"Nokia" le propune angajaţilor din Bochum să vină la muncă în România

A.D.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 28 ianuarie 2008

"Nokia" le propune angajaţilor din Bochum să vină la muncă în România

Grupul finlandez de telecomunicaţii Nokia vrea să propună angajaţilor de la uzina din Bochum pe care o va închide să vină să muncească la fabrica din România, a relatat vineri cotidianul regional Rheinische Post, care a citat surse apropiate conducerii întreprinderii. Conducerea Nokia are în vedere, pentru următoarele săptămâni, implementarea unor măsuri care să vină în sprijinul angajaţilor din Bochum.

Preşedintele concernului, Olli-Pekka Kallasvuo, a anunţat că Nokia doreşte să îşi asume responsabiliatea socială pe care o are. În acest sens, ar avea în vedere negocierea, în această săptămână, a unui plan de măsuri pentru sprijinul muncitorilor cu reprezentanţii angajaţilor din Bochum şi cu politicienii germani. Printre propuneri se află şi posibilitatea ca angajaţii să se mute cu locul de muncă la fabrica din Jucu, în România, informează cotidianul german.

Reprezentanta angajaţilor în consiliul de conducere al Nokia, Gisela Achenbach, a declarat pentru Rheinsiche Post, că are speranţa "că mai urmează ceva", după scuzele oficiale prezentate de conducerea concernului pentru anunţul privind închiderii fabricii. Se pare că Nokia, care are un nume de apărat, nu ar putea să gestioneze, pe termen lung, imaginea negativă creată în urma scandalului, comentează Rheinische Post. "Simt că cedează. Ne mulţumim şi dacă ne dau jumătate din producţia de până acum", a spus Achenbach, citată de publicaţia germană.

Conducerea partidului social-democrat (SPD) s-a declarat deranjată de faptul că Nokia, în ciuda profiturilor record pe care le-a înregistrat, vrea să închidă fabrica. Preşedintele SPD Kurt Beck, citat de ziarul german, a subliniat: "Sunt absolut consternat de decizia luată de concern, pentru că acest lucru dovedeşte că se spun numai vorbe goale. Totul se reduce la faptul că unii sunt lacomi şi nu se mulţumesc cu profitul pe care îl au. Este o răutate să afirmi că salariile oamenilor sunt cauza pentru care fabrica din Bochum se mută, în momentul în care remuneraţia muncitorilor se ridică la numai la 4-5% din costul de producţie".

Anunţul făcut în legătură cu închiderea fabricii din Germania a scăzut vânzările telefoanelor Nokia. "Vin clienţi care spun în mod explicit că nu îşi doresc un telefon Nokia", a explicat un reprezentant al unui important magazin german de electronice. Şi alţi comercianţi au confirmat, potrivit Rheineische Post, că marca Nokia nu este dorită de unii clienţi în această perioadă.

Uzina de la Bochum are 2.300 de angajaţi şi închiderea ei ar ameninţa şi circa 2.000 de locuri de muncă suplimentare, destinate colaboratorilor temporari şi subcontractorilor din regiune.

Propunerea pe care ar face-o Nokia muncitorilor de la Bochum aminteşte de un caz din 2005, când o firmă din estul Franţei propunea, de asemenea, unora dintre salariaţii concediaţi să vină în România pentru un salariu de 110 euro pe lună, o idee ce a generat un adevărat scandal.

Surse din compania Nokia dezmint informaţiile referitoare la mutarea angajaţilor germani în România

Grupul finlandez Nokia nu are intenţia de a oferi muncitorilor de la uzina sa din Bochum (Germania) locuri de muncă la noua unitate de producţie ce urmează să se deschidă la Jucu (România), a declarat vineri pentru Thomson Financial o sursă din interiorul grupului finlandez. "Se pare că acesta este unul din multele zvonuri referitoare la uzina de la Bochum care circulă în prezent", a declarat sursa citată, referindu-se la articolul apărut vineri în cotidianul regional "Rheinische Post", conform căruia Nokia va propune săptămâna viitoare salariaţilor din fabrica sa din Germania sa se mute la viitoarea uzină din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb