BUCUREŞTI, FĂRĂ PUZ-URI DE SECTOR Daniel Zamfir: "Capitala intră în colaps urbanistic"

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 19 iulie 2022

Sursa foto: facebook / Daniel Zamfir

Sursa foto: facebook / Daniel Zamfir

Curtea de Apel Bucureşti a respins, ieri, printr-o decizie definitivă recursul împotriva deciziei de suspendare a PUZ-urilor (Plan Urbanistic Zonal) de sector, a anunţat Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, pe pagina oficială de Facebook.

"Planurile urbanistice zonale au permis în ultimii ani dezvoltarea haotică şi ilegală a Bucureştiului, au distrus spaţiile verzi, au îngreunat traficul, crescând şi poluarea, şi au produs o destabilizare a pieţei de investiţii. În acest moment, PUZ-urile sectoarelor 3, 5 şi 6 sunt anulate definitiv de instanţă, iar PUZ-urile sectoarelor 2 şi 4 sunt suspendate", a scris Nicuşor Dan.

În replică, senatorul social-democrat Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei Economică, Industrii şi Servicii din Senat, a spus pentru ziarul BURSA că prin decizia Curţii de Apel Bucureşti, Capitala intră în colpas urbanistic.

"Anularea PUZ-urilor de sector este un dezastru pentru Bucureşti. Nicuşora Dan a făcut o eroare elementară: nu poţi solicita anularea unor documente urbanistice fără să pui ceva în loc. În acest moment, după decizia instanţei, oricine doreşte să îşi facă o amenajare la casă, fie şi în apartament, va trebuie să întocmească propriul PUZ, ceea ce e o nebunie totală. (...) Bucureştiul intră în colaps urbanistic, ceea ce atrage după sine un regres economic", ne-a declarat Daniel Zamfir.

Preşedintele Comisiei Economice, Industrii şi Servicii din Senat a precizat că, în urmă cu aproape două săptămâni, a solicitat Ministerului Finanţelor să trimită corpul de control la Primăria Capitalei să identifice şi să constate dacă inacţiunea lui Nicuşor Dan are consecinţe economice.

"Dincolo de încasările mai mici la bugetul local din cauza documentelor de urbanism neemise, există impact economic major care înseamnă decizia marilor investitori străini de a nu mai dezvolta noi construcţii în Bucureşti. Acest lucru va însemna că, de la anul încolo, vom asista la o situaţie dramatică în privinţa locurilor de muncă din Capitală, deoarece zona construcţiilor era motorul economic al Bucureştiului. Apoi, aceste anulări de PUZ-uri fără să pui nimic în loc înseamnă şi blocarea investiţiilor publice în Bucueşti: extinderi de trame stradale, pasaje, pasarele; e pus în pericol chiar programul de extindere a termoficării în Capitală", ne-a transmis Daniel Zamfir.

Senatorul social-democrat ne-a precizat că practic în acest moment orice investitor în domeniul imobiliar trebuie să se adreseze primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, în loc să meargă la primăriile de sector.

Prin prisma celor de mai sus, preşedintele Comisiei Economică, Industrii şi Servicii din Senat solicită PNL Bucureşti să nu îi mai acorde susţinere lui Nicuşor Dan şi atrage atenţia că, dacă acest lucru nu se va întâmpla, PSD va avea la Capitală o atitudine contrară PNL-ului, în toate sectoarele municipiului, nu doar în Consiliul General.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Mai bine ne explica acest neica-nimeni cum a facut milionul de euro dat cu imprumut lui frate-sau...

    Zamfir e un traseist "descoperit" de Tariceanu, reciclat de Orbán, aterizat la Ciolacii virtuoși...un nimeni cu tupeu încurcat în afacerile lui frate-su...

    Nu cred ca avem o problema daca nu mai construim imobile 1 an pana se rezolva PUZ-urile. Putem sa construim langa Bucuresti. Daniele nu vezi ca e mutilat Bucurestiul si principala cauza sunt PUZ-urile iar primarii sunt dati in judecata daca nu semneaza autorizatii de constructii

    capitala cu un centru comunist, nemodernizat, un oras fara apa calda si caldura, plin de tuciurii.....condusa numai de hoti si mincinosi.

    Si de faptul ca nu se mai construieste nu sint de vina aia care au luat aprobari ilegale, nu ?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb