NORICA NICOLAI: "Suspendarea lui Păcuraru, nejustificată"

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 27 august 2008

"Suspendarea lui Păcuraru, nejustificată"

Suspendarea din funcţie a ministrului Paul Păcuraru de către preşedintele Traian Băsescu ar reprezenta ""un gest nejustificat"", a spus, ieri, senatorul Norica Nicolai, vicepreşedinte al PNL.

Norica Nicolai a declarat:

"Sper că nu va face acest gest. Este doar o posibilitate şi nu o obligaţie juridică. Dacă ar proceda la suspendarea domnului Păcuraru, care se află în aceeaşi situaţie ca şi Teodor Atanasiu, ar comite nu numai o nedreptate, ci ar gira un dosar politic, ceea ce nu cred că preşedintele României îşi poate permite".

Liderul PNL a adăugat că votul a fost previzibil "pe argumentul că Senatul nu a înţeles să se substituie justiţiei şi, din respect pentru a aceasta, a votat pentru a cere urmărirea penală, indiferent de vinovăţie, de argumentele pe care cei implicaţi le-au adus".

"Suntem absolut convinşi de precaritatea documentelor, dar considerăm că nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege, să beneficieze de imunitate şi, ca atare, a fost vot de responsabilitate politică", a afirmat Norica Nicolai.

Senatorul a mai spus că, în hotărârea adoptată marţi, Senatul "a spus foarte clar că are îndoieli cu privire la calitatea documentelor", dar aceste îndoieli se pot spulbera numai în justiţie.

Senatorul PNL a precizat că solicitarea adresată, prin această hotărâre, Parchetului, de a extinde cercetările şi la alte persoane, "nu vizează pe nimeni", iar numele liderilor PD-L au fost date ""doar cu titlu de exemplu"".

"Am cerut Parchetului să res-pecte Constituţia, să facă o urmărire penală nepreferenţială, neţinând cont de calitatea sau apartenenţa politică a persoanei şi, conform Constituţiei, i-am cerut să respecte termenul rezonabil, prevăzut în CEDO, adică să nu treacă ani de zile până când justiţia să se realizeze", a conchis Nicolai.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb