atât de grave că, dacă acest conflict continuă în aceeaşi notă, cred că el nu poate fi soluţionat decât prin suspendare".

Moderatorul Radu Tudor a spus că dezavuează "manifestările extremiste" care cer puşcărie pentru întregul Guvern.

"Asta nu mai este democraţie. Să facem o paralelă 2015/2017. De fiecare dată a fost o tragedie, apoi mişcări de stradă. Sunt inclusiv analişti care spun că se incearcă un scenariu ca cel din 2015. Eu nu sunt adeptul scenariilor, dar sunt bombardat cu mesaje. Se doreşte răsturnarea Guvernului, invalidarea votului din 11 decembrie, se doreşte un nou guvern, un nou parlament", a mai afirmat moderatorul Antena 3.

---------

Actualizare 20:37 Protestatarii au ajuns în faţa sediului PSD

Când a trecut pe lângă Ambasada Rusiei, mulţimea a scandat: "Rusia, Moldova nu-i a ta!", relatează Hotnews.ro.

În faţa sediului PSD, oamenii scandează "Ieşi afară, javră ordinară!", "Hoţii", "PSD - ciuma roşie" şi "Ruşine, ruşine să vă fie".

---------

Actualizare 20:30 Numărul protestatarilor din Capitală a ajuns la 28.000

Aproximativ 28.000 de persoane, potrivit estimărilor Hotnews şi Digi24, se îndreaptă, la acest moment, spre sediul PSD din Şoseaua Kisellef pentru a protesta împotriva proiectului Guvernului privind graţierea

---------

Actualizare 20:20 Protestatarii au decis să plece din Piaţa Victoriei spre sediul PSD din Şoseaua Kisellef

Iniţial, jandarmii nu au vrut să le permită manifestanţilor accesul spre Şoseaua Kisellef.

După câteva minute, cordonul de jandarmi s-a dat la o parte, în apaluzele oamenilor, potrivit Hotnews.ro.

În drum spre sediul PSD, mulţimea strigă "Dragnea, nu uita/ Aşteptăm şi cartea ta" şi "PSD - ciuma roşie".

----------

Actualizare 20:16 Un grup de protestatari încearcă să rupă cordonul de jandarmi din Piaţa Victoriei

----------

Actualizare 20:00

Circulaţia rutieră este oprită în Piaţa Victoriei.

Manifestanţii strigă "La închisoare, nu la guvernare", "Hoţii", "Demisia", "PSD - ciuma roşie", "DNA să vină să vă ia".

La protest participă oameni de toate vârstele, iar unii dintre ei au venit însoţiţi de copiii lor, inclusiv copii mici, pe care îi ţin pe umeri, relatează News.ro.

"Vreau să împiedicăm adoptarea ordonanţei privind graţierea şi a celei de modificare a Codului penal, pentru că, în primul rând, aceste chestiuni nu se stabilesc prin ordonanţă, este neconstituţional. Iar în al doilea rând, sunt făcute cu dedicaţie pentru hoţii pe care îi apără pesediştii care sunt printre ei", a spus unul dintre oamenii veniţi în Piaţa Victoriei.

Manifestanţii au steaguri tricolore.

----------

Actualizare 19:56 Surse: Liderii PSD urmează să transmită mesajul că manifestanţii încearcă o lovitură de stat

Surse din PSD au declarat pentru HotNews.ro că liderii PSD urmează să transmită mesajul că manifestanţii încearcă o lovitură de stat.

Mesajul a fost deja transmis de ziarişti RTV şi de analişti apropiaţi PSD, precum Valentin Stan.

Între timp, numărul protestatarilor a ajuns la peste 20.000, potrivit estimărilor Hotnews şi Digi24.

--------

Actualizare 19:50

Peste 17.000 s-au adunat în faţa sediului Guvernului pentru a protesta faţă de proiectele de ordonanţă ale Guvernului privind graţierea şi modificarea Codurilor penale.

Potrivit Digi24, numărul protestatarilor se ridică, la acest moment, la 20.000.

Până acum, nu s-au înregistrat incidente.

---------

Actualizare 19:31 Manifestanţii din Capitală au ajuns în Piaţa Victoriei

Cei peste 15.000 de oameni care protestează în Capitală faţă de proiectele de ordonanţă ale Guvernului privind graţierea şi modificarea Codurilor penale au ajuns în Piaţa Victoriei.

Manifestanţii au parcurs traseul de la Piaţa Universităţii, blocând bulevardul Magheru pe sensul spre Piaţa Romană, relatează News.ro.

Coloana de oameni, al căror număr a continuat să crească, a acoperit toată lungimea bulevardului.

Pe traseu, oamenii - care au pancarte, steaguri tricolore, fluiere şi vuvuzele - au scandat "PSD, ciuma roşie", "Jos Guvernul", "DNA să vină să vă ia", "În democraţie, hoţii stau la puşcărie".

Printre manifestanţi se află şi foşti miniştri din Guvernul Cioloş, precum Sorin Pîslaru şi Cristian Ghinea, dar şi liderul PNL, Raluca Turcan şi deputatul PMP Robert Turcescu.

----------

Actualizare 19:18 Peste 2.000 de oameni protestează şi la Sibiu faţă de proiectele privind graţierea şi modificarea Codului Penal

Peste 2.000 de oameni s-au strâns, în această seară, în Piaţa Mare din Sibiu şi au pornit în marş pe bulevardul pietonal din zona centrală a oraşului scandând lozinci împotriva coaliţiei PSD-ALDE, a lui Liviu Dragnea şi împotriva proiectului privind graţierea şi modificarea Codului Penal.

Protestatarii s-au strâns în Piaţa Mare din Sibiu începând cu ora 18.00 şi au pornit în marş pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, artera pietonală din centrul municipiului Sibiu, la momentul respectiv fiind în jur de o mie de personae, relatează News.ro.

Pe distanţa de aproximativ 500 de metri, pe care s-a desfăşurat marşul de protest, li s-au alăturat şi alte persoane, astfel încât la revenirea în Piaţa Mare numărul protestatarilor ajunsese să depăşească 2.000 de persoane.

Deşi afară sunt aproape minus 10 grade, mulţi dintre participanţi sunt însoţiţi de copii, unii chiar foarte mici.

În momentul în care au alfat că preşedintele Klaus Iohannis se află în mijlocul protestatarilor din Piaţa Universităţii din Capitală, sibienii au scandat: "Iohannis e cu noi".

Protestatarii au pancarte, steaguri şi scandează lozinci precum: "Nu staţi la căldură, şi pe voi vă fură", "DNA să vină să vă ia", "La închisoare, nu la guvernare", "Dragnea nu uita, există şi DNA", "Uniţi salvăm toată România", "În democraţie hoţii stau la puşcărie".

Protestul de la Sibiu este autorizat să dureze până la ora 20.00, mai multe echipaje de poliţişti şi jandarmi însoţindu-i pe manifestanţi.

Potrivit autoprizaţiei obţinute pentru acţiune, protestatarii ar trebui să mai pornească încă o dată în marş pe ruta Piaţa Mare - Nicolae Bălcescu, Farmacia 24 şi retur.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, nu s-au înregistrat incidente.

----------

Actualizare 19:04

Coloana de manifestanţi din Capitală se întinde pe tot Bulevardul Magheru, de la Piaţa Romană la Universitate.

La acest moment, protestatarii se îndreaptă, în marş, spre Piaţa Victoriei.

Potrivit estimărilor Hotnews.ro, sunt peste 15.000 de oameni care participă la protestul din Bucureşti.

Oamenii scandează, în principal, "DNA să vină să vă ia!" şi "PSD, ciuma roşie".

---------

Actualizare 18:59 Numărul manifestanţilor la protestul de la Cluj a depăşit 5.000 de persoane, iar acţiunea continuă

Numărul participanţilor la protestul din Piaţa Unirii, din Cluj-Napoca a depăşit, la ora transmiterii acestei ştiri, 5.000 de persoane, iar acţiunea este în plină desfăşurare. Manifestanţii au plecat în marş din Piaţa Unirii pe bulevardele Eroilor şi 21 Decembrie, urmând să revină în punctul de plecare al acţiunii, relatează News.ro.

În jurul orei 17.45, clujenii adunaţi în Piaţa Unirii în urma apelului pe reţelele de socializare au plecat în marş pe străzile municipiului, scandând lozinci antiguvernamentale şi solicitând renunţarea la proiectele de ordonanţe de urgenţă care vizează graţierea şi modificarea Codului Penal.

La ora transmiterii acestei ştiri, oamenii continuă acţiunea, în condiţiile în care la Cluj se înregistrează minus 4 grade.

----------

Actualizare 18:48 Preşedintele Iohannis a plecat de la protestul din centrul Capitalei: "Luptăm cu gaşca celor cu probleme penale"

Preşedintele Klaus Iohannis a plecat de la protestul din centrul Capitalei, la care participă peste 10.000 oameni. Preşedintele a stat aproximativ un sfert de oră în mijlocul manifestanţilor şi a spus că este inadmisibil să fie schimbate legile în modul în care se intenţionează şi că oamenii au de ce să fie indignaţi.

"Luptăm cu gaşca celor cu probleme penale", a spus Iohannis la sosire, relatează News.ro.

Şeful statului a afirmat: "Am venit aici în Piaţa Universităţii, ca şi miile de români, ca să-mi arăt indignarea. O gaşcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislaţia din România, vrea să slăbească statul de drept, ori aşa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislaţia şi zeci şi sute de politicieni certaţi cu legea să-i găsească cu dosarele curate şi să continue fărădelegile. Românii pe bună dreptate sunt indignaţi".

La sosire, preşedintele a fost aplaudat şi i-a fost scandat numele. "Avem preşedinte", "Iohannis e cu noi", "România cere: fără graţiere" au scandat protestatarii.

Iohannis a stat aproximativ un sfert de oră în mijlocul manifestanţilor, apoi s-a urcat în maşină şi a plecat.

----------

Actualizare 18:43 Valentin Stan, la RTV: "Ce face Iohannis e instigare la lovitură de stat"

Valentin Stan a declarat în această seară, la RTV, că ceea ce face preşedintele Iohannis e "instigare la lovitură de stat".

El a precizat, potrivit Hotnews.ro: "Vedem oameni care se manifestă agresiv, coordonaţi de preşedintele Iohannis, un băiat pe care Dragnea l-a salvat de la suspendare".

"Vedem demonstraţii ilegale, cu ocuparea carosabilului", a mai spus Valentin Stan la RTV.

----------

Actualizare 18:39 Ion Cristoiu, la RTV: "Mă aştept că Iohannis să dea foc la clădirea guvernului alături de demonstranţi"

"Mă aştept că Iohannis să dea foc la clădirea guvernului alături de demonstranţi", a declarat în această seară, la RTV, jurnalistul Ion Cristoiu.

El a mai spus că "Iohannis îndeamnă la violenţă", făcând referire la faptul că preşedintele a ajuns la mitingul de protest de la Universitate, relatează Hotnews.

Acelaşi lucru l-a spus şi moderatoarea.

"Iohannis poate fi dat în judecată pentru calomnie şi insulte, pentru că nu a dovedit că e o gaşcă de penali", a mai spus Cristoiu.

----------

Actualizare 18:33 Coloana de peste 10.000 de oameni a plecat spre Guvern

Se strigă "Iohannis e cu noi", "La guvern", "Bucureştiul cere fără graţiere!"

Numărul protestatarilor a ajuns la 10.000, potrivit estimărilor HotNews.ro.

----------

Actualizare 18:24 Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns în mijlocul protestatarilor din Piaţa Universităţii, transmit televiziunile de ştiri

La sosire, preşedintele a fost aplaudat şi i-a fost scandat numele.

-----------

Actualizare 18:20

Protestatarii au blocat, la acest moment, circulaţia la Piaţa Universităţii. Peste 7.000 de oameni s-au adunat la protest.

Oamenii de la Fântână au făcut joncţiunea cu cei de la Teatrul Naţional, relatează Hotnews.

În piaţă au ajuns şi Raluca Turcan (preşedinte interimar PNL) şi Robert Turcescu (deputat PMP), care au postat clipuri de la protest. Şi liderul USR Nicuşor Dan a anunţat că va participa.

Protestatarii strigă: "Dragnea nu uita, puşcăria e a ta", "Fără amnistie, vă vrem la puşcărie", "Jos Iordache".

-----------

Actualizare 18:05 Codrin Ştefănescu (PSD), la RTV: "Colegii noştri din teritoriu ne spun că vor să facă şi ei un miting de susţinere a graţierii cu 100.000 de oameni. Noi vom merge până la capăt"

"Colegii noştri din teritoriu ne spun că vor să facă un mare miting de susţinere a graţierii, că vor să aducă 100.000 de oameni în Bucureşti", a declarat la RTV liderul PSD Codrin Ştefănescu.

"Văd că sistemul nu înţelege: noi vom merge până la capăt", a mai spus Ştefănescu, citat de Hotnews, în contextul în care în mai multe oraşe din ţară au loc proteste antigraţiere.

----------

Actualizare 18:00

Aproximativ 5.000 de oameni s-au adunat la Piaţa Universităţii, la Fântâna de la Arhitectură şi în faţa Teatrului Naţional.

Se strigă "PSD şi Antena 3, sunteţi nişte debedei", relatează Hotnews.

Potrivit unor surse, Klaus Iohannis ar putea ajunge la protest.

România TV a adus în mijlocul manifestanţilor o doamnă care urlă isteric că vrea graţiere. Manifestanţii huiduie puternic echipa postului de televiziune, condusă de Corina Drăgotescu.

----------

Actualizare 17:56 Peste 3.000 s-au adunat în Piaţa Universităţii

La Piaţa Universităţii au ajuns deja peste 3.000 de oameni.

De asemenea, aproximativ 300 de persoane s-au adunat pe trepte la Teatrul Naţional, potrivit Hotnews.ro. Jandarmeria face apel la megafoane ca manifestaţia să fie paşnică.

---------

Actualizare 17:40 Aproape 2.000 de persoane la protestul din Cluj faţă de ordonanţele Guvernului privind graţierea şi Codul Penal

Aproape 2.000 de persoane s-au adunat, în această seară, în Piaţa Unirii, din Cluj-Napoca, la mitingul de protest faţă de proiectele de ordonanţe de urgenţă ale Guvernului care vizează graţierea şi Codul Penal.

Manifestanţii, în marea lor majoritate tineri, au pancarte şi scandează lozinci împotriva Guvernului, cerând, totodată, "un CNA funcţional", relatează News.ro.

Încă înainte de ora 17.00, clujenii au început să se adune în Piaţa Unirii, din municipiu, la ora transmiterii acestei ştiri numărul manifestanţilor ridicându-se la aproape două mii.

Protestatarii au pancarte pe care se poate citi: "Vrem justiţie, nu corupţie", "PSD nu uita/ ţara asta nu-i a ta", "Jos Ciorbea", "În democraţie, hoţii stau la puşcărie" şi scandează lozinci cerând demisia Guvernului.

De asemenea, la îndemnul organizatorilor, manifestanţii scandează "Fără amnistie, drept în puşcărie", "Uniţi salvăm toată România", Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi".

Totodată, protestatarii scandează lozinci adresate CNA, solicitând "Un CNA funcţional".

Manifestanţii, care sunt în cea mai mare parte tineri, vor merge în marş, din Piaţa Unirii, pe Bulevardul Eroilor, apoi pe Bulevardul 21 Decembrie şi înapoi în Piaţa Unirii.

La ora transmiterii acestei ştiri, manifestanţii continuă să vină în Piaţa Unirii, autorizaţia pentru protest fiind valabilă până la ora 19.00.

----------

Actualizare 17:20 Protestarii continuă să se adune în Bucureşti

Aproximativ 600-700 de persoane s-au adunat la această oră în zona fântânii de la Universitate, în Capitală.

Se scandează "PSD, ciuma roşie", potrivit Hotnews.ro.

----------

Actualizare 17:15 Primii protestatari au ajuns în Piaţa Universităţii

Aproximativ 300 de protestatari s-au adunat deja în zona fântânii de la Universitate.

Numărul acestora creşte rapid, relatează Hotnews.ro. Se strigă "Jos Guvernul şi "Fără amnistie".

Romania TV este singura televiziune care transmite live din mijlocul protestatarilor. Jurnalista Corina Dragotescu a fost huiduită.

----------

Noi proteste faţă de proiectele de ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi Codul penal, promovate de Ministerul Justiţiei, sunt anunţate pe Facebook, pentru astăzi, la ora 17.00, în Bucureşti şi mai multe oraşe din ţară, dar şi la Copenhaga, Oslo, Londra sau Paris.

"Duminică ne strângem la Universitate începând cu ora 17:00. Pornim în marş la ora 18:00", este anunţul făcut pe Facebook sub sloganul "Nu Legii graţierii şi amnistiei".

Proteste similare sunt anunţate pentru duminică la ora 17.00 şi în Piteşti, Piatra Neamţ, Baia Mare, Suceava, Satu Mare, Braşov, Iaşi, potrivit News.ro.

Şi la Copenhaga este anunţat un protest astăzi, în faţa Ambasadei României.

"Păstrăm ca revendicare demisia ministrului Justiţiei şi a şefilor partidelor guvernamentale PSD şi ALDE", spun organizatorii protestului care susţin că mai trebuie cerută demisia ministrului Sănătăţii, pentru anularea reformelor din domeniul pe care îl administrează, precum şi demisia preşedintelui CNA, pentru "lipsa de reacţie la manipulări care devin din ce în ce mai agresive şi pentru subordonarea politică".

"Nu-l uităm pe Ciorbea", adaugă organizatorii.

Proteste au avut loc şi miercuri seară.

Aproximativ trei mii de oameni au ajuns, miercuri seară, în faţa sediului Guvernului, scandând "Demisia, demisia!", "DNA să vină să vă ia!", "Jos penalii!", "La închisoare, nu la guvernare!", "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!", "Hoţii!", "România, trezeşte-te!", "PSD, ciuma roşie!", "ALDE şi cu PSD, aceeaşi mizerie!".

Protestul a început în Piaţa Universităţii, iniţial participând câteva sute de persoane. După aproape două ore, manifestanţii au plecat în marş spre Palatul Victoria, iar pe drum li s-au alăturat sute de oameni.

Peste 250 de persoane au protestat, miercuri seară, şi la Cluj-Napoca, faţă de proiectele de ordonanţă ale Guvernului vizând graţierea şi modificările Codului penal, la un moment dat între câţiva manifestanţi şi jandarmi izbucnind un conflict, în condiţiile în care forţele de ordine le-au cerut acestora să se legitimeze, iar oamenii au scandat "Jandarmeria apără hoţia" şi "Ruşine!".

Proteste similare au loc în mai multe oraşe din ţară, între care Bucureşti, Timişoara, Craiova şi Sibiu.

Modificarea cadrului legislativ în regim de urgenţă şi în lipsa unor analize obiective care să ateste o nevoie socială imperioasă este nejustificată, susţine Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) referitor la proiectele de ordonanţă vizând graţierea şi modificările Codului penal, precizând că între infracţiunile graţiate se regăsesc abuzul în serviciu - sub toate formele sale - şi infracţiunile asimilate infracţiunilor de corupţie, precum şi cele mai grave forme de evaziune.Potrivit DNA, se dezincriminează în parte şi faptele din dosarul privind nepunerea în funcţiune a barocamerei de la unitatea de arşi a Spitalului Floreasca, "în care s-a produs vătămarea intereselor legale ale unor persoane prin imposibilitatea tratării victimelor dezastrului de la «Colectiv»".

Proiectul OUG promovat de Ministerul Justiţiei prevede graţierea integrală a pedepselor de până la 5 ani precum şi jumătate din pedeapsa femeilor gravide, a celor care au în întreţinere copii sub cinci ani, a celor cu vârste de peste 60 de ani, precum şi a celor cu boli incurabile în faze terminale. Prevederile nu se aplică recidiviştilor, nici celor care s-au sustras executării pedepsei şi nici celor care comit infracţiuni după data de 18 ianuarie 2017. Proiectul prevede că OUG intră în vigoare în 18 februarie 2017.

Proiectul de OUG care modifică prevederi din Codul Penal şi din Codul de Procedură Penală ia în calcul pagubele materiale mai mari de 200.000 de lei în cazul abuzului în serviciu, reducând de la 7 la 3 ani de detenţie nivelul maxim al pedepsei şi eliminând sancţiunea cu interdicţia privind ocuparea unei funcţii publice.

În ceea ce priveşte conflictul de interese, printre cei menţionaţi ca beneficiari ai folosului patrimonial de pe urma faptei comise de funcţionarul public nu se vor mai regăsi şi cei cu care acesta a avut raporturi de muncă în ultimii cinci ani. Denunţurile vor fi valabile doar dacă sunt făcute în termen de şase luni de la data comiterii faptei reclamate.





Opinia Cititorului ( 34 )

  1. De ce nu v-ati dus la vot? PNL-PDL =ADEVARATA MIZERIE; 'GUVERNUL MEU'=ZGARCIT cu BANII; NU a atras fonduri Europene; KLAUSE=6 CASE luate cu ACTE FALSE ;USR=SOROSZ; MUTUL il vrea pe CIOLOSZ prim-ministru...HUOO CASELE PRESEDINTELUI ca de ma-sa nu-l injur desi imi vine. GUVERNUL asta a venit barem cu un PROGRAM ECONOMIC._IOHANNIS a lasat PNL pe seama unei TUTE [Gorghiu] care l-a dus la esec--->PRESEDINTE MEDIATOR, NU PRESEDINTE SABOTOR!

    1. CORECT ZICERILE DE MAI SUS.

      DE CE NU ATI VENIT LA VOT DERBEDEILOR CA SA FOLOSIM ACELASI LIMBAJ. 

      PNL NU UITA TARA NU-I A TA! SIC.

      UN DEZINFORMAT SPUNE CA FARA AMNISTIE SARACU NICI NU A CITIT OUG PROIECT E VORBA DE GRATIERE A UNOR FAPTE SI OBAMA A DAT DECRET DE GRATIEI CHIAR A UNORA CU 20 DE ANI DE PUSCARIE. CATI DIN MANIFESTATI STIU CA SUNT IN PUSCARIE OAMENI NEVINOVATI? CATI DIN MANIFESTANTI CARE LUCREAZA SUNT SALARIATI SAU INTREPRINZATORI STIU CA PLATESC DIN BANII LOR ABUZURILE UNORA DIN JUSTITIE MILIOANE DE EURO? 

      IOHANNIS vrea sa DARAME GUVERNUL cu strada =TENTAVA deLOVITURA de PALAT._ PSD nu mai sta DEGAEABA scoate-ti Oamenii in strada ACum, altfel iti PIERZI PUTEREA, iar noi NE PIERDEM Banii: MARIRILE de PENSII si SALARII._APARATI GUVERNUL, altfel va PIERDETI BANII!

      Manipulator PSD imi faci rau.

      si nici prin OUG, si aia bagata pe sub mana. Astia le dau pentru a-si salva pielea lor si a colegilor lor, care au fost mai iuti de picior si au ajuns deja la Mititica. Asta e diferenta. Principalii beneficiari ar fi Draknea, Moliceanu,Felix si toti finantatorii lor incaltati de DNA

      PRESEDINTE MEDIATOR, meditator, ce mai conteaza/ diferenta nu-i mare. Ca meditator a avut succes mare/ si-a cumparat casele (se poate lua ca exemplu pentru o afacere de familie!) ; daca-i reuseste si aceasta actiune DEMOCRATIA castiga, pas cu pas, teren in Romania.

      Ce vina are presedintele ca majoritatea romanilor pricepe greu si se la sa usor (si mereu) pacalita. Daca majoritatea care a stat acasa in ziua votului era treaza, situatia era calma si blanda. 

      Zau chiar ma BUCUR ca BROSCA la Inundatie si ca IOHANNIS la INCENDII!

      ...si de CUCUVEAUA MOV sau CUCUVEAUA SEFA a tarii

      Mai MEDITA, mai se TELEPORTA o CASA printr-o asa numita GAURA-DE-VIERME sau GAURA NEAGRA dintr-un UNIVERS PARALEL cu REALITATEA sau cu BUNUL-SIMT de a RESPECTA VOTUL MAJORITATII care s-a DUS sa-si EXERCITE DREPTUL de VOT...

      Ce mai stai, spânzurate

    CE ???.Să se dea pistoale la TOȚI ??? Înainteee !!!

    1. Totdeauna o majoritate va fi condusa de o minoritate si nu invers: spre exemplu cei ce NU S-au DUS VOT/ ca i-a DURUT in COT si acum s-au GASIT sa iasa pe strada...

    Stefanescu dus cu pluta. Sunt curios daca aduna atata om si ce slogan gasesc, gratiere pentru Dragnea?

    1. _N-ati fost la VOT

      _V-a durut in COT! 

    Vreau desfiintarea partidelor istorice daca tot e pe desfiintare. Vezi PNTCD.PROIECTUL DE OUG PENTRU CARE GUVERNUL ARE DREPTUL CONFORM COBNSTITUTIEI VIZEAZA DOAR GRATIEREA SI REDUCEREA UNOR PEDEPSE NU AMNISTIERE. DE CE NU ATI IESIT LA VOT IN NOIEMBRIE DRAGILOR DE REVOLUTIONARI? SUNTEI INCAPABILI SA VA EXERCITATI DREPTUL FUNDAMENTAL AL VOTULUI?

    1. _KLAUSE are 6 KASE,

      _Luate cu ACTE FALSE 

      _NU voi PROTESTA DELOC

      _Daca-o lua vreo CASA FOC!  

    foarte bine, este nevoie de proteste pentru ca hotii vor sa isi rezolve dosarele votand legi in favoarea lor; psd este un partid cu sute de mii de membri direct interesati de posturi caldute, care vor sa scape de raspundere peal

    1. __Vii cu Vii/ Hotii cu HOTII si TONTII cu TOTII cei ce se lasa influentati de ...VRAJBA si nu se GANDESC la BANII lor._Prezidentul merge de colo-colo si ei n-au bani nici sa treaca strada.- si tipa doar -doar o veni CIOLOSZ =PREMIER.

      __Eu in locul lui IOHANNIS l-as numi PREMIER pe EMIL BOC ca e OM GOSPODAR si mai ales OBEDIENT: mai face un imprumut la FMI, mai va TAIE SALARIILE, PENSIILE, mai inchide Spitale, Scoli, Sectii de Politie___ NU VA zice VRAJELI de astea Cu MARIREA PENSIILOR si SALARIILOR cum va zic Penalul LIVIU DRAGNEA si Premierul GRINDEANU===>ASTA MERTATI sa PATITI! 

    DRAGNEA la puscarie...PSD=MAFIA!!!!Partid de curve, hoti si interlopi!!!

    1. [Fragment eliminat, conform regulamentului] sunt la PNL

      Asa este :Una a fost Gorgiu {combinata zice-se cu Bogdan olteanu la un moment dat} si alta e TUCAN despre care LUDOVIC ORBAN spunea ca a 'trecut prin PATUL sefilor ca sa avanseze in cariera'

      __Dar [Fragment eliminat, conform regulamentului] ca in COTROCENI

      __Nu gasesti nici in coceni 

    Nici pe Cristoiu,nici pe Valentin Stan nu ii mai urmaresc de ani buni.Singura emisiune pentru care ar fi buni de ceva,e ''Copiii spun lucruri traznite'',in rest aberatii marca Cristoriu si Valentin Stan..

    1. Cristoiu mai livreaza fantezii. Valentin Stan este insa cu 10 clase pentru nivelul tau intelectual. De multe ori are dreptate, iar in alte cazuri nu are dreptate pentru ca are interes sa spuna lucrurile intr-un anume fel.

      Vise placute in continuare !

      Dragutule, urmareste-i si pe Cristoiu si Stan, sunt hazlii/ parc-ar fi Stan si Bran; in plus ambii spun lucruri traznite.

      Cam ca si Zanuta cu a ei "Stupide, stupide" 

      Esti paralel cu tot ceea ce ti se intampla.

    Ora18:30 aduna 100k de psd-isti, ora 20:00 aduna 1 mil de Psd-isti. Eu ii rog sa iasa in strada sa isi apere scaunele calde pe urmatorii 4 ani.

    Sefii PSD de ce nu au curaj sa iasa acum in strada? 

    Dragnea nu si-a terminat vacanta in Sua? 

    Calendarul de guvernare cum sta?

    Tic-Tac 

    1. _Eins-Zwei-Polizei, pe la Spate te-mpuscai

      _Cand in SUA te duceai

      _TIC-TAC, TIc-TAC / AM VORBIT si n-o sa TAC pana REVOLUTIE o sa FAC 

    Vorbeste cu oamenii!

    Pe Dragnea poti sa il asculti la telefon sa nu te balbai sau sa vorbesti ceva liber. 

    1. ALAh, ALAH, IOHANNIS e AYATOLAH;

      Pana MAINE SEARA va da FOC La Tzara 

    presedintele si o parte a populatia trebuie sa inteleaga ca penali sunt acum majoritari, au dreptul sa modifice legea si codul penal precum doresc...

    1. Bravo nene, iti meriti soarta! 

      Sus in DEAL la COTROCENI canta O LEBADA MUTA si CUCUVEAUA MOV=asta da DEMOCRATIE!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb