NYSE Euronext preia 25% din Doha Securities Market

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 iunie 2008

NYSE Euronext, cea mai mare bursă de acţiuni din lume, cumpără 25% din Doha Securities Market, plătind în schimb 250 de milioane de dolari. Potrivit anunţului făcut de NYSE Euronext, statul Qatar va deţine restul capitalului Doha Securities Market. Qatarul rivalizează cu Dubaiul şi Bahrainul în încercarea de a construi centrul financiar al Orientului Mijlociu.

NYSE Euronext va ajuta Bursa din Doha să-şi consolideze tranzacţiile cu acţiuni (în numerar), să lanseze tranzacţii cu produse derivate şi să aducă guvernanţa societăţii la standarde internaţionale.

"Achiziţia ne va permite să transformăm Bursa din Doha într-un centru financiar de clasă mondială", a declarat şeicul Hamad bin Jassim bin Jaber Al-Thani, premierul Qatarului.

Serge Harry, membru în comisia de management a NYSE Euronext, a precizat, la rândul său, că "NYSE va ajuta Doha Securities Market să-şi modernizeze tehnologia, astfel încât să faciliteze accesul brokerilor internaţionali importanţi interesaţi să investească în această ţară".

Qatarul şi Dubaiul vor, fiecare, să pună bazele unei industrii de servicii financiare solide, urmărind să-şi reducă dependenţa de energie. Acestea provoacă, astfel, Bahrainul, care deţine rolul tradiţional de centru financiar în Golf.

Doha Securities Market, care şi-a lansat operaţiunile în mai 1997, are 43 de companii listate, cu o valoare de piaţă de 121 miliarde de dolari, potrivit cifrelor agenţiei Bloomberg. Aceasta este a patra bursă din Golf, după cele din Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Kuweit.

Achiziţia a 25% din capitalul pieţei din Doha, de către NYSE Euronext, se va finaliza în ultimul trimestru din 2008. Pentru NYSE Euronext, prima piaţă de acţiuni trans-atlantică, preluarea unei cote la Doha Securities Market face parte din planul de expansiune în baza căruia a cumpărat participaţii la pieţe precum cele din Brazilia şi India.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb