Nokian Tyres inaugurează fabrica de anvelope pentru autoturisme din Oradea

S.B.
Companii / 19 septembrie

Nokian Tyres inaugurează fabrica de anvelope pentru autoturisme din Oradea

Nokian Tyres a găzduit astăzi deschiderea oficială a fabricii sale de anvelope pentru autoturisme din Oradea. Fabrica funcţionează fără a utiliza energie din combustibili fosili, fiind astfel, prima fabrică de anvelope din lume cu zero emisii de dioxid de carbon. Inaugurarea fabricii marchează finalizarea cu succes a unui proiect care a durat doi ani şi pune bazele pentru producţia comercială ce va demara la începutul anului 2025.

Inaugurarea fabricii din Oradea a avut loc în prezenţa autorităţilor guvernamentale şi locale de rang înalt din România, a ambasadorilor Finlandei şi României, împreună cu consiliul de administraţie şi echipa de management a Nokian Tyres, precum şi aproximativ 200 de invitaţi.

"Suntem foarte încântaţi să inaugurăm astăzi fabrica noastră din Oradea. Aceasta ne va consolida capacitatea de a deservi clienţii din Europa Centrală şi dincolo de aceasta, va sprijini creşterea noastră conform planului, către o cifră de afaceri de 2 miliarde de euro. Datorită noii noastre fabrici de anvelope cu zero emisii de dioxid de carbon suntem pregătiţi să fim liderii industriei şi să stabilim un nou standard pentru producţia sustenabilă de anvelope", a declarat Jukka Moisio, Preşedinte şi CEO al Nokian Tyres. "Întregul proces de construcţie a fost extrem de eficient şi aş dori să mulţumesc tuturor celor care au făcut posibilă această realizare", a adăugat el.

Energie fără emisii de dioxid de carbon

Fabrica Nokian Tyres din Oradea nu utilizează energie generată din combustibili fosili, ceea ce permite funcţionarea întregii fabrici cu zero emisii de dioxid de carbon, realizare datorată unei combinaţii de soluţii.

"Noua fabrica de la Oradea este un nou exemplu de pionierat al Nokian Tyres în industria anvelopelor. Electricitatea utilizată în fabrica din Oradea este, în totalitate, fără emisii de dioxid de carbon. O parte din electricitate este generată de unităţile solare instalate la faţa locului. Aburul folosit pentru vulcanizarea anvelopelor este generat de boilere electrice inovatoare care folosesc electricitate fără emisii de dioxid de carbon, în locul combustibililor fosili obişnuiţi, cum ar fi cărbunele sau gazul. În plus, procesul de fabricare a anvelopelor este foarte eficient din punct de vedere energetic, deoarece utilizăm doar tehnologie şi utilaje de ultimă generaţie. Cu noua noastră fabrică din Oradea, demonstrăm cu adevărat angajamentul nostru faţă de sustenabilitate", a declarat Adrian Kaczmarczyk, Vicepreşedinte Senior pentru Excelenţă Operaţională la Nokian Tyres.

6 milioane de anvelope pe an

Fabrica a produs prima sa anvelopă în iulie 2024. Proiectul este în curs de extindere către o capacitate anuală de 6 milioane de anvelope, cu potenţial de dezvoltare în viitor. Fabrica se va concentra pe producţia de anvelope pentru autoturisme, care vor fi vândute, în principal, pe piaţa din Europa Centrală, ea fiind situată strategic, pentru clientii din această regiune.

Suprafaţa totală a fabricii este de aproximativ 54 de hectare. Facilităţile includ unitatea de producţie, un centru pentru depozitarea şi distribuţia anvelopelor, precum şi clădiri pentru amestecare, utilităţi şi administrative. Suprafaţa construită totalizează aproximativ 100.000 de metri pătraţi.

Angajamentul faţă de Oradea, prin cea mai mare investiţie din România, din ultimii ani,

Nokian Tyres a ales Oradea, în nord-vestul României, ca locaţie pentru noua sa fabrică de anvelope, în urma unei evaluări riguroase care a inclus peste 40 de locaţii din diverse ţări europene. Printre criteriile care au susţinut decizia s-au numărat forţa de muncă, mediul de afaceri, infrastructura, imobiliarele şi utilităţile, costurile operaţionale şi riscuri.

"Munca desfăşurată în ultimii ani are scopul de a ne aduce mai aproape de clienţii noştri, creând o bază solidă pentru creşterea sustenabilă, în viitor. Oradea este acum casa noastră şi suntem angajaţi să fim un bun vecin, sprijinind comunitatea, economia regională şi pe fiecare membru al echipei noastre", a declarat Susanna Tusa, Director General şi Vicepreşedinte al Nokian Tyres România.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 650 de milioane de euro, ceea ce poziţionează compania finlandeză printre cei mai mari investitori străini din România, din ultimii ani. Pentru a finanţa investiţia sa în producţia de anvelope sustenabilă, Nokian Tyres va primi un ajutor de stat din partea guvernului român în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro şi un împrumut de investiţii din partea Băncii Europene de Investiţii, în valoare de 150 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb