O dronă ucraineană s-a prăbuşit în apropierea centralei nucleare Zaporojie

D.T.
Internaţional / 5 aprilie 2023

O dronă ucraineană s-a prăbuşit în apropierea centralei nucleare Zaporojie

O dronă ucraineană s-a prăbuşit în apropiere de centrala nucleară Zaporojie (sudul Ucrainei), spune un ofiţer rus responsabil de unitatea militară rusă care asigură securitatea uzinei, potrivit Agerpres.

Evenimentul apare în contextul în care directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) urmează să se deplaseze astăzi în regiunea rusă Kaliningrad, la o săptămână după ce a vizitat centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei, controlată din primele zile ale invaziei de forţele ruse.

Potrivit ofiţerului rus, drona, de fabricaţie poloneză, cu o greutate de peste 2 kg, s-a prăbuşit în apropierea nemijlocită a centralei.

La rândul său, Vladimir Rogov, liderul mişcării proruse "Împreună cu Rusia" din regiunea Zaporojie (în partea aflată sub controlul Moscovei) a transmis astăzi pe contul său de Telegram că forţele ruse au doborât o dronă de atac ucraineană deasupra oraşului Energodar, unde locuiesc angajaţii de la centrala Zaporojie, arată sursa.

El susţine că o dronă Warmate de fabricaţie poloneză a fost doborâtă cu ajutorul mijloacelor de război electronic şi că dispozitivul ar fi căzut la câteva sute de metri de centrala nucleară din Zaporojie.

Anterior, acelaşi responsabil prorus infirmase informaţiile despre pregătirea evacuării locuitorilor din Zaporojie, afirmând că acestea reprezintă o "dezinformare" a serviciilor speciale ucrainene.

Şeful AIEA insistă asupra stabilirii unei zone demilitarizate în jurul uzinei Zaporojie - cea mai mare centrală nucleară din Europa - în timp ce ucrainenii şi ruşii se acuză reciproc de bombardamentele din perimetrul acesteia.

Bombardamentele din zona centralei nucleare Zaporojie au suscitat îngrijorări cu privire la riscul unui dezastru nuclear asemănător celui produs la centrala de la Cernobîl în perioada sovietică, mai ales odată cu anunţurile privind începerea contraofensivei ucrainene, care ar include şi regiunea Zaporojie ocupată de trupele ruse în sudul Ucrainei.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Se va emite mandat de arestare de Curtea Internationala de Jutitie

    ptr. Zelenski, fiind act terorist deosebit de periculos, 

    iar ONU va condamna ferm prin rezolutie, actiunea criminala

    1. adica rusii doboara drona langa centrala si ucrainienii sunt de vina

      Drona militara nu are ce cauta in zona centralei nucleare

      doar dronele iraniene pot trece prin zona?

    Citim in fiecare zi ca ambele tabere aflate in razboi identifica armamentul capturat sau folosit pina la piesele componente (adica producatorii inclusiv de cip uri electronice ). Stiind cata ura si dorinta de revansa exista intre cele doua tari aflate in razboi ,si cat de slaba e dotarea Romaniei cu echipament militar (ceea ce inseamna vulnerabilitate) ...nu trebuie trimise piese din stocurile Romaniei din anii '60 . Interceptarea unor componente cu sigla unui producator roman declanseaza adevarate vanatori propagandistice in media . Deja mi se pare extrm de parsiva mutarea producatorului din Isralel care a trimis blindate cu turele fablicate in Romania ,.si s a facut propaganda ca sunt blindate romanesti. In contextul actual si cu pozitia precara a Romaniei in relatii internationale ,indierent ce zice MAE ...nu se mai uita nimeni la precizari si dezmintiri ulterioare.

    1. Stiu rusii ca nu suntem in stare noi sa facem blindatele,nu e nevoie sa dezmintim!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb