Oferta publică de preluare a "Iprochim" Bucureşti a fost finalizată

Ana Moglan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 iulie 2004

Pe piaţa electronică Rasdaq s-a desfăşurat, în perioada 18 iunie - 23 iulie, o ofertă publică de preluare a societăţii "Iprochim", iniţiată de persoana fizică Dan Cojocaru. Acesta deţinea, înainte de depunerea ofertei, o cotă de aproximativ 8,5% din capitalul social al "Iprochim", iar pachetul care a făcut obiectul ofertei a fost de 2,95% din acţiunile emise (9.620 de acţiuni). Ofertantul a reuşit să obţină, la preţul de ofertă de 65.000 lei/acţiune, aproximativ jumătate din pachetul solicitat.

Societatea "Iprochim" Bucureşti activează în domeniul cercetării aplicative în ştiinţe fizice şi naturale. "Iprochim" a fost creat ca institut de proiectare specializat în elaborarea documentaţiilor tehnice şi economice necesare dezvoltării industriei chimice din ţară, întocmirea studiilor de retehnologizare şi modernizare a instalaţiilor existente, de restructurare a societăţilor cu profil chimic, precum şi elaborarea de documentaţii tehnice pentru clienţi din străinătate.

Noile domenii de activitate abordate se referă la cercetări de protecţia mediului, evaluări de active şi afaceri, activităţi IT. Capitalul social depăşeşte 8,1 miliarde de lei şi este divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 25.000 de lei.

Societatea este controlată de stat, Ministerul Economiei şi Comerţului deţinînd aproape 73% din capitalul social. Restul de 27% este în posesia acţionarilor minoritari. Titlurile emise se tranzacţionează în cadrul categoriei de bază a pieţei Rasdaq, sub simbolul IPHI, din data de 19 noiembrie 1996. Cursul lor a evoluat pe un trend crescător în ultimul an, pînă la un maxim de 70.000 lei/acţiune, atins în cadrul ultimei şedinţe de tranzacţionare, din 14 iulie anul curent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb