"Nordmin" condiţionează disponibilizările din minerit

Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 10 mai 2004

Uniunea Sindicatelor Miniere Nordmin din Baia Mare este hotărîtă să condiţioneze plecarea angajaţilor din industria minieră neferoasă numai cu acordarea unor salarii compensatorii în sumă de 250 milioane lei, pe fiecare muncitor. Publicarea în Monitorul Oficial a strategiei de restructurarea a mineritului arată că primă tranşă de disponibilizări va începe în luna septembrie a acestui an.

Domnul Tiberiu Mihali, preşedintele Uniunii Sindicale Miniere Nordmin, a declarat, citat de Rompres, că plecarea celor 1.300 de mineri va avea loc abia după ce se vor finaliza negocierile de acordare a salariilor compensatorii dintre sindicate şi Ministerul Industriei şi Resurselor. Pentru minerii companiei "Remin", sindicatul solicită plata a 24 de salarii medii, pe durată de trei ani, şi un salariu compensatoriu în sumă de 250 milioane lei.

Pe de altă parte, sindicatul Nordmin apreciază că exploatările miniere şi flotaţiile de prelucrare a minereurilor nu vor putea funcţiona cu personal redus, odată început programul de restructurare, preconizat să se încheie în anul 2007.

Domnul Ovidiu Crişan, vicepreşedintele Uniunii Sindicale Nordmin, a fost de părere că uzinele de prepararea minereurilor nu pot lucra cu personal redus, deoarece fluxul tehnologic presupune muncitori specializaţi care asigură funcţionarea morilor de flotare şi prelucrare a minereurilor. Crişan a spus că singura modalitate de asigurare a continuităţii celor două flotaţii de minereu din Baia Mare stă în privatizarea uzinelor. Liderii de sindicat au precizat că vor solicita conducerii companiei Remin şi a Ministerului Industriei să aprobe plecarea întregului personal din minerit, începînd cu septembrie 2004. Reprezentanţii Nordmin au concluzionat că există anumite sectoare din minerit care pot fi privatizate în condiţii profitabile, iar o parte dintre minerii disponibilizaţi s-ar putea angaja la viitoarele societăţi comerciale, care se vor ocupa de exploatarea resurselor neferoase.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb