Notarii vor actualizarea anuală a expertizelor imobiliare

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 15 octombrie 2008

Uniunea Naţională a Notarilor Publici din Româ­nia (UNNPR) a luat cunoştinţă despre situaţiile intervenite în piaţa imobiliară a ultimelor luni referitoare la discrepanţele care apar între valorile de circulaţie reale ale unor imobile şi valorile acestora cuprinse în expertizele realizate la cererea Camerelor Notarilor Publici, în baza prevederilor Codului Fiscal în vigoare. Conducerea UNNPR a anunţat, ieri, că s-a adresat Ministerului Economiei şi Finanţelor cu propunerea ca, prin modificare legislativă, să se revină la situaţia anterioară anului 2006 şi anume, posibilitatea ca expertizele să fie reactualizate cel puţin o dată pe an. În acest fel, susţin notarii, expertizele vor putea să reflecte cât mai corect posibil scăderile sau creşterile valorilor imobiliare.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, UNNPR a luat această iniţiativă în urma tendinţei înregistrate în piaţă de scădere a preţurilor unor imobile din anumite zone şi având în vedere, mai cu seamă, dorinţa de a veni în sprijinul cetăţenilor care, în prezent, sunt obligaţi să plătească taxele autentificării actelor notariale la valoarea din expertiză şi nu la cea de tranzacţionare. Astfel, poate fi eliminat riscul ca beneficiarii serviciilor notariale să fie impozitaţi de stat pentru o sumă mai mare decât cea pe care aceştia o primesc în mod real la încheierea actelor notariale.

Necesitatea existenţei unor expertize imobiliare care să prevadă valorile minime de circulaţie a imobilelor a apărut, din punctul de vedere al Statului, în momentul în care autorităţile au constatat că părţile actelor notariale declară un preţ de tranzacţionare mult mai mic decât cel real şi, prin aceasta, se încasau mai puţine impozite decât ar fi trebuit. Astfel, Camerele Notarilor Publici au fost obligate să comande expertizele la sfârşitul fiecărui an, urmând ca acestea să se aplice în anul următor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb