Rusia: "Prioritatea noastră - să distrugem rachetele ucrainene"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 iulie 2022

Rusia: "Prioritatea noastră - să distrugem rachetele ucrainene"

Ministrul Apărării din Federaţia Rusă, Serghei Şoigu, le-a ordonat generalilor ruşi să acorde prioritate distrugerii rachetelor cu rază lungă de acţiune şi armelor de artilerie ale Ucrainei, după ce arme furnizate de Occident au fost folosite pentru lovirea liniilor de aprovizionare ale armatei ruse, informează Reuters.

La aproape cinci luni după ce preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei, pe 24 februarie, forţele militare ruse au avansat prin regiunea Donbas din estul Ucrainei şi acum ocupă în jur de o cincime din această ţară, conform Agerpres.

Şoigu a inspectat batalionul Vostok care luptă în Ucraina, a informat Ministerul Apărării de la Moscova, adăugând: "Serghei Şoigu l-a instruit pe comandant să acorde prioritate rachetelor cu rază lungă de acţiune şi armelor de artilerie ale ale inamicului".

Potrivit ministerului rus, aceste arme au fost utilizate pentru a bombarda zone rezidenţiale aflate sub controlul rus în Donbas şi pentru a incendia în mod deliberat lanuri de grâu şi silozuri de depozitare a cerealelor.

SUA şi aliaţii lor au livrat Ucrainei arme de miliarde de dolari de când Rusia a declanşat invazia, inclusiv arme cu rază de acţiune lungă, cu care Kievul susţine că a înregistrat succese pe câmpul de luptă.

Ucraina susţine că a întreprins o serie de lovituri de succes asupra unor centre logistice şi de muniţii ale Rusiei, utilizând sisteme lansatoare de rachete multiple livrate de Occident.

Zelenski i-a demis pe procurorul general şi pe şeful securităţii din Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a demis duminică seara pe procurorul general şi pe şeful serviciului de securitate din cauza suspiciunilor de trădare din partea unora dintre subalternii acestora în folosul ruşilor, relatează AFP.

"Am luat decizia de a-i elibera din funcţie pe procurorul general Irina Venediktova şi pe şeful serviciilor de securitate (SBU) Ivan Bakanov", a declarat Zelenski, potrivit Agerpres.

Autorităţile ucrainene anchetează peste 650 de cazuri de presupusă trădare de către oficiali locali, dintre care 60 în zonele ocupate de către forţele ruse şi pro-ruse, a adăugat Zelenski, subliniind: "Un număr atât de mare de infracţiuni împotriva fundamentelor securităţii naţionale şi legăturile stabilite între oficiali ucraineni însărcinaţi cu aplicare legii şi serviciile speciale ruse ridică întrebări foarte serioase pentru liderii în cauză. Fiecare dintre aceste întrebări va primi răspuns".

Venediktova a condus în special ancheta cu privire la presupuse atrocităţi comise la începutul invaziei ruse în oraşul Bucea, la nord-vest de Kiev, care potrivit Occidentului a devenit un simbol al "crimelor de război" comise de ruşi în Ucraina.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb