OBICEIURI VECHI ŞI GENERALIZATE ASF nu are monopolul angajărilor pe pile

Radu Soviani
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 iulie 2022

Ceea ce cercetează acum (cu celeritate) DNA, respectiv angajările pe pile şi trafic de influenţă făcute de Adrian Chesnoiu (fost lucrător de informaţii, fost ministru al Agriculturii) a fost patentat de mult de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, la scutul Serviciului Român de Informaţii, cu care avea protocol.

Concret, DNA cercetează acum modul în care persoane influente au intervenit pe lângă ex-ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu (40 de ani), fost ofiţer al serviciului secret al Ministerului de Interne (de la vârsta de 23 de ani până la 29 de ani) şi dublu absolvent al Colegiului Naţional de Apărare şi al Institutului Diplomatic Român (la fel ca şi impostorul academic Nicu Marcu - Preşedinte ASF), pentru a angaja pe pile persoane recomandate. Inclusiv un fost ofiţer STS.

Imaginea pe care mi-o creez despre Chesnoiu, la fel ca şi despre Nicu Marcu, este cel al unui neica nimeni, un şmecheraş de la ţară şi strecurat prin serviciile secrete şi la recomandarea acestora, în funcţii publice.

De ce? În principal pentru a se asigura de propăşirea sistemului PCR - pile, cunoştinţe, relaţii, a unor diverşi, în funcţii publice foarte bine plătite şi în dauna interesului public, aşa cum relevă ancheta DNA.

Probabil că asta s-a întâmplat dintotdeauna, la scutul SRI, cât timp Serviciul Român de Informaţii şi-a subordonat instituţii publice care ar fi trebuit să fie independente (gen BNR, gen ASF sau ministere), în scopuri paralele cu interesul naţional.

Chesnoiu a intervenit în procesul de recrutare şi selecţie, potrivit DNA, pentru a impune pile pe salarii de mii de Euro.

Însă de ce DNA se trezeşte brusc, acum, în condiţiile în care este oficial sesizat încă din 2016 că astfel de lucruri se întâmplă la ASF? Şi doarme, ascunzând dosare?

Radu Soviani

Cazul fostului lucrător în comerţul exterior al Securităţii Mişu Negriţoiu şi al băiatului unui fost ambasador, diplomat cu care Negriţoiu trăgea beţii la Dăbuleni

Este luna mai 2014. Fostul lucrător în comerţul exterior al Securităţii, Mişu Negriţoiu, primeşte blagoslovirea fostului turnător al Securităţii - Mugur Isărescu Manole, pentru a deveni Preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Trei lucruri sunt primele pe care le face Mişu Negriţoiu, încă înainte de începerea mandatului de Preşedinte ASF (mai 2014): i) participă în Aprilie 2014 la o şedinţă de Consiliu ASF unde, primul lucru pe care îl spune este că nu înţelege de ce purtătorul de cuvânt (Radu Soviani) este admis să participe la şedinţele de Consiliu ASF (şi să cunoască astfel adevărul); ii) începe un puternic proces de angajare pe pile, la scutul Serviciului Român de Informaţii (pe care şi Chesnoiu a crezut că îl mai are), având în vedere că în mai 2014, Mişu Negriţoiu semnează protocol secret cu SRI, prin care subordonează ASF Serviciului Român de Informaţii; iii) Imediat după semnarea protocolului are o discuţie cu purtătorul de cuvânt al ASF, Radu Soviani, căruia îi spune: ,,De ce i-ai luat apărarea lui Ruşanu în cazul ASTRA'' şi ,,De ce ai vorbit urât de domnul Adamescu, acţionarul principal ASTRA''.

I-am explicat că datoria mea, ca purtător de cuvânt, este să apăr corect şi onest interesele autorităţii, cu atât mai mult cu cât reiese fără niciun fel de dubiu că Dan Radu Ruşanu nu este vinovat (hotărâre definitivă a ICCJ, în urma unui dosar însăilat de procurori de protocol) şi cu că singura ,,vină'' a lui Ruşanu este că a îndrăznit să treacă peste protecţia instituţională pe care lichele din servicii o acordau grupului fraudulos de la Astra Asigurări, ca să fure bani de la asiguraţi şi de la bugetul de stat.

Nu i-a convenit lui Negriţoiu. I-am mai spus totuşi că şi în cazul în care el, Negriţoiu, va fi arestat, în calitatea pe care o dobândise de Preşedinte al ASF, mă voi strădui să îi iau apărarea, atâta timp cât am argumente.

Fostul lucrător în comerţul exterior al Securităţii, Mişu Negriţoiu, nu a fost deocamdată arestat, însă în calitate de Preşedinte ASF, în opinia mea, s-a îngrijit ca fructul infracţional al operaţiunilor prin Astra Asigurări să nu fie recuperat vreodată la buget (foto mai jos din mai 2014 când Adamescu intra cu piciorul în uşă la Negriţoiu şi parca chiar pe locul de parcare al Preşedintelui ASF, cu duba de bodyguarzi lângă), Negriţoiu fiind ulterior ,,slobozit'' de Parlament din sinecura oferită de Isărescu şi Ponta, după ce a făcut harcea-parcea piaţa asigurărilor.

Nu înainte ca Negriţoiu să se asigure că reţeta ASTRA este preluată de o altă răsfăţată a serviciilor (în mod evident, pentru că ASF avea protocol cu SRI) şi anume de City Insurance. După cum am mai scris, investitorul ,,Max Roessler'' şi extrasul de cont falsificat de City Insurance, au fost validate de Negriţoiu, cu consecinţa amplificării fraudei, la scutul unor lichele din servicii.

ASF nu are monopolul angajărilor pe pile

După ruperea protocoalelor cu SRI, ca să creeze aparenţă de legalitate, preşedinte al ASF a ajuns să fie Nicu Marcu - un tip care ar fi trebuit să fie vizitatorul permanent al DNA, atât datorită imposturii academice, fraudei cu TVA de la poşta Română (despre care am scris) dar şi datorită altor tipuri de fraudă, inclusiv simulacrelor de ,,recrutări'' şi ,,avansări'' pe care la face în ASF. Gen pentru ginerele lui Paul Stănescu - baronul roşu de la PSD, cel care ,,a uitat'' să treacă în declaraţia de avere peste 200.000 de Euro, aşa cum am mai scris în ziarul Bursa.

Fără protocol cu SRI, lui Nicu Marcu i s-a sugerat să îl aducă şef de cabinet la ASF pe fostul lucrător al securităţii lui Ceauşescu - generalul SRI şi pensionar special George Viorel Voinescu, calitate în care cei doi au stat de şase din iulie 2020 şi până în septembrie 2021 la amplificarea fraudei de la City Insurance.

Cu ştiinţa extrasului de cont falsificat, cei doi, Marcu şi Voinescu, într-o primă fază au vrut să pună pe seama Românilor lipsa lichidităţilor sifonate de City prin mecanismul ,,decontării directe obligatorii'', după care, au mai permis societăţii infractoare şi protejate de ASF să mai emită poliţe RCA şi asigurări de garanţii de peste un miliard de Euro.

Fraudă la buget. Între timp, Mişu Negriţoiu a ajuns consultant al EY, aceasta fiind o societate de audit care ,,nu a văzut'' nici frauda de la BRD Pensii, unde era auditor. La fel cum nici Nicu Marcu şi nici fostul adjunct al lui Coldea, George Voinescu, nu au văzut-o din 2020 şi până în 2022.

A urlat presa despre salariile din ASF. După care a tăcut şi tace în continuare. Reţeta lui Chesnoiu brevetată de Mişu Negriţoiu şi continuată de Nicu Marcu şi despre care SRI ştia

Observaţi că în afară de Ziarul Bursa, aproape nimeni din presă nu s-a revoltat recent despre salariile din ASF, care sunt mai mari, în Euro, decât cele din Decembrie 2013, când au fost scurse cifre false către presă, pentru a pune presiune pe ASF astfel încât ASF să fie supusă unei presiuni publice de a nu umbla la ,,puşculiţa ASTRA''. Iar cei care au avut curajul să scrie (şi eventual să fie preluaţi) s-au trezit cu preluările ,,şterse'' de presă.

Presa nu s-a revoltat nici când Nicu Marcu şi George Viorel Voinescu au secretizat anul salariile din ASF. Motivul? Să nu se vadă sumele câştigate de pilele diverşilor înşurubaţi în Autoritatea de Supraveghere Financiară, pe sume de mii de Euro, lunar şi prin procese de selecţie trucate.

Cum angaja pe pile Mişu Negriţoiu, la scutul protocolului cu SRI. Aşa cum angaja acum şi Chesnoiu

Aşa cum am spus, în mai 2014, Negriţoiu a semnat protocol cu SRI-ul lui Coldea şi Voinescu. Imediat după semnarea protocolului, a simţit nevoia să transmită purtătorului de cuvânt Radu Soviani că nu mai are voie să participe la emisiuni TV (nu puteam fi controlat în interesul grupului infracţional care l-a strecurat pe Mişu Negriţoiu la şefia ASF):

ASF nu are monopolul angajărilor pe pile

Pe scurt, eu nu acceptam să mint. Apoi, mi-a transmis că vrea să înceteze contractul cu firma mea (contract de achiziţie publică, lansat în licitaţie publică europeană, pentru 3 ani), unde am avut drept ,,interesaţi'' aşa cum rezultă din datele publice, atât firme apropiate de ,,externe'' cât şi interesul exprimat celor de la ,,interne''. Îmi aduc aminte spre exemplu cum Daniel Dăianu, fostul prim-vicepreşedinte al ASF îmi spunea că l-a sunat Daniel Apostol (acutalul purtător de cuvânt al ASF, adus de Nicu Marcu şi George Voinescu) să îl întrebe cum poate să facă el să fie purtător de cuvânt. I-am răspuns atunci lui Dăianu: Apostol???? Şi atât.

După numeroase acte de şantaj şi ameninţare, la care purtătorul de cuvânt care ,,deranja'' întrucât nu propaga minciunile lui Mişu Negriţoiu - fostul lucrător din comerţul exterior care favoriza fraudele din asigurări la scutul dorinţei declarate de dublare sau chiar triplare a asigurărilor RCA (şi ca să spele fraudele), Mişu Negriţoiu, ca şi Chesnoiu acum, a demarat un proces de ,,selecţie'', ,,transparent''. În privinţa comunicării şi nu numai.

O singură problemă: o făcea penal, prin trafic de influenţă, aşa cum DNA ştie încă din 2016. Pentru aceasta Negriţoiu a scurs informaţii confidenţiale din ASF şi a modificat condiţiile de participare la concurs, astfel încât, favorizaţii să câştige şi să îşi asigure venituri lunare de peste mii de Euro, pe persoană fizică. Cum a făcut recent şi Chesnoiu.

Scurgerea de informaţii din ASF şi traficul de influenţă, sub protocol cu SRI.

După ce purtătorul de cuvânt, Radu Soviani, a refuzat să achieseze la actele de şantaj ale lui Mişu Negriţoiu (căruia în prealabil îi interzisese să mai apară la TV, astfel încât ASF să mintă instituţional prin Mişu Negriţoiu şi să îl nu mai aibă ,,ghimpele'' de Soviani), Negriţoiu s-a gândit să trucheze câştigarea poziţiei de purtător de cuvânt, în favoarea unui fiu de fost ambasador). Cum? Trucând ,,câştigătorul''. Toate informaţiile sunt disponibile DNA încă din 2016. Dar, DNA a dormit şi se trezeşte doar la Chesnoiu.

Ca o precizare suplimentară, eu am sesizat oficial Parlamentul României încă din ianuarie 2015 privind modul în care ASF stă de şase la cartelizarea pieţei RCA, cu consecinţa fraudării a sute de milioane de Euro de la Asiguraţi. Abia în 2018 Consiliul Concurenţei constată cartelizarea pe care eu am sesizat-o din 2015, şi amendează societăţile de asigurări care formaseră un cartel la scutul lui Mişu Negriţoiu, cu zeci de milioane de Euro.

Negriţoiu vrea transparenţă, dar fără ca presa să afle ceva, ca să nu sape la profilul şi pedigree-ul candidaţilor

ASF lansează concursul pentru şef serviciu comunicare al ASF. O funcţie pentru care costurile ASF se cifrau la circa 8.000 de Euro (faţă de contractul cu Soviani, unde lucrau 3 oameni pentru 5.000 de Euro brut, şi unde eu aveam venituri nete spre 1.500 de Euro lunar). Las deoparte faptul că prin contractul de comunicare publică încheiat cu mine, în urma unei licitaţii, ASF a făcut economii anuale de circa un milion de Euro (foarte multe pile provenite din fostul CNVM, CSSP, CSA nu şi-au mai regăsit locul). Ceea ce a deranjat.

Transparenţa totală presupunea publicarea numelor celor care au participat la concurs (exact ca la achiziţiile publice, unde ofertele sunt nominale şi disponibile tuturor în SEAP). Transparenţă totală.

Doar că, Mişu Negriţoiu, la intervenţia unui terţ căruia îi transmite informaţii confidenţiale din ASF (inclusiv despre deciziile CONFIDENŢIALE ale ASF) , Negriţoiu modifică procedura de selecţie. La cererea celui care a câştigat.

Este joi, 17 iulie 2014. ASF transmite tuturor candidaţilor care şi-au depus cererea că, aşa cum prevedea procedura de concurs, în 19 iulie 2014 urmau să fie publicate numele celor care au ,,promovat'' la etapa următoare de selecţie (interviul cu Negriţoiu )

ASF nu are monopolul angajărilor pe pile

Hopa! Presa nu trebuie să afle cine sunt candidaţii. Cum ar fi că, acel candidat care urma să fie desemnat câştigător, absolvise o facultate particulară şi, după foarte mulţi ani, reuşise în final să ia şi o licenţă. Un fost colaborator al lui Negriţoiu.

Prin urmare, fostul colaborator al lui Negriţoiu şi fiu de ambasador (care urma să ,,câştige'' concursul), apelează la traficul de influenţă pe care un alt traficant de influenţă putea să îl facă pe lângă Negriţoiu. Silviu Udroiu (fiul fostului ambasador Neagu Udroiu) îi scrie fostei colaboratoare de la ING a lui şi a lui Negriţoiu, Crenguţa Roşu:

ASF nu are monopolul angajărilor pe pile

Crenguţa Roşu (căreia Mişu Negriţoiu îi scurgea informaţii confidenţiale), se cruceşte şi se angajează ,,îl sun eu pe om''. ,,REZISTĂ!''

ASF nu are monopolul angajărilor pe pile

Viitorul câştigător: ,,Eu am ezitat să îi scriu...''

ASF nu are monopolul angajărilor pe pile

Practic, mesajul asta, dacă ar fi ajuns la Mişu Negriţoiu, ar fi fost suficient ca să îl descalifice pe viitorul ,,candidat-câştigător''. Cum adică să interzici presei informaţii de interes public? Spre exemplu, ce pile candidează la postul de comunicare publică? Surpriză! Mesajul a ajuns la Mişu Negriţoiu care a modificat condiţiile de concurs astfel încât presa să nu cunoască cine este viitorul candidat-câştigător: fiu de ambasador, fost colaborator al lui Mişu Negriţoiu din perioada în care acesta era vice-premier, fost colaborator al lui Negriţoiu la ING, care urma să devină viitorul ,,comunicator''.

Traficantul de influenţă intervine: ,,Mă scuzaţi că intervin... aşa cum ştiţi... e clară ameninţarea!''

ASF nu are monopolul angajărilor pe pile

Practic, traficantul de influenţa îi semnala lui Negriţoiu (în urma unui email primit de la viitorul câştigător, desigur, deja desemnat) că presa ar putea să sape şi să observe că, ,,candidatul'' are CV-ul cam coafat şi că se pot face legături între relaţiile anterioare cu Negriţoiu dar şi cu statutul de ambasador şi potenţat al aceleiaşi perioade comuniste din care s-a originat şi Negriţoiu. ,,Am urmărit, aşa cum ştiţi, procesul de recrutare şi anunţurile făcute în genreal de organizaţie...''. În primul rând că procesul era destinat strict celor recrutaţi, iar anunţurile făcute de ,,organizaţie'' erau urmărite în felul următor: eu făceam un draft de comunicat de presă, Negriţoiu, incapabil să înţeleagă ASF, le transmitea la terţi, eliberând înainte de termen informaţii confidenţiale, terţul venea cu o contra-propunere de comunicat imbecilă, eu îi demonstram lui Negriţoiu că propunerea de comunicat este imbecilă, Negriţoiu revenea la varianta mea de comunicat, spurcându-mă în prealabil atunci când îi arătam că, contra-propunerea lui de comunicat este imbecilă: ,,ce nesimţit''. Astfel, terţul avea informaţii confidenţiale din ASF şi îşi putea trafica influenţa la Negriţoiu.

Negriţoiu dă aparenţă de legalitate traficului de influenţă, cerând să se modifice procesul de selecţie (astfel încât să nu existe nicio ameninţare la adresa candidatului) şi să i se comunice ,,pe adresa privată'':

ASF nu are monopolul angajărilor pe pile

Din interiorul ASF, lui Negriţoiu i se transmite că nu poate fi modificată procedura de selecţie în timpul concursului, toţi candidaţii ştiind încă de la început procedura, şi anume că vor fi publicate numele celor care vor ajunge în etapa interviului. Procedură avizată de Negriţoiu. Negriţoiu: ,,eu cred că ne-am înţeles că nu se face....''

ASF nu are monopolul angajărilor pe pile

SRI, care are protocol cu ASF, semnat de Mişu Negriţoiu ,,uită'' să monitorizeze şi adresa privată de email a lui Mişu Negriţoiu. De pe care ascundea traficul de influenţă la care achiesa: ,,eu sper că ne-am înţeles că nu se face''. În orice societate democratică, persoanele publice îţi declară şi adresele private, de pe care nu au voie să transmită mesaje. Decât dacă vor să şteargă urmele.

În timp ce ,,candidatul'' este favorizat prin modificarea procesului de selecţie în timpul selecţiei, candidaţii adevăraţi, cu experienţă (zeci de ani) în presă, asigurări, pensii private şi piaţa de capital, dar fără pile, primesc un mesaj ,,sec'' de la ASF:

ASF nu are monopolul angajărilor pe pile

,,Candidatul'' - obiect al traficului de influenţă obţine punctajul, salariul net de 4.000 de Euro pe lună (cu costuri brute de 8.000 de Euro lunar pentru ASF) obţine postul. Primul lui comunicat, un fals - îşi ascunde faptul că a făcut studii la particulară şi că şi-a luat licenţa mulţi ani mai târziu (fie a picat-o fie a amânat-o).

,,Tu eşti fiul ambasadorului Udroiu? Ce beţii am tras cu taică-tu la Dăbuleni''?

Ca sa fac povestea mai scurtă (am probe pentru tot ceea ce scriu în continuare), urmare a ,,procesului de selecţie'' - candidatul obţine postul. Deşi nu e angajat, Negriţoiu îi transmite lui să facă comunicatul (şi nu lui Radu Soviani - purtătorul de cuvânt) prin care este anunţat ca şi câştigător. Comunicatul? Un fals, Candidatul pretinde că a absolvit o facultate pe care nu a urmat-o, deghizându-şi studiile la stat. Şi nu numai. Negriţoiu îl prezintă pe ,,noul şef'' al serviciului de comunicare purtătorului de cuvânt, Radu Soviani.

,,Îmi pare bine să te cunosc. Tu eşti fiul ambasadorului Udroiu? Ce beţii am tras cu taică-tu la Dăbuleni....''.

Într-un demers ipocrit, Negriţoiu mă cheamă să îl cunosc pe noul şef al serviciului de comunicare. Pe care îl cunoştea din 1991. Cu care lucrase la ING Bank. Pentru care Crenguta Rosu făcuse trafic de influenţă astfel încât presa să nu afle care sunt candidaţii şi să nu îl indice deja drept ,,câştigător''. Negriţoiu se face că nu îl cunoaşte.

Ce a urmat?

Simulacru de comunicare, conform unui simulacru de concurs. Cu protocol cu SRI, cu presa infiltrată, ASF menţine în continuare salariile ridicate şi chiar le mai majorează. Apoi le secretizează. Spre exemplu ,,candidatul'' a ajuns să câştige peste 4.000 de Euro lunar încă din 2015. Acum, probabil mai mult, dar Nicu Marcu şi George Viorel Voinescu au ales să secretizeze salariile din ASF. De aceea pot publica acum doar declaraţia de avere din 2018 (în urmă cu 4 ani). Când, veniturile nete de la ASF ale candidatului erau de 191.837 lei. La cursul BNR de la 31 decembrie 2018, asta înseamnă peste 41.000 de Euro pe an. Peste 3.400 de Euro lunar, net. La care se adaugă şi contribuţiile de mii de Euro din pilonul 2 şi 3 (pe care ASF pretinde că le supraveghează) Pentru care ASF plăteşte acum peste 8000 de Euro lunar, pentru că salariile au mai crescut. Dar, sunt secretizate.

În loc de concluzie:

DNA doarme. Despre acest trafic de influenţă este sesizat încă din 2016, dosarul fiind în nelucrare (în ciuda eforturilor de clasare). Rezultatul? DNA neîndeplinindu-şi obligaţia legală şi de a preveni fapte de corupţie (în interiorul Autorităţii de Supraveghere Financiară, fiind înştiinţată) încurajează fapte de corupţie continuă. De ce DNA nu s-a apropiat de ASF, co-autorul fraudelor de la City Insurance şi de la BRD Pensii? Reprezintă vreo jenă fostul lucrător al Securităţii, George Viorel Voinescu, ajuns adjunct SRI înainte de a fi relocat ca şef de cancelarie al Preşedintelui ASF, impostorul academic Nicu Marcu şi beneficiar, prin fraudă la lege, de TVA furat de la Poşta Română şi de case de la RAPPS? În timp ce Kooperativa este protejată? În curând! În foarte curând!

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Bravo, Soviani! Cand o sa se sparga buba angajarilor in ASF sa te tii. DNA sa faca cercetari cu niste angajari. Subiect tare se lasa cu brutarie. La brutarieeeeee!

    Bravo, Soviani! Da cu bata in ei! Oricum nu mai halesti nimic.

    Felicitari domnule Soviani!

    Pentru articol!

    ...

    1. Tu esti fan Negritoiu sau sluga lui Marcu? Sau mentalitate de sclavete fara legatura cu cei doi. Adica tu zici asa Soviani are dreptate dar ca sa nu il consideri tu frustrat ar trebui sa nu mai lupte pentru dreptatea lui si sa se lase calcat in picioare si nedreptatit. E clar ca mamaliga este romaneasca.

      Ai dreptate in privinta ,,anonimului"de la 5 !!!

      Mishulica, tu esti bre? Dobitoc securist jegos!

    articol de nota 10, de mare amploare.

    banuiam ca e o mlastina de jeguri la ASF.... acum vad ca banuiam bine... si cred ca d-nul Soviani abia a atins "coaja" situatiei  

    1. cand ma gandesc ca acum un numar de ani ma bantuia gandul sa imi trimit cv-ul la ASF ... ma umfla rasul de-mi dau lacrimile ce naiv puteam sa fiu... ASF e un fel de BNR mai nespalat, mai manelistic... in BNR e aceeasi poveste plina de coruptie, dar macar acolo isi pastreaza manecile curate si lucreaza mai elegant.

      Oameni cu o cariera excelenta nu au loc in BNR , dar "Veorica" s-a trezit sefa de directie sau departament ...ce era acolo ... no comment! Cuib de gangsteri!  

      toate aceste locuri ... ASF, BNR, ANRE, etc... toate , absolut toate ar trebui scuturate de toti oamenii de acolo. Si poate mai avem o sansa dupa aceea.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb