Ocupată cu războaiele interne, opoziţia nu profită de scandalurile din USL

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 26 septembrie 2013

Ocupată cu războaiele interne, opoziţia nu profită de scandalurile din USL

Opoziţia parlamentară nu a reuşit să puncteze deloc la capitolul imagine pe perioada disputei publice dintre liderii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta. În PDL, disputele dintre cele două aripi, vizibile şi la ultimele alegeri interne, pare să ocupe tot timpul şi toate energiile. Dacă în privinţa şefiei partidului lucrurile au fost lămurite, miza momentului o reprezintă desemnarea unui candidat pentru alegerile prezidenţiale. Cele două propuneri ale opoziţiei sunt în acest moment Elena Udrea şi Cătălin Predoiu, dar nu trebuie ignorată nici dorinţa lui Mihai Răzvan Ungureanu de a deveni reprezentatul dreptei unite la alegerile de anul viitor.

Anunţat şi lansat în paralel cu scandul "Roşia Montană" care a zdruncinat USL, Guvernul din umbră, propus şi condus de Cătălin Predoiu, susţinut de Vasile Blaga, a început să fie contestat din interior, înainte să fie luat în seamă de opinia publică. Europarlamentarul Cristian Preda, suspendat pentru şase luni din PDL, consideră, pe blogul său, că partidul a ratat o ocazie importantă, iar Predoiu este mult prea preocupat să acumuleze funcţii, fie ele şi ipotetice: "Regret că s-a irosit o şansă politică importantă. Alcătuirea acestui cabinet din umbră putea fi o ocazie de a resolidariza partidul, scindat după Convenţia din martie. Nimic nu e mai eficient decât lucrul în echipă, atunci când e vorba să redai încrederea celor care s-au văzut marginalizaţi sau penalizaţi, pentru că au fost în minoritate. Formula anunţată azi nu exprimă o asemenea intenţie. E vorba, aşa cum s-a întâmplat şi la alcătuirea BPN, de o emanaţie a grupării Blaga. Cvasi-totalitatea miniştrilor din umbră sunt susţinătorii actualului lider al PDL. Singura noutate e cooptarea Monicăi Macovei, pe care prefer să nu o comentez. Închei, observând că din guvernul alternativă lipseşte o piesă importantă, şi anume şeful PDL: acesta a ales tăcerea în confruntarea "ţintită" cu USL. El i-a lăsat locul lui C. Predoiu, care - din câte se pare - doreşte să cumuleze calitatea de premier din umbră cu cea de prezidenţiabil". Aceasta este doar una dintre vocile care consideră că PDL-ul nu se află pe drumul corect pentru recucerirea puterii. Toată lumea a remarcat, că printre atâţia foşti miniştrii, un nume important care lipseşte din acest cabinet din umbră este chiar cel al Elenei Udrea, unul dintre cei mai cunoscuţi membri ai PDL. Elena Udrea chiar a declarat că nu cunoaşte după ce criterii a fost alcătuit acest cabinet şi nici cum a fost desemnat Predoiu să-l conducă: "Este nevoie de mai multe voci care să facă opoziţie actualului Guvern. De aceea mă bucur că sunt colegi care nu sunt neapărat cunoscuţi în acest guvern, pentru că au o şansă să se afirme. Acum nu trebuie să fim chiar toţi în acest cabinet. Trebuie să mai fim şi la vedere unii, nu toţi în umbră. (...) Eu nu mi-am propus să conduc guvernul din umbră. Dacă vreodată ar fi să guvernăm pe bune, rolul de prim-ministru este unul pe care foarte mulţi şi-l doresc, mai ales foarte mulţi care au fost miniştri vreodată. Nu ştiu cum a fost desemnat Predoiu, va trebui să-l întrebăm pe Vasile Blaga cum s-a ajuns aici. Noi am avut un premier foarte bun, Emil Boc, sunt convinsă că o experienţă din nou la guvernare a PDL-ului nu se poate în afara experienţei pe care a acumulat-o Boc." De altfel, fostul ministru al turismului pare să aibă o agendă separată de aceea a partidului, având numeroase luări de poziţie anti - USL, fără să fie însă susţinută şi de colegii din fruntea PDL. Şi Cătălin Predoiu încearcă să devină tot mai vocal, dar este evident că evoluează pe un alt culoar decât colega sa de partid.

O confruntare Udrea - Predoiu pare inevitabilă în următoarea perioadă de timp, mai ales că ambii au aceeaşi ţintă, candidatura pentru Cotroceni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb