Aproximativ 600.000 de persoane au protestat ieri în ţara noastră, din care 300.000 de oameni au protestat în Bucureşti, număr-record de manifestanţi în a şasea zi de protest.
Protestatarii au cântat Imnul Naţional în jurul orelor fixe şi au scandat.
• Braşov: Protestul s-a încheiat fără incidente; 10.000 de oameni la momentul de vârf al marşului
A şasea zi de proteste de la Braşov s-a încheiat la ora 22.00, în Piaţa Sfatului, fără incidente, transmite Agerpres.
Numărul protestatarilor la ora de vârf al marşului organizat duminică seara pe străzile din centrul oraşului, cu plecare din Piaţa Sfatului, a fost de 10.000, potrivit forţelor de ordine.
Ei au cerut demisia Guvernului Grindeanu şi formarea unui nou guvern, scandând lozinci printre care "Demisia", "Hoţii-Hoţii", "Nu cedăm", "Venim şi mâine".
• Prahova: Protestul din Ploieşti s-a încheiat cu intonarea imnului
Protestul din municipiul Ploieşti la care au participat, în momentul de vârf, aproximativ 7.000 de persoane, s-a încheiat, ieri seară, după patru ore cu intonarea imnului de stat.
Ca în fiecare seară, manifestanţii s-au adunat în centrul oraşului, au mers în marş până la sediul PSD, unde au scandat "Hoţii!", "DNA să vină să vă ia!", "PSD - ciuma roşie" şi i-au huiduit pe Liviu Dragnea şi premierul Sorin Grindeanu, iar apoi au plecat în coloană spre Piaţa Mihai Viteazul, însoţiţi de forţele de ordine care au oprit traficul pe traseu ori l-au restricţionat.
Protestatarii au revenit în centrul oraşului pe care l-au blocat timp de aproximativ 15 de minute şi s-au îndreptat din nou spre sediul PSD, manifestaţia încheindu-se după patru ore cu intonarea imnului de stat.
Acţiuni similare, însă de dimensiuni mult mai mici, au avut loc, potrivit autorităţilor, în municipiul Câmpina şi în oraşele Mizil şi Urlaţi.
• Cluj: Peste 50.000 de persoane au protestat împotriva Guvernului Grindeanu şi a PSD
Peste 50.000 de persoane, în momentele de vârf, au participat duminică seară la protestul organizat la Cluj-Napoca, potrivit estimărilor jandarmilor.
Protestatarii au scandat lozinci antiguvernamentale şi anti PSD şi au cerut demisia Guvernului Grindeanu.
La ora 22.00, ei au cântat Imnul României, iar apoi au început să se disperseze.
În cursul serii a avut loc un marş prin zona centrală a oraşului, protestatarii au aprins luminiţe şi au asistat la un concert susţinut de o formaţie din SUA. Cei doi membri ai trupei au spus la microfon că cele trei piese cântate sunt dedicate celor care luptă împotriva corupţiei.
În timpul protestului nu au fost înregistrate incidente.
• Galaţi: Peste 6.000 de persoane au protestat pe străzile municipiului şi în faţa Prefecturii; manifestaţia s-a încheiat
Peste 6.000 de persoane au mărşăluit pe străzile din centrul municipiului Galaţi şi au protestat duminică seara în faţa Prefecturii, potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi.
• Sibiu: Protest fără precedent; 40.000 de manifestanţi solidari cu preşedintele Iohannis
Aproape 40.000 de sibieni au manifestat pe strada din faţa casei preşedintelui Klaus Iohannis, scandând lozinci precum "Iohannis, nu uita, Sibiu-i de partea ta", potrivit unor estimări oficiale, transmite Agerpres.
• Incidente la manifestaţia de protest organizată la Bistriţa
Manifestaţia de protest organizată duminică seara la Bistriţa s-a încheiat cu incidente, după ce mai multe persoane au încercat să forţeze cordonul de jandarmi pentru a pleca într-un al doilea marş pe străzile oraşului, două persoane primind ulterior avertismente verbale.
Oamenii au scandat lozinci împotriva PSD şi liderului Liviu Dragnea şi au cerut demisia guvernului.
• Satu Mare: Peste 2.500 de protestatari au cerut demisia Guvernului
Circa 2.500 de persoane protestează, duminică seara, în centrul municipiului Satu Mare, cerând demisia Guvernului pentru modul în care a procedat cu ordonanţa de urgenţă de modificare a Codurilor penale.
Ca în fiecare seară, protestatarii s-au adunat în Pasajul Corneliu Coposu şi au pornit spre sediul PSD Satu Mare, unde au scandat "Aţi abrogat, acum plecaţi". Un protestatar a lipit pe uşa sediului PSD o coală cu inscripţia "Demisia". Ei au scandat lozinci antiguvernamentale precum "Hoţii!", "DNA să vină să vă ia!", "Hoţii vin, noaptea când dormim!", "Ciuma Roşie", "Toate partidele, aceeaşi mizerie".
Protestatarii s-au deplasat în faţa Tribunalului Satu Mare, după care s-au oprit în faţa sediului ALDE, unde au scandat "ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie". Conform estimărilor, la acest miting au participat peste 2.500 de persoane.
Ulterior, protestatarii au ajuns în Piaţa 25 Octombrie, unde au cântat în cor imnul naţional, reluându-şi traseul spre sediul PSD şi Pasajul Corneliu Coposu.
• Sălaj: Aproximativ 1.000 de persoane au protestat la Zalău
Aproximativ 1.000 de persoane au protestat duminică seară, pe străzile municipiului Zalău, şi au scandat lozinci împotriva PSD, Guvernului şi a lui Liviu Dragnea, protestatarii oprindu-se în faţa primăriei şi a sediului social-democraţilor.
• Protestul de la Timişoara, la care au participat aproximativ 40.000 de oameni, s-a încheiat după aproximativ patru ore
Protestul la adresa Guvernului care s-a desfăşurat, ieri seară, în Piaţa Victoriei, din Timişoara, s-a încheiat după aproape patru ore. În timpul manifestaţiei, oamenii au strigat lozinci, au cântat, au aprins luminile telefoanelor mobile, au ţinut un moment de reculegere şi au rostit rugăciuni.
Protestul de la Timişoara a început în jurul orei 19.00 şi s-a încheiat puţin înainte de ora 23.00, numărul participanţilor ajungând, la un m,oment dat, la aproximativ 40.000, transmite News.ro.
În timpul protestului, timişorenii au strigat lozinci împotriva Guvernului, au cântat şi au aprins luminile telefoanelor mobile.
De asemenea, în timpul protestului de la Timişoara, oamenii au ţinut un moment de reculegere în memoria celor care s-au jertfit pentru ţară.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.02.2017, 00:45)
Cei care si-au dorit si au stimulat prezenta de duminica in toata tara au vrut un milion. Au obtinut cel mult 500 000 desi au umflat numerele.
La alegerile parlamentare din 2016 au votat 7 212 000 persoane. Azi au iesit in strada 500 000. Adica 7% dintre cei care au votat. Nu ai niciun fel de legitimitate sa ceri demisia cuiva daca reprezinti doar 7% dar este un foarte bun semnal pentru toata clasa politica si cea din justitie.
Dupa cum spunea un ongist real, multe ONG-uri sunt lipite la gura serviciilor si probabil au contribuit la proiectii laser, mobilizare online. Este si razbunarea pentru decapitarea SRI si pensionarea lui Coldea.
1.1. Numarul nu mai conteaza (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.02.2017, 05:22)
Protest cu schimhul. Mamici, care poate sa fie in piete/oras , ajunge si unul singur/oras.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.02.2017, 09:58)
Inca in Romania este usor sa cumperi pensionarii cu 100 de lei la pensie. Nu ca nu ar merita mai mult. Dar daca iti bati joc cu asa o aroganta de cei care lucreaza in mediul privat iti va fi foarte greu sa explici de ce 4 milioane de romani apti de munca au plecat. Chiar nu ne dorim un viitor al acestei tari. DIn cei 500-600 de mii majoritatea contribuie semnificativ la cresterea economica a acestei tari. Daca vrem sa plece, atunci trebuie sa le spunem Se pare ca acest gurvern asta le comunica acum!! Eu nu mai vreau sa plece.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.02.2017, 10:12)
De ce să plece? Să stea în stradă.
Oricum își doresc o țară securistă, condusă de un președinte care și-a dobândit casele prin retrocedări ilegale.
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.02.2017, 12:26)
Poate sa plece si presedintele, punemvun tanar.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.02.2017, 06:53)
Am fost si eu in piata la Brasov.
Vad ca foarte multa lume cauta "vinovati" externi.
Din pacate alianta PSD-ALDE in frunte cu Dragnea-Tariceanu-Grindeanu e de vina pentru aceasta situatie. Nu poti sa dai drumul la 12n oaptea la hotie fara o consultare a societatii civile apoi sa te astepti ca toata lumea sa taca.
Si pentru votantii PSD o intrebare: daca toti corporatistii din piata se apuca si ei de "furat" cine mai plateste salarii, pensii, ajutoare sociale in tara asta?
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.02.2017, 09:27)
Societate civilă este Securitatea.
Mergi în stradă cu revendicările tale și vei fi educat pe loc. Doar dacă te pliezi pe programul cultural al Securității te poți integra în mulțime. :))))))))
2.2. Aproximativ 300.000 persoane (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Viorel în data de 06.02.2017, 10:03)
pai aici e problema..cele mai mari jafuri le fac "corporatistii ..isi diminueaza profitul prin artificii , consultanta etc, nu platesc impozit si va exploateaza ..nu le convine noul cod fiscal..nu e vina PSD e vina pierdantilor ..a PDL -PNL , USR ..
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.02.2017, 12:31)
Corect
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.02.2017, 09:28)
Sutele ale de mii sunt zeci de mii, iar în stradă nu sunt protestatari, ci grăsunei care-și fac plimbarea de seară.
3.1. sa mori tu!? (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.02.2017, 12:39)
grasunel e singuru tau neuron care se balaceste in lipidele psd
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.02.2017, 14:06)
Afirmatia mea este sustinuta de imagini. :)))))
4. Cronica unui protest programat
(mesaj trimis de public eye în data de 06.02.2017, 10:47)
Daca nu era ordonanta , se gasea alt motiv (Bamboo,bugetul,etc). Proteste ale opozitiei cu ajutor de la regalisti , bulgari,moldoveni ,etc.A fost evident o mare manipulare , dar pentru a afla ceva ar trebui schimbat directorul SRI.
De ce a continuat manifestatia in Piata Victoriei dupa ce s-a anuntat abrogarea ordonantei ? Simplu. Protestatarii erau programati de la inceput sa obtina mai mult.
De ce studentii din Cluj nu au organizat macar odata o demonstratie la ei acasa pentru integritatea Romaniei , cunoscandu-se miscarile separatiste din Ardeal ? De ce au venit in schimb sa ajute la blocarea traficului in Bucuresti?
Prestatia televiziunilor
B1-echilibrat , TVR – instigator , DIGI-extremist , A3,RTV – au asigurat o contrapondere necesara pentru aberatiile vehiculate la DIGI si Realitatea.
Realitatea a postat la amiaza cel mai sinistru anunt din toata perioada ,, Cateva sute de manifestanti la Cotroceni , cateva mii in Piata Victoriei,,. Cu alte cuvinte, cei din Piata Victoriei erau mai puternici decat cei de la Cotroceni.
Mentiuni
TVR a transmis doar cateva secvente din demonstratia de la Cotroceni.Daca la TVR exista redactori colorati politic , acestia trebuie trimisi sa-si caute servici la DIGI si Realitatea. La televiziunea publica trebuie sa activeze doar redactori neutri.
Surprind inca odata in mod neplacut eforturile cinice si ostentative pentru demolarea guvernului ale postului DIGI , unde au fost chemati sa-si verse veninul corifeii cei mai vehementi ai opozitiei existenti in acest moment in spatiul public.
Cine plateste pentru asta?
Problema Romaniei nu e coruptia ci saracia. Iesirea din saracie nu se face insa prin manifestatii de strada care sa schimbe in fiecare an guvernul rezultat din alegeri. E mai complicat.
4.1. abereaza in alta parte, nu aici! (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.02.2017, 12:42)
daca nu puteti iesi din paradigm "v-am mai dat 100 de lei, ce mai vreti acum?!, atunci duceti-va la culcare in bezna istorica din care ati ramas ca rebuturi pe aci...
4.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.02.2017, 13:05)
Trancaneala decerebrata, prezentata drept "analiza".