NOUĂ INTERPELARE A SENATORULUI VALER MARIAN "Numirea Silviei Mihalcea în funcţia de director general al ONRC este nelegală"

Elena Deacu
Politică / 24 mai 2015

Senatorul Valer Marian a transmis o nouă interpelare adresată primului-ministru Victor Ponta, privind criteriile de competenţă şi experienţă profesională care au stat la baza numirii Silviei Mihalcea în funcţia de director general al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Redăm mai jos conţinutul interpelării:

"În temeiul art. 112 alin.1 din Constituţia României şi art. 158 din Regulamentul Senatului, vă înaintez prezenta

ÎNTREBARE:

În data de 22.08.2012, în timp ce deţineaţi şi funcţia de ministru al Justiţiei, respectiv cu o zi înainte de a fi numită în această funcţie doamna Mona Pivniceru, aţi numit-o în funcţia de director general al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, instituţie în subordinea Ministerului Justiţiei, pe doamna Silvia Mihalcea, în vârstă de 33 ani, până atunci expert parlamentar la Grupul parlamentar al PSD de la Camera Deputaţilor şi vicepreşedinte al Tineretului Social Democrat.

Numirea doamnei Silvia Mihalcea în această funcţie este nelegală deoarece nu a îndeplinit condiţia de vechime minimă într-o funcţie de conducere şi nu s-a organizat concurs pentru ocuparea postului. Potrivit Ordinului ministrului Justiţiei nr. 3444/C/12.12.2007, ocuparea posturilor vacante de director general/director general adjunct la Oficul Naţional al Registrului Comeţului şi director/director adjunct la oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale se face prin concurs, iar ocupanţii acestor funcţii trebuie să aibă o experienţă de minimum doi ani într-o funcţie de conducere. Ori, doamna Silvia Mihalcea a ocupat numai pentru opt luni, în cursul anului 2009, funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Având în vedere importanţa funcţiei de director general al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, instituţie care deţine active imobiliare în valoare de 60 milioane de lei în întreaga ţară, realizează încasări anuale circa 130 milioane de lei şi deţine baza de date a tuturor societăţilor comerciale din România, cuprinzând peste două milioane de agenţi economici, solicit să-mi comunicaţi care au fost criteriile de competenţă şi experienţă profesională care au stat la baza numirii doamnei Silvia Mihalcea în funcţia de director general al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, motivele pentru care nu a fost organizat concurs pentru ocuparea acestei funcţii, precum şi salariul lunar pe care îl primeşte în această funcţie. Totodată, solicit să-mi comunicaţi dacă aveţi ştiinţă despre faptul că, după numirea în funcţia de director general al doamnei Silvia Mihalcea, au fost solicitate Oficiului Naţional al Registrului Comerţului adrese cu informaţii din care să rezulte o pretinsă stare de incompatibilitate a unor adversari politici ai dvs.

Solicit răspuns scris.

Senator Valer Marian"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb