ZIARUL BURSA

19 iulie 2022
Ediţia din 15.08.2024
Opoziţia - nemulţumită de criteriile Ministerului Sănătăţii privind construirea spitalelor regionale finanţate din PNRR

PRIORITIZARE CONTESTATĂ Opoziţia - nemulţumită de criteriile Ministerului Sănătăţii privind construirea spitalelor regionale finanţate din PNRR

George MarinescuPolitică / 19 iulie 2022

Metodologia de prioritizare a spitalelor regionale care vor fi construite prin intermediul fondurilor alocate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pusă în consultare publică săptămâna trecută de Ministerul Sănătăţii, a atras criticile partidelor de opoziţie, ai căror reprezentanţi susţin că oraşe mari din ţară riscă să rămână fără aceste unităţi medicale de interes vital pentru zonele respective.

OBICEIURI VECHI ŞI GENERALIZATE ASF nu are monopolul angajărilor pe pile

Radu SovianiPiaţa de Capital / 19 iulie 2022

Radu Soviani

Cazul fostului lucrător în comerţul exterior al Securităţii Mişu Negriţoiu şi al băiatului unui fost ambasador, diplomat cu care Negriţoiu trăgea beţii la Dăbuleni 

Este luna mai 2014. Fostul lucrător în comerţul exterior al Securităţii, Mişu Negriţoiu, primeşte blagoslovirea fostului turnător al Securităţii - Mugur Isărescu Manole, pentru a deveni Preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

"România nu se află în prezent într-o criză economică, dar ceea ce se întâmplă seamănă mult cu petrecerea de pe Titanic"

RADU CRĂCIUN, DIRECTORUL GENERAL AL BCR PENSII: "România nu se află în prezent într-o criză economică, dar ceea ce se întâmplă seamănă mult cu petrecerea de pe Titanic"

M.G.Macroeconomie / 19 iulie 2022

Crăciun: "În pofida petrecerii de pe Titanic, BNR nu pare să se grabească să ia sticlele de băutură de pe masă" "Sustenabilitatea politicii fiscale ar trebui să rămână responsabilitatea Guvernului şi nu a BNR", punctează Radu Crăciun 

România nu se află în prezent într-o criză economică, dar ceea ce se întâmplă în prezent în ţara noastră seamănă mult cu petrecerea de pe Titanic, consideră Radu Crăciun, preşedintele Asociaţiei Pensiilor Administrate Privat din România (APAPR) şi directorul general al BCR Pensii. Acesta scrie pe blogul personal că lipsa unor măsuri de corecţie a dezechilibrelor economice transformă România în victima sigură a evoluţiilor economice viitoare adverse.

Balet pe marginea prăpastiei

Cătălin AvramescuEditorial / 19 iulie 2022

Cătălin Avramescu

În fiecare zi îmi spun că s-a ajuns deja prea departe. Că nu poate fi mai rău. Iată că se poate. O reputată şcoală de dans din Leeds, Northern School of Contemporary Dance, a scos baletul dintre probele sale. Mă rog, poate au o nouă metodă, îi pun pe viitorii balerini... scuze, dansatori, să facă genuflexiuni pentru a-i testa. Important e motivul. Baletul - susţine noua directoare de studii - are două păcate.

"Putin a năruit visul Moscovei de a deveni un centru financiar internaţional"

BUSINESS INSIDER: "Putin a năruit visul Moscovei de a deveni un centru financiar internaţional"

Andrei IacomiInternaţional / 19 iulie 2022

Economia Rusiei va scădea cu 8,5% în acest an, cel mai mare declin de la căderea Uniunii Sovietice, conform FMI  

În urmă cu doar un deceniu, Rusia avea ambiţia să facă din Moscova un centru financiar global, vis care a fost spulberat de războiul început de Vladimir Putin în Ucraina, conform Business Insider.

La o conferinţă din 2010 desfăşurată la Sankt Petersburg, preşedintele de atunci Dmitri Medvedev a declarat că interesul Rusiei de a deveni un centru financiar global este "evident", după cum scria BBC la acea vreme. Ţara are nevoie de "un sistem financiar naţional dezvoltat şi competitiv la nivel global" pentru a moderniza economia, afirma Medvedev.

"Nu ne aşteptăm la un downgrade pentru România, la analiza agenţiilor din octombrie"

ERSTE BANK: "Nu ne aşteptăm la un downgrade pentru România, la analiza agenţiilor din octombrie"

M.G.Macroeconomie / 19 iulie 2022

Ratingul suveran de credit al României cel mai probabil nu va fi retrogradat la revizuirea programată pentru luna octombrie, în ciuda eforturilor "limitate" de majorare a veniturilor bugetare, arată într-un raport analiştii Erste Group Bank. Aceştia notează că măsurile de creştere de taxe şi impozite vor aduce venituri suplimentare la buget de 0,7% din PIB în 2023.

Bugetul judeţului Argeş pentru anul în curs - 612,53 milioane lei

Bugetul judeţului Argeş pentru anul în curs - 612,53 milioane lei

A consemnat Emilia OlescuPolitică / 19 iulie 2022

Reporter: Cum aţi depăşit cei doi ani de pandemie? Ce dificultăţi în implementarea obiectivelor de investiţii întâmpinaţi de când a fost declarată pandemia?

CJ Argeş: Efectele crizei provocate de COVID-19 au fost resimţite şi în implementarea proiectelor cu finanţare internaţională, determinând unele întârzieri în execuţia acestora şi decalând termenele de finalizare. Contagiozitatea ridicată a coronavirusului care a afectat şi membrii echipelor de implementare a proiectelor a generat suplimentarea volumului de muncă şi încărcarea personalului rămas cu mai multe responsabilităţi.

Rusia: "Prioritatea noastră - să distrugem rachetele ucrainene"

Rusia: "Prioritatea noastră - să distrugem rachetele ucrainene"

V.R.Internaţional / 19 iulie 2022

Ministrul Apărării din Federaţia Rusă, Serghei Şoigu, le-a ordonat generalilor ruşi să acorde prioritate distrugerii rachetelor cu rază lungă de acţiune şi armelor de artilerie ale Ucrainei, după ce arme furnizate de Occident au fost folosite pentru lovirea liniilor de aprovizionare ale armatei ruse, informează Reuters.

"Dezvoltarea unui terminal de GNL în portul Constanţa ar fi o investiţie de importanţă strategică"

CONSILIUL CONCURENŢEI: "Dezvoltarea unui terminal de GNL în portul Constanţa ar fi o investiţie de importanţă strategică"

GEORGE MARINESCUMiscellanea / 19 iulie 2022

Consiliul Concurenţei recomandă Guvernului construirea unui terminal de gaze naturale lichefiate (GNL) în portul Constanţa, la finalul unui studiu efectuat cu privire la fluidizarea traficului în zona respectivă, trafic ce este blocat în aceste zile din cauza volumului mare ridicat de mărfuri pentru Republica Moldova şi Ucraina, mărfuri aflate în tranzit în ţara noastră.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER - 19 iulie 2022

MACRO NEWSLETTER - 19 iulie 2022

Macroeconomie / 19 iulie 2022

Producţia industrială din SUA şi-a temperat creşterea anuală în iunie 2022, până la 4%, de la 4,8% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare neaşteptate, de 0,2%, după o stagnare în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo