Noile reglementări privind ieşirea din ţară ar putea intra în vigoare începînd de astăzi

Ziarul BURSA #Politică / 21 iulie 2005

Ministrul administraţiei şi internelor, Vasile Blaga, a afirmat ieri că noile reglementări privind ieşirea din ţară a cetăţenilor români care doresc să călătorească în spaţiul Schengen ar putea intra în vigoare chiar de joi dimineaţă.

"Dacă voi ajunge astăzi să semnez ordinul, noile reglementări vor intra în vigoare începînd de joi dimineaţă", a spus Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Palatul Victoria. Ministrul a ţinut să precizeze că prin introducerea noilor condiţii Executivul nu a făcut altceva decît să transpună în ordonanţă de urgenţă reglementările din Convenţia Schengen. Vasile Blaga a arătat că au existat pînă în prezent peste un milion de români care au fost întorşi de la frontieră de la începutul anului. Ministrul administraţiei şi internelor a menţionat că cea mai mare problemă pe care o are la orice întîlnire cu omologi de-ai săi din statele membre UE este cea a migraţiei ilegale. "Vasile Blaga a precizat că nu este admisibil ca 22 de milioane de români să aibă de suferit din cauza a 600 de persoane care au probleme la graniţă în legătură cu actele de călătorie în spaţiul Schengen. Ministrul a spus că nu vor fi necesare alte acte suplimentare decît cele care se cer şi în prezent.

Potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă aprobată săptămâna trecută de Guvern, românii vor trebui să prezinte la graniţă un set de documente care să justifice scopul şi condiţiile deplasării. Pe lîngă asigurarea medicală, bilet de călătorie dus-întors, sursa de venituri pe timpul deplasării, mai sunt necesare invitaţiile de la firme, autorităţi, cluburi sportive sau instituţii culturale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb