Nuclearelectrica, posibilă colaborare cu I3M în producţia de energie regenerabilă din ţară

F.D.
Piaţa de Capital / 7 septembrie 2023

Nuclearelectrica, posibilă colaborare cu I3M în producţia de energie regenerabilă din ţară

Nuclearelectrica anunţă ca a semnat o Scrisoare de Intentie cu Fondul de Investiţii Iniţiativa celor Trei Mări pentru a explora posibilitatea unei colaborări în sectorul producţiei de energie regenerabilă în România, în vederea atingerii unor obiective strategice comune, arată un comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, Nuclearelectrica, care generează în prezent 33% din energia curată a României şi are proiecte strategice de investiţii care îi vor creşte contribuţia la generarea de energie curată la aproximativ 66% la nivelul anului 2030, caută oportunităţi de a dezvolta în continuare proiecte complementare, care să asigure o creştere şi mai mare a contribuţiei sale la producţia de energie curată în România.

Fondul de investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări (3SIIIF sau Fondul) este interesat să identifice în continuare şi să se asocieze în oportunităţi care sa sprijinire tranziţia energetica şi securitatea energetica în Regiunea Celor 3 Mari, arată sursa citată.

Până în prezent, Fondul a realizat două investiţii în energie regenerabilă (Enery Development GmbH şi R.POWER SA) cu portofolii semnificative de dezvoltare în regiune, inclusiv în România. Fondul nu este autorizat să facă investiţii în sectorul nuclear şi orice parteneriat cu Nuclearelectrica ar fi într-o entitate separată, axată pe active de energie regenerabilă.

"Nuclearelectrica, prin operarea unităţilor de inalta performanta, 1 şi 2 ale centralei nucleare de la Cernavoda, reprezintă un pilon strategic pentru securitatea energetică a României. Prin parteneriatul cu Fondul de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări in vederea producţiei de energie regenerabilă în România, dorim să ne extindem şi mai mult contribuţia la securitatea energetică, independenţa energetică şi protecţia consumatorilor din România." Cosmin Ghiţă, Director General Nuclearelectrica

România şi-a stabilit obiective foarte ambiţioase de decarbonizare: reducerea emisiilor de GES cu 55% până în 2030; reducerea dependenţei de importuri de la 20,85% la 17,8% până în 2030; eliminarea a până la 4,59 GWe de energie pe cărbune până în 2032 şi înlocuirea acesteia cu surse de energie curată, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb