Oana Grigore:  "Ministerul Sănătăţii continuă dialogul cu sindicatele"

Diana Popescu
Miscellanea / 7 aprilie 2016

Ministerul Sănătăţii va continua dialogul cu sindicatele şi va face toate eforturile de a răspunde revendicărilor şi a susţine punctele de vedere ale acestora, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei Oana Grigore, conform televiziunilor.

"Organizaţiile sindicale din domeniu au un calendar de proteste pe care îl urmează. Noi, Ministerul Sănătăţii, continuăm dialogul cu toate organizaţiile sindicale, fie că este vorba despre organizaţiile medicilor sau cele ale asistenţilor, ca de exemplu SANITAS. Vom avea întâlniri în continuare. Din punct de vedere al Ministerului Sănătăţii vom face toate eforturile de a răspunde revendicărilor şi a susţine punctele de vedere ale personalului medical", a afirmat Oana Grigore.

Purtătorul de cuvânt al Ministeruului Sănătăţii a menţionat că instituţia face un studiu de impact în ceea ce priveşte plata gărzilor în unităţile sanitare.

"În ceea ce priveşte revendicările personalului, este vorba de legea salarizării care se discută în această perioadă şi nu se discută în cadrul MS, se discută în cadrul Guvernului. În ceea ce priveşte plata şi organizarea gărzilor în unităţile sanitare, MS a început un studiu de impact pentru a putea să răspundem acestei solicitări a cadrelor medicale", a mai precizat Grigore.

Federaţia Sindicală Hipocrat, Sindicatul Promedica şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România au anunţat că vor protesta joi începând cu ora 12,00 în faţa Ministerului Sănătăţii, acuzând "lipsa de predictibilitate" a reformei în domeniu şi "ignorarea" unor aspectele privind drepturile salariaţilor.

Cererile F.S. Hipocrat şi CFSMR vizează: aplicarea prevederilor Legii 284/2010 privind salarizarea unitară şi în sănătate în sensul reîncadrării personalului având ca valoare de referinţă salariul minim brut pe economie de 1.250 lei; acordarea tuturor sporurilor, calculate la salariul efectiv, precum sporul de condiţii deosebite de muncă, sporul de doctorat; respectarea normei de muncă şi a timpului de muncă şi de repaus pentru toate categoriile de personal din Sănătate, prin reducerea până la eliminare a deficitului de personal; asigurarea în regim gratuit şi prioritar a serviciilor medicale acordate personalului angajat în sistemul de sănătate şi creşterea valorii decontate pentru serviciile medicale din spitale, ambulator şi medicină de familie, potrivit unor surse media.

Sindicaliştii au mai anunţat că între 11 şi 17 aprilie se va organiza o grevă de avertisment, cu încetarea activităţii timp de două ore, iar în 18 aprilie grevă generală, cu asigurarea unei treimi din activitate şi a urgenţelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb