Nou program de relansare a economiei nipone

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 decembrie 2009

Nou program de relansare a economiei nipone

Guvernul japonez a lansat, ieri, un nou program de relansare economică, în valoare de 7.200 de miliarde de yeni (81 de miliarde de dolari), menit să împiedice intrarea economiei nipone în recesiune, în condiţiile în care deflaţia şi aprecierea yenului reprezintă ameninţări reale în acest moment.

În pofida diminuării serioase a veniturilor din taxe, guvernul condus de premierul Yukio Hatoyama a decis, după mai multe zile de negocieri, să majoreze valoarea programului de la 7.100 la 7.200 miliarde de yeni, în urma cererilor venite de la unul dintre partidele mai mici care formează coaliţia guvernamentală.

Noul pachet include măsuri pentru stimularea gradului de ocupare a forţei de muncă, noi stimulente pentru încurajarea consumatorilor să cumpere produse ecologice, precum şi sprijin pentru firmele mici şi mijlocii afectate de aprecierea yenului.

Din cele 7.200 de miliarde de yeni, aproximativ 3.500 miliarde de yeni vor fi alocaţi pentru măsuri de limitare a impactului recesiunii asupra economiilor regionale ale Japoniei. Alte 3.000 de miliarde de yeni reprezintă scutiri de taxe pentru guvernele locale, iar 500 de miliarde de yeni vor fi alocaţi proiectelor de lucrări publice.

Analiştii susţin, însă, că noile cheltuieli, care echivalează cu aproximativ 1,5% din Produsul Intern Brut al Japoniei, nu vor oferi un stimulent semnificativ unei economii dependente de cererea externă pentru echipamente, electronice şi automobile.

Economia niponă, a doua din lume, a revenit pe creştere în trimes-trul al doilea, pe fondul relansării exporturilor, însă este posibil ca, pentru intervalul iulie-septembrie, datele revizuite să arate o expansiune a PIB-ului mult mai mică decât estimau oficialii iniţial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb