NORDIS: Managerii străini din zona de centru-nord se mută în locuinţe închiriate lângă birou

A.C.
Companii #Construcţii / 21 septembrie 2017

Managerii străini din zona de centru-nord se mută în locuinţe închiriate lângă birou

Cererea de locuinţe premium din partea chiriaşilor expaţi cu funcţii de middle management în multinaţionalele din noul pol de business Aviaţiei-Barbu Văcărescu-Floreasca a crescut în acest an, potrivit unui comunicat de presă al Nordis.

Criteriul de căutare pentru această categorie a fost proximitatea faţa de locul de muncă, celelalte condiţii de închiriere fiind bugetul disponibil de până în 1.000 euro/lună şi durata a contractului de închiriere de cel mult un an, se arată în comunicat.

Aura Diaconescu, manager al Departamentului de Închirieri, în cadrul Nordis a declarat: "Numărul chiriaşilor străini cu funcţii de middle management care închiriază apartamente în zonele Aviaţiei, Floreasca si Herastrau este din ce în ce mai mare şi estimăm că isi va pastra trendul ascendent si in trimestrul patru al anului 2017.

Într-o piaţă cu o deschidere destul de mică pentru această nouă categorie de chiriaşi, a fost o adevărată provocare găsirea de soluţii care să răspundă cerinţelor acestora.

Există însă investitori în apartamente noi, în curs de livrare în aceste zone, care iau deja în calcul această categorie de chiriaşi şi estimăm că oferta se va echilibra cu cererea, în perioada următoare".

Conform sursei, şi în 2017, ca şi în 2016, continuă trendul de majorare a ponderii bugetelor de până în 1.500 euro/lună, în detrimentul bugetelor de lux, în zona de nord a Capitalei, în cartierele considerate premium. Acest lucru se întâmplă pe fondul creşterii cererii pe segmentul premium de până în 1.500 euro/lună şi a menţinerii constante a cererii pe segmentul de lux.

Cererea pe segmentul bugetelor de până în 1.500 euro/lună vine atât din partea expatilor cu funcţii de middle management, cât şi a românilor care se orientează către zonele scumpe din Bucureşti (zone care au realizat o creştere cu 11% a nivelului de tranzacţionare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016), informează sursa.

Potrivit sursei citate, ca nivel al bugetelor, pe segmentul închirierilor premium au predominat bugetele de până în 1.500 euro/lună: aproximativ 63% dintre tranzacţii având valori de până în 1.500 euro/lună şi 37 % valori de peste 1.500 euro/lună. Cea mai scumpă proprietate tranzacţionată prin intermediul Nordis este o vilă cu şapte camere şi o suprafaţă utilă de 545 mp, cu piscină proprie şi o grădină de 650 mp, situată în zona Pipera, la un nivel al chiriei lunare de 3.400 euro/lună.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb