Numărul incendiilor în locuinţe a scăzut cu circa 17%

F.A.
Comunicate de presă / 25 septembrie 2013

Numărul incendiilor produse la locuinţe petrecute în intervalul 1 septembrie 2012-31 august 2013 a scăzut, la nivel naţional, cu circa 17% raportat la perioada similară din anul anterior, ajungând la 5.107 evenimente, potrivit unui comunicat al E.ON România.

Tot cu aproximativ 17% s-a redus şi numărul victimelor incendiilor produse la locuinţe, care a ajuns la 392. Dintre acestea, 26 au fost copii, cifra fiind, de asemenea, în scădere cu 25,7%.

Ion Burlui, Inspector General al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.), a declarat: "Cele peste 9.000 de acţiuni întreprinse la nivel naţional, la care au participat circa 1.200.000 de persoane, au fost direcţionate către crearea unei culturi de prevenire în rândul cetăţenilor. Atitudinea reactivă trebuie completată cu una proactivă, prin care cetăţeanul să conştientizeze şi să acţioneze în sensul reducerii riscurilor, astfel încât acţiunea post-eveniment să fie cât mai redusă".

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România au reînnoit, astăzi, parteneriatul "Împreună pentru siguranţă", încheiat cu un an în urmă. În cadrul acestuia, cele două părţi au derulat în comun campanii de informare, prevenire şi conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

"Scăderea numărului incidentelor, a ponderii cauzelor acestora, dar şi a numărului victimelor reprezintă pentru noi un semnal mai mult decât încurajator în ceea ce priveşte eficienţa campaniilor derulate până acum. Din păcate, cifrele privitoare la cazurile tragice care decurg din nerespectarea normelor de siguranţă continuă să fie îngrijorătoare", a declarat Frank Hajdinjak, Director General al E.ON România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb