O zi mai bună pentru bursele lumii

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 noiembrie 2009

În Europa, prăbuşirea indicelui german DAX de vineri încetineşte. La orele 16, DAX arăta chiar creştere de 0,1 procente. Producătorul de semiconductori Infineon Technologies AG, un succes de obicei al economiei germane, creştea la orele 16 cu 4,8 procente, atingând valoarea de 3,190 euro per acţiune, urmat de grupul Adidas AG, producătorul de bunuri pentru sport, care creştea cu 3,30 procente, până la valoarea de 32,45 de euro pe acţiune.

Luni este o zi favorabilă burselor europene: indicele general Euronext 100 a mai câştigat 0,35 de procente la orele 16, ajungând la valoarea de 634,71 de puncte. Creşterea s-a datorat mai ales întreprinderilor franceze. După căderea spectaculoasă de vineri, când a pierdut 10 procente, Alcatel-Lucent recuperează din acestea 2,5 procente, ajungând să valoreze 2,633 de euro. Peugeot câştigă aproape 4 procente, până la valoarea de 23,10 euro. Grupul JCDecaux, care are drept activitate reclamele pe panouri publicitare, a primit de curând din partea analiştilor de la Citigroup ratingul "buy", alături de publicarea câtorva cuvinte încurajatoare despre estimările de profit, şi se află în creştere cu 3,1 procente, până la valoarea de 14,175 de euro. CAC, indicele bursei pariziene, a avansat, astfel, cu 0,57 de procente, până la 3.628,07 de puncte la orele 16.

Veşti bune pentru China: indicii sectorului industria pentru luna Octombrie arată o acceleraţie record a dezvoltării sectorului, precum şi a exporturilor. Pachetul de măsuri guvernamental, dar şi o injecţie de 1.2700.000 de milioane de dolari americani în susţinerea industriei, în ciuda diminuării exporturilor pe plan mondial, şi-a arătat efectele şi în domeniul bursier. Pe de altă parte, câteva companii au putut publica rezultate trimestriale îmbucurătoare, precum SAIC Motor Corp Ltd, cel mai mare producător de automobile chinez, care a avansat în preferinţele investitorilor şi s-a apreciat cu 6,3 procente, până la valoarea de 24,680 de yuani, precum şi Industrial Bank Co Ltd, care s-a apreciat cu 7,5 procente.

Zi furtunoasă şi pentru producătorul naţional de seruri şi vaccinuri Hualan Biological Engineering Inc, care a fost retras de la tranzacţionare, după ce panica privind gripa porcină a făcut ca preţul acţiunii să se ridice peste limita de 10% admisă pe zi. Una peste alta, CSI 300 s-a închis în creştere, cu un optimist 3,43 procente în plus faţă de vineri, urcare care nu s-a mai înregistrat în ultimele 3 săptămani.

La Hong Kong însă, bursa, considerată adevăratul indice al finanţelor asiatice, a coborât sub influenţa deprecierilor de pe Wall Street de vineri. Indicele Hang Seng arată o uşoară scădere a valorii, de 0,6 procente, până la valoarea de 21.620,19 puncte.

În Japonia, bursa a evoluat descrescător din cauza scăderii generale a preţului mărfurilor şi a indicilor americani de consum care i-au îngrijorat pe investitori. Yenul este din ce în ce mai puternic, iar întreprinderile care îşi bazează activitatea pe vânzarea de mărfuri către marele public au avut de pierdut din încrederea investitorilor. Mitsubishi Corp. a coborât cu 3,1 procente, iar Sony Corp., deşi tocmai dăduse publicităţii o eveluare de pierderi mai optimistă decât precedenta, s-a prăbuşit cu 5,8 procente. TOPIX, indicele de la Tokyo, s-a depreciat 1,58 de procente, până la valoarea de 880,50 de puncte.

După pierderile masive de vineri (3,1 procente la închidere), în Statele Unite, bursa s-a deschis uşor în urcare. NYSE Composite a început ziua de tranzacţionare la 6.739,47 puncte, cu 0,02 puncte mai sus decât vineri şi imediat după aceea a început să urce uşor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb