Noul director general de la "Broker" Cluj vrea să reinventeze societatea

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 iunie 2009

Grigore Chiş: "Vreau să introduc corectitudinea în relaţia dintre "Broker" şi clienţi".

Grigore Chiş: "Vreau să introduc corectitudinea în relaţia dintre "Broker" şi clienţi".

Grigore Chiş se reîntoarce la "Broker" după ce, în 2005, a plecat la principalul concurent al acestuia

După patru ani în care a lucrat pentru "concurenţă", Grigore Chiş se reîntoarce la "Broker" Cluj, de data aceasta direct la vârful societăţii, după ce Consiliul de Administraţie al intermediarului l-a ales în funcţia de director general, la finele săptămânii trecute.

Decizia administratorilor "Broker" nu este deloc surprinzătoare în condiţiile în care noul director general are o experinţă de şase ani la "Broker", unde a lucrat până în 2005, când a decis brusc să părăseas­că societatea chiar înainte ca aceasta să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti. De la "Broker", Grigore Chiş a plecat la "BT Asset Management", unul dintre cei mai importanţi competitori ai "Broker" Cluj, unde a fost manager de portofoliu res­ponsabil cu plasamentele în piaţa de capital.

Fostul director de tranzacţionare al "Broker" are un mandat ambiţios pentru societate, propunându-şi să o readucă "la ce a fost odată", şi anume în topul intermediarilor de pe piaţa de capital autohtonă. Până atunci, însă, actualul director general recunoaşte că "Broker" trebuie să îşi rezolve problemele interne şi să găseas­că o soluţie pentru cei peste 400 de păgubiţi la Deva.

"Broker poate să fie reinventat de la zero, însă pentru aceasta este nevoie de reguli interne clare, care să stabilească atribuţiile fiecăruia în societate. Vreau să introduc corectitudinea în relaţia dintre "Broker" şi clienţi, dar şi între "Broker" şi angajaţi", a declarat, pentru ziarul BURSA, domnul Chiş.

Una dintre primele măsuri în acest sens vizează întărirea controlului asupra circuitului banilor în societate, în ideea prevenirii unor evenimente similare celui de la sucursala din Deva. Astfel, plăţile vor fi efectuate doar prin intermediul centralei, agenţii societăţii nemaiavând acces la bani.

De asemenea, noul director general do­reşte ca societatea să se extindă prin pătrunderea şi pe alte segmente de piaţă.

"Îmi doresc ca "Broker să redevină ce a fost odată. Înainte să plec, cred că era undeva între primii trei intermediari din piaţă. Intenţia mea este să dezvoltăm şi alte direcţii de bussiness, ca de exemplu să putem intermedia pentru clienţii noştri pe pieţele externe şi să încercăm să ne extindem, în acelaşi timp, pe partea de corporate", a adăugat noul director general la "Broker".

Deşi ancheta privind cele întâmplate la Deva, unde o directoare a societăţii este acuzată că ar fi încasat banii clienţilor, dând, în schimb, chitanţe false, nu s-a finalizat, domnul Chiş spune că societatea va fi "corectă" cu cei care au fost păgubiţi.

"Vom fi corecţi în privinţa evenimentelor de la Deva. O să încerc să discut cu cât mai mulţi dintre cei păgubiţi, astfel încât să găsim o soluţie. Deocamdată, nu ştiu care este amploarea pagubei de acolo, ancheta nu s-a finalizat, dar nu exclud posibilitatea ca numărul celor care pretind că au fost păgubiţi să fie mai mic decât cel vehiculat", a menţionat domnul Chiş.

Noul director general al "Broker" va intra efectiv în pâine de la 1 iulie, de când va începe să îşi formeze o echipă proprie.

"O să evaluez de cine pot să mă dis­pensez şi pe cine pot să aduc, astfel încât să fie util pentru societate", a mai spus domnia sa.

Domnia sa va fi secondat de Florica Venter, aleasă în funcţia de director general adjunct al societăţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb