Nume vehiculate ca interimari la ministerele USR PLUS - Cîţu la Ministerul Proiectelor Europene, Cseke la Sănătate, Vîlceanu la Transporturi

J.P.
Politică / 6 septembrie 2021

Nume vehiculate ca interimari la ministerele USR PLUS - Cîţu la Ministerul Proiectelor Europene, Cseke la Sănătate, Vîlceanu la Transporturi

Prim-ministrul Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Dan Vîlceanu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu şi ministrul Energiei Virgil Popescu sunt numele vehiculate pentru a asigura interimatul la ministerele deţinute de reprezentanţii USR PLUS, care şi-au anunţat în această seară retragerea din Cabinetul Cîţu, afirmă surse din coaliţie, conform news.ro.

Conform surselor citate, premierul Cîţu ar urma să preia ministerul Proiectelor Europene, deţinut de Cristian Ghinea. De altfel, la sfârşitul săptămânii trecute, Cîţu a afirmat că, dacă Ghinea pleacă, va prelua el ministerul pentru a se asigura că lucrurile merg înainte şi va accelera procedura pentru a se asigura că vom avea aprobat PNRR.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu ar putea asigura interimatul la Ministerul Cercetării, deţinut anterior de Ciprian Teleman, iar ministrul Finanţelor Dan Vîlceanu, pe cel al Transporturilor, care a fost coordonat de Cătălin Drulă.

Ministrul Dezvoltării Cseke Attila este luat în calcul pentru interimatul la Sănătate, iar ministrul liberal al Energiei Virgil Popescu ar putea prelua Ministerul Economiei, portofoliu deţinut de Claudiu Năsui.

Miniştrii USR PLUS demisionează din Guvernul condus de Florin Cîţu, a anunţat luni co-preşedintele USR - PLUS, vicepremierul Dan Barna, după şedinţa conducerii alianţei. Alianţa USR PLUS deţinea în Guvern portofoliile Justiţiei, Sănătăţii, Cercetării, Proiectelor Europene, Transporturilor şi Economiei. Postul de ministru al Justiţiei a rămas deja vacant după revocarea lui Stelian Ion, iar inteerimatul este asigurat de ministrul de Interne Lucian Bode.

Demisiile urmează să fie depuse efectiv marţi, când miniştrii USR PLUS au programate şi conferinţe de presă pentru a-şi prezenta bilanţul activităţii.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cea mai mare greșeală. USRPLUS va dispare de pe scena politică sau va fuziona cu Aur unde de fapt iii era locul. Niște creștini.

    buna asta cu cseke la sanatate...e ala cu inchisul de spitale din sinistra perioada a turnatorului....si ala care a zis ca ce treaba are el sa isi dea demisia cu nenorocirea de la maternitatea giulesti....deh, pe vremea aia nu se inventasera hastagistii, rezistentii...sa umple piata si sa ceara demisii in lant. cat despre caricatura de valceanu, un nou minister pentru el e momentul zilei.....

    cine nu-si aduce aminte cseke , este cel care a inchis spitalele , pleaca dracu vine tacsu !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb