O navă chineză cu peste 450 de persoane la bord s-a răsturnat pe fluviul Yangtze

Elena Deacu
Internaţional / 2 iunie 2015

O navă chineză cu peste 450 de persoane la bord s-a răsturnat pe fluviul Yangtze

Sute de persoane au fost date dispărute

Din interiorul feribotului se aud sunete

Sute de persoane erau date dispărute după ce o navă de croazieră cu patru punţi, Dongfangzhixing (Steaua de Est), la bordul căreia se aflau 458 de persoane, s-a răsturnat luni seara, pe fluviul Yangtze, în provincia Hubei (centru), relatează agenţia China Nouă în pagina electronică de marţi.

Potrivit agenţiei, care citează Administraţia navigaţiei fluviului Yangtze (Albastru), nava s-a scufundat către ora locală 21.28 (16.30, ora României) în secţiunea Jianli a Yangtze.

Postul de televiziune chinez CCTV, citat de DPA, a relatat că echipele de salvare au anunţat că epava a fost găsită, iar din interior se aud sunete. Potrivit sursei citate, scafandrii încearcă să găsească o modalitate de a ajunge la posibilii supravieţuitori dintre cele 458 de persoane aflate la bordul vasului.

Cel puţin 13 persoane fuseseră salvate până marţi dimineaţă, a informat Ministerul chinez al Transporturilor, inclusiv căpitanul şi inginerul şef. Potrivit unor informaţi anterioare, fuseseră salvate circa 30 de persoane, dar aceste date nu au fost ulterior confirmate, potrivit DPA.

La primele ore ale dimineţii de marţi, echipele de salvare reuşiseră să recupereze un cadavru.

Premierul chinez Li Keqiang s-a deplasat la locul accidentului, împreună cu alţi doi înalţi oficiali.Peste 1.000 de ofiţeri de poliţie au fost mobilizaţi la operaţiunile de salvare a posibililor supravieţuitori ai naufragiului.

Nava, care se îndrepta de la Nanjing (est), capitala provinciei Jiangsu, către oraşul Chongqing (sud-vest), avea la bord 405 pasageri, cinci reprezentanţi ai unei agenţii de voiaj şi 47 de membri ai echipajului, potrivit Administraţiei navigaţiei fluviului.

Potrivit presei chineze, scrie BBC, nava nu a emis un semnal SOS înainte să se scufunde. Mai multe persoane care au înotat până la mal au alertat poliţia cu ajutorul pescarilor.

Cele mai multe persoane de la bord erau turişti cu vârste cuprinse între 50 şi 80 de ani, care participau la un tur organizat de către o companie din Shanghai, potrivit Cotidianului Poporului, citat de BBC.

Sectorul în care s-a scufundat nava are 15 metri adâncime, este cunoscut pentru frumuseţea sa şi atrage numeroşi turişti pensionari, potrivit unui corespondent BBC.

Postul de stat CCTV a anunţat că nava aparţine Chongqing Eastern Shipping Corporation, care organizează croaziere în zone pitoreşti de pe fluviul Yangtze.

Douăzeci şi două de persoane au murit pe acest fluviu în ianuarie, după ce un remorcher, care era testat, s-a răsturnat în apropiere de Zhangjiagang, în provincia Jiangsu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb