Numărul românilor care au devenit proprietari în Dubai a crescut cu peste 75%, din 2021 şi până în prezent

R.S.
Miscellanea / 14 august

Numărul românilor care au devenit proprietari în Dubai a crescut cu peste 75%, din 2021 şi până în prezent

Din 2021 până în prezent, numărul românilor care au devenit proprietari în Dubai a crescut cu peste 75%. Conaţionalii noştri nu doar devin proprietari pentru investiţii în Dubai, ci se mută efectiv cu familia, serviciul sau afacerile în EAU, determinaţi de faptul că băncile oferă facilitatea acordării de credite persoanelor din străinătate.Condiţiile de creditare sunt mult mai bune decât în ţara de origine, în acest caz România, aceste investiţii fiind mult mai sigure întrucât sunt asigurate chiar de statul emiratez, conform unui comunicat transmis redacţiei.

"Orice român poate lua credit imobiliar în Dubai, cât timp a achitat 40% din depozitul aferent valorii casei pe care vrea să o achiziţioneze la gata sau dacă a achitat 50% pentru o casă care se află în construcţie. Cum nu toţi românii au venituri să-şi achiziţioneze un imobil fără credit ipotecar, băncile din Dubai au facilitat accesul la aceste fonduri decât în ţara noastră unde condiţiile de creditare s-au înăsprit.Astfel, conaţionalii noştri pot lua credit imobiliar dacă depun declaraţia financiară din România, fac dovada că se încadrează cu rata pentru această proprietate în veniturile pe care le deţin, depun extrasul bancar pe ultimele 6 luni, dovada salariului pe ultimele 6 luni, sau certificatul de dividende recunoscut de către contabilii autorizaţi din România. În contextul în care românii devin conştienţi de aceste facilităţi, pronosticul că numărul proprietarilor români în Dubai va creşte cu cel puţin 15%, până la finalul acestui an, se susţine" declară Cristina Stoian, CEO Agentia imobiliara Simple Choices, potrivit comunicatului.

În 2022, conform rapoartelor oferite de autorităţile din EUA, în Dubai erau peste 1.300.000 de unităţi locative, iar în acest moment numărul lor depăşeşte 2.000.000, iar pe fondul boom-ului imobiliar se observă că în primul semestru al acestui an, investiţiile imobiliare au crescut cu cel puţin 35%.

"La ora actuală se construiesc foarte multe proprietăţi potrivite atât pentru scopuri locative, cât şi pentru investiţii. În calitate de expert imobiliar observ că a crescut standardul în acest an, revenind în prim-plan imobilele de lux. Fie că sunt garsoniere sau vile, toate au piscine pe balcon şi sunt accesorizate cu produse de top, care aparţin unor branduri precum Cavalli, Bugatti, Louis Vuitton, ultimul tocmai anunţându-şi prezenţa pe acest segment în Dubai," declară Cristina Stoian.

Dacă ar fi să facem un top al naţionalităţilor care achiziţionează imobile în Dubai, pe primul loc sunt cetăţenii din Marea Britanie, urmaţi de indieni, chinezi, pakistanezi, americani, iranieni, ruşi, italieni, libanezi şi egipteni. De 3 ani, românii au trezit interesul marilor dezvoltatori şi ne aşteptăm ca în maxim 5 ani să intrăm şi noi în topul mai sus menţionat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Aici sunt banii dvs! Tot ce se fura in RO merge in Dubai si off shore, Elvetia e mai indiscreta decat Serbia sau Olanda...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb