Oamenii de afaceri germani vor să investească la CEC, BCR şi Electroputere

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 22 martie 2005

Oamenii de afaceri germani vor participa la investiţiile şi privatizările mari din România, precum CEC, BCR, Electroputere - a anunţat consilierul prezidenţial pe probleme economice, Theodor Stolojan.

Preşedintele României, Traian Băsescu, aflat în vizită la Berlin, a avut o întrevedere cu Ludwig Georg Braun, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Federale Germania. Cu acest prilej, a fost prezentată politica ţării noastre în domeniul mediului de afaceri, precum şi recentele măsuri luate de autorităţile de la Bucureşti, respectiv introducerea cotei unice de impozitare, şi i-a invitat pe oamenii de afaceri germani să investească în domenii diverse în România.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Federale Germania a propus ca pe viitor să se realizeze un program (cu participarea camerelor de comerţ din cele două ţări) prin care tineri români să fie trimişi în Germania pentru a lucra la firme importante, pentru a lua contact cu tehnologia de vîrf, precum şi cu managementul performant.

Oamenii de afaceri germani au atras, însă, atenţia că mai trebuie făcute încă multe inves-tiţii, mai ales în domeniul infrastructurilor din ţara noastră, ţinînd cont de faptul că în prezent transportatorii germani au nevoie de mult mai multe zile pentru a traversa România, la care se adaugă şi cozile de la vămile romîneşti, ceea ce s-ar putea realiza doar într-o singură zi şi nu s-ar mai pierde timp şi bani. De asemenea, aceştia au evidenţiat faptul că trebuie făcut în aşa fel încît Dunărea să devină într-adevăr un fluviu pe care să se poată circula în condiţii normale.

În acest moment Republica Federală Germania este cel de-al doilea investitor european în România, după Italia. La 31 octombrie 2004, volumul inves-tiţiilor germane în ţara noastră era de 767 milioane de euro, în România existînd deja 11.919 societăţi comerciale cu participare de capital german. Printre principalele firme germane prezente în România se numară: Continental, DaimlerChrysler, INA Schaffler, Wintershall, E.oN AG, Allianz, Leoni, Praktiker, RWE (RRR-Remmert Recycling), British American Tobacco, Linde, Draxlmayer, Heidelberger Zement, Thyssen Krupp-Hoesch, Siemens, Metro, REWE, Steilmann, Villeroy & Boch, Dr. Oetker, , Dr. Oetker, RUD-Kettenfabrik Rieger & Dietz etc.

În septembrie 2002 s-a deschis, la Bucureşti, Camera româno-germană de Comerţ şi Industrie. Din delegaţia care îl însoţeşte pe şeful statului romîn la Berlin fac parte şi preşedintele Camerei de Comerţ, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, preşedintele Camerei de Comerţ şi Agricultură Timişoara şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj, precum şi preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb