Nurol Makina livrează către ECDI 100 de vehicule NMS 4x4

T.B.
Companii / 23 octombrie 2023

Nurol Makina livrează către ECDI 100 de vehicule NMS 4x4

Nurol Makina şi Agenţia Estoniană de Achiziţii pentru Apărare (ECDI) au semnat un contract pentru livrarea a 100 de NMS 4x4 pentru Forţele de Apărare Estoniene pe 18 Octombrie 2023, se arată într-un comunicat al ECDI, remis redaccţiei.

Primele vehicule vor fi livrate Brigăzii a 2-a de infanterie a Forţelor de Apărare estoniene în 2024, urmând ca toate livrările sa fie finalizate în termen de doi ani, transmite sursa menţionată. Mai mulţi furnizori de top la nivel mondial de vehicule tactice 4x4 de top au participat la procesul de licitaţie, care a durat aproximativ doi ani, iar NMS 4X4 a fost vehiculul care a primit cel mai mare punctaj în urma evaluărilor de preţ, performanţă şi calendar al livrărilor, potrivit sursei citate. Ţară membră NATO şi UE, Estonia a devenit al doilea utilizator al Nurol Makina, după Ungaria, se mai arată în comunicat.

"Nurol Makina este unul dintre cei mai competitivi jucători din clasa sa pe piaţa internaţională. Agenţia Estoniană de Achiziţii pentru Apărare a gestionat procesul de licitaţie în mod foarte transparent şi într-o manieră profesionistă pentru a avea cel mai bun vehicul 4x4 din clasa sa. Sunt mândru să văd că NMS 4x4 a fost selecţionat ca cel mai bun vehicul din segmentul său în urma acestui proces de licitaţie cuprinzător", a declarat Engin Aykol, directorul general al Nurol Makina, potrivit comunicatului.

Nurol Makina a expus vehiculul NMS 4x4 în anii trecuţi la expoziţia BDSA şi şi-a exprimat în mai multe rânduri intenţia de a încheia un potenţial parteneriat pe termen lung pentru producţia vehiculele NMS 4x4 în colaborare cu industria românească de apărare, de la cooperarea pentru dezvoltarea de sisteme şi subsisteme până la dezvoltarea unei linii complete de asamblare în România, arată datele comunicatului.

Vehiculul tactic blindat pe roţi NMS 4X4, cel mai nou proiect al Nurol Makina. Are o caroserie autoportantă cu partea inferioară în formă de V, informează compania. Sistemul avansat de propulsie asigură vehiculului o viteză şi o manevrabilitate ridicată în zonele rurale şi urbane. Greutatea redusă şi caracteristicile sale de protecţie ridicată asigură superioritate operaţională şi flexibilitate ridicată împotriva celor mai dificile ameninţări, conform sursei citate. Noul vehicul tactic blindat pe roţi NMS 4X4 de ultimă generaţie reprezintă o combinaţie perfectă de blindaj scalabil din materiale compozite, menţionează sursa indicată.

Datorită designului modular al NMS 4x4, acesta oferă o gamă largă de utilizări pentru operaţiuni precum cele de luptă, transport de personal, apărare aeriană şi recunoaştere în medii de conflict de mare intensitate, potrivit comunicatului. Nevoile utilizatorilor şi integrarea sistemelor moderne de pe câmpul de luptă au fost luate în considerare încă de la început, motiv pentru care vehiculele blindate tactice pe roţi NMS 4x4 reprezintă o soluţie potrivită pentru utilizări multiple, transmite sursa. NMS 4x4 oferă cel mai înalt nivel de mobilitate şi performanţă de protecţie dintre vehiculele din clasa vehiculelor blindate uşoare. Oferă niveluri ridicate de protecţie balistică şi împotriva minelor/IED, care pot fi modificate în funcţie de solicitările utilizatorilor, relatează ECDI. NMS 4x4 este conceput pentru a fi utilizat de forţele de securitate şi unităţile militare, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb