Numai "Astra", "Asirom" şi "Ardaf" mai pot să asigure personalul medical

Oana Scîntee
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 13 ianuarie 2004

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a respins ofertele depuse de celelalte participante la licitaţie: "Allianz Ţiriac", "Omniasig", "Asiban", "Interamerican", "AGI România", "Roumanie Assurance International", "ASA Atlassib" şi "SAR Transilvania"

Primele de asigurare vor fi stabilite de către companii

Numai trei companii de asigurări au fost agreate de conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Să-nătate să încheie, în acest an, poliţe de asigurare malpraxis (n.r. de răspundere civilă profesională în domeniul medical).

"< Astra >, < Asirom > şi < Ardaf > sînt companiile de asigurări care au cîştigat ieri licitaţia organizată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătatate cu privire la asigurările malpraxis", a declarat pentru ziarul BURSA, preşedintele CNAS, domnul Cristian Celea.

Deşi în cursă s-au înscris 11 companii de asigurări, cele trei mai sus menţionate au fost desemnate cîştigătoarele în defavoarea altor societăţi, precum: "Allianz Ţiriac", "Omniasig", "Asiban", "Interamerican", "AGI România", "Roumanie Assuran-ce International", "ASA Atlassib şi "SAR Transilvania".

Formaţia cîştigătoare se păs-trează aproximativ la fel comparativ cu anul 2003, cu excepţia companiei "Allianz Ţiriac".

De data aceasta, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu a mai impus un nivel fix la primele de asigurare la care vor fi încheiate contractele de asigurare cu medicii sau cu instituţiile medicale (spitale, policlinici). "Am lăsat acest amănunt în seama companiilor de asigurare, pentru a nu mai apărea problemele de anul trecut cînd am fost acuzaţi că am stabilit tarife prea mari la aceste tipuri de asigurare şi că am încălcat Legea Concurenţei", subliniază reprezentatul CNAS.

Primele de asigurare malpraxis vor fi stabilite de către cele trei companii de asigurări în funcţie de oferta financiară pe care au prezentat-o în cadrul licitaţiei de ieri, fără să depăşească însă tarifele din ofertă, conform CNAS. Cu alte cuvinte, tarifele de asigurare malpraxis vor diferi uşor de la o companie de asigurări la alta. Vestea bună pentru medici sau pentru instituţiile medicale este că, în acest an, limita de răspundere nu va fi majorată semnificativ, ceea ce va face ca prima de asigurare să nu creas-că foarte mult, aşa cum s-a întîmplat în 2003, cînd primele de asigurare s-au majorat de aproape cinci ori.

La nivelul anului 2003, prima de asigurare malpraxis în cazul personalului medical cu studii medii s-a ridicat la 36 euro, în timp ce pentru chirurgi şi stomatologi aceasta a fost de 150 euro. Costul asigurării spitalelor judeţene a ajuns la 750 euro, cele municipale la 300 euro, iar în cazul spitalelor comunale şi orăşeneşti la 150 euro. Pentru farmacii, prima a fost de 60 euro, iar pentru personalul farmaceutic prima de asigurare se ridică la 24 euro.

Acest gen de asigurări este atractiv pentru companii atît din perspectiva primelor de asigurare mari, dar şi a riscului scăzut, pentru că astfel de cazuri de malpraxis sînt foarte greu de dovedit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb