O premieră: alegerile locale - pretext de răfuială între ziarişti

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 7 iunie 2004

Dihonia din presă a explodat cu putere săptămîna trecută, alimentată fiind de pasiunile ultimelor momente ale campaniei electorale. Ziarul "Evenimentul zilei" a fost ţinta a două contestaţii, la doar cîteva zile distanţă. Mai întîi, faimosul ziarist Ion Cristoiu l-a făcut cu ou şi cu oţet pe nu mai puţin celebrul Cornel Nistorescu, directorul "Evenimentului zilei", respingînd zvonurile răspîndite de acest ziar că ar fi realizat o emisiune de televiziune de conivenţă cu Mircea Geoană, candidatul PSD la Primăria Bucureştiului. Puţin după aceea, Sorin Roşca Stănescu, preşedintele grupului de presă "Ziua" - o altă celebritate din presă - a semnat un comunicat intitulat "O gravă dezinformare", infirmînd un alt zvon lansat de "Evenimentul zilei", cum că o societate a sa şi a Asociaţiei Salariaţilor "Petrom" ar fi lucrat pentru imaginea electorală a lui Neculai Onţanu, candidatul PSD la Primăria Sectorului 2 al Capitalei.

Cu o săptămînă în urmă, ziarul "Ziua" şi sindicaliştii de la "Petrom" fuseseră implicaţi în operaţiunea de concentrare a mai multor posturi de televiziune şi radio, în ceea ce "BURSA" a numit "un nou imperiu mediatic", tentînd să rivalizeze cu puterea publicistică a trustului "Ringier", din care face parte şi "Evenimentul zilei". Faptul este interesant şi pentru alt motiv: Ion Cristoiu susţine că atacul "Evenimentului zilei" ar fi survenit datorită închipuirii lui Cornel Nistorescu că s-ar opune promovării lui la conducerea noului imperiu de presă (în acest fel, Ion Cristoiu confirmînd şuşotelile că poziţia lui Cornel Nistorescu la conducerea "Evenimentului zilei" ar fi devenit incertă). Un astfel de scenariu conduce, pe cale logică, la concluzia că un motiv similar ar sta şi la baza zvonurilor despre "Ziua" puse în circulaţie de "Evenimentul zilei", deoarece Sorin Roşca Stănescu este un contracandidat plauzibil la conducerea noului trust de presă.

În această variantă, am asista la cea mai uimitoare manipulare mediatică, în care ziarişti notorii s-au antrenat într-o încleştare personală, sub pretextul alegerilor locale! Pînă acum era pe dos, încleştarea era electorală, iar pretextele, personale. Iată unde duce lipsa de interes pentru alegeri...

Post scriptum

O altă controversă mediatică s-a consumat în cursul aceleiaşi săptămîni trecute, cînd, într-o formă bizară, frizînd necunoaşterea economiei de piaţă, ziarul "Adevărul" i-a atacat pe ziariştii de la gazeta satirică "Academia Caţavencu", pe motivul că s-ar fi îmbogăţit nemeritat. Coincidenţa face ca şi în cazul acesta, ca şi în cazul conflictului Nistorescu - Roşca Stănescu şi Cristoiu, să fie, cumva, implicat numele societăţii SNP "Petrom".

Sau să nu fie, oare, o coincidenţă?! În istoria sa, petrolul a generat războaie şi crime, darămite să sfîşie o fragilă şi discutabilă solidaritate de breaslă...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb