Norofert - parteneriat cu IFC pentru susţinerea practicilor agricole durabile şi combaterea schimbărilor climatice

F.D.
Piaţa de Capital / 3 septembrie

Alex Cristescu, Membru al Consiliului de Administraţie, Norofert

Alex Cristescu, Membru al Consiliului de Administraţie, Norofert

Norofert, principalul producător de inputuri organice pentru agricultură şi furnizor de biotehnologie pentru agricultura din România, listat la Bursa de Valori Bucureşti pe piaţa AeRO, a colaborat cu IFC, membră a Băncii Mondiale, pentru promovarea practicilor agricole durabile şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin utilizarea de noi tehnici agricole. Cu o cotă de piaţă de aproximativ 30%, Norofert acoperă peste 200.000 de hectare cultivate în regim ecologic şi este primul emitent din piaţa AeRO cu un rating ESG de 35,8, situându-se pe locul 17 din cele 56 de companii din sub-industria agro-chimică analizate la nivel global, rating obţinut în 2022, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Alex Cristescu, Membru al Consiliului de Administraţie, Norofert:

"Norofert a beneficiat de expertiza IFC pentru avansarea practicilor agricole prietenoase cu mediul şi pentru promovarea beneficiilor agriculturii ecologice în rândul părţilor interesate cheie, fermieri şi instituţii de credit. Obiectivul de neutralitate climatică este strâns legat de activitatea noastră operaţională. Urmărim, prin strategia noastră, extinderea bazei de fermieri care utilizează inputuri ecologice pentru a contribui la creşterea suprafeţelor de cultivare în regim organic regenerativ, cu efecte benefice asupra mediului. Colaborarea noastră cu IFC reprezintă un pas important către agricultura durabilă şi reducerea emisiilor de carbon în România. Rezultatele studiului IFC de tip Tier 1 indică faptul că tehnologia Norofert poate diminua emisiile cu până la 50% în comparaţie cu inputurile convenţionale."

Cristian Nacu, IFC Senior Country Officer pentru România:

"La IFC, recunoaştem importanţa crucială a promovării tehnologiilor şi practicilor de Agricultură Inteligentă din punct de vedere Climatic (CSA). Aceste abordări sunt esenţiale pentru a ajuta fermierii să se adapteze la condiţiile climatice în schimbare, reducând în acelaşi timp impactul activităţilor agricole asupra mediului. Prin sprijinirea adoptării metodelor de agricultură durabilă, ne propunem să contribuim la rezilienţa şi productivitatea sectorului agricol, asigurându-ne că acesta poate face faţă eficient provocărilor viitoare. "

Colaborarea cu IFC susţine Norofert în realizarea de cercetări comparative pentru evaluarea impactului intrărilor microbiene în sol asupra emisiilor de carbon şi sechestrării de CO2, comparând diverse tehnologii agricole, inclusiv cele convenţionale, tehnologii de agricultură fără lucrări de arat ("no till") şi utilizarea culturilor de acoperire (una dintre cele mai eficiente metode de reducere a degradării solului).

Ferma din Zimnicea este o bază de cercetare pentru tehnologiile Norofert şi joacă un rol cheie de combatere a schimbărilor climatice prin sechestrarea carbonului în sol. Cele 1.000 de hectare cultivate ecologic la Zimnicea reprezintă un activ semnificativ pentru reducerea amprentei de carbon.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb