Oferta Publică Iniţială a Aquila a fost subscrisă de investitori în proporţie de 100%

J.P.
Piaţa de Capital / 17 noiembrie 2021

Oferta Publică Iniţială a Aquila a fost subscrisă de investitori în proporţie de 100%

Aquila Part Prod Com, lider de piaţă în domeniul distribuţiei bunurilor de larg consum, anunţă că oferta sa publică iniţială a fost subscrisă în proporţie de 100%. Preţul final de ofertă în cadrul Ofertei Publice Iniţiale a fost stabilit la 5,5 RON/Acţiune, conform unui comunicat remis redacţiei.

Urmare a închiderii cu succes a Ofertei şi potrivit Prospectului, Aquila va solicita admiterea tuturor acţiunilor emise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti ("BVB"), categoria Premium.

"Aquila a efectuat o majorare de capital de 367 milioane RON (echivalent a 74 milioane EUR) printr-o ofertă publică iniţială, aceasta fiind cea mai mare ofertă publică primară efectuată de o companie cu acţionariat privat prin Bursa de Valori Bucureşti. Finalizarea cu succes a Ofertei Publice şi încrederea acordată astfel de investitori ne oferă posibilitatea de a continua drumul extinderii şi consolidării afacerii Aquila la un alt nivel. Interesul crescut al investitorilor ne confirmă viziunea şi activitatea derulată în cei peste 26 ani de la înfiinţare, fiind conştienţi că echipa, munca susţinută, spiritul antreprenorial şi parteneriatele pe termen lung sunt ingredientele necesare în afaceri pentru dezvoltare şi atingerea obiectivelor. Ne putem astfel consolida poziţia de lider şi diversifica şi ne putem creşte cota de piaţă şi profitabilitatea, aducând astfel valoare investitorilor noştri. Piaţa distribuţiei şi a bunurilor de larg consum în general cunosc schimbări continue, generate de noile tehnologii, de schimbarea trendurilor de consum şi de cerinţele tot mai importante din domeniul sustenabilităţii, iar noi suntem conştienţi că doar jucătorii importanţi, bine organizaţi şi agili vor prospera în acest mediu plin de provocări", a declarat Jean Dumitrescu, Investor Relations Director, Aquila.

Oferta AQUILA a constat în vânzarea unui număr de maximum 66.666.800 acţiuni nou emise, reprezentând 50% din numărul total de acţiuni emise de Societate. Toate acţiunile emise au fost subscrise. Compania va folosi cea mai mare parte a fondurilor pentru achiziţionarea de companii care deţin branduri importante pe piaţa bunurilor de larg consum şi ale unor companii de distribuţie cu portofolii de produse complementare gamei oferite de Aquila. Compania mai are în plan să folosească o parte din fonduri pentru capitalul de lucru, digitalizarea operaţiunilor, creşterea trasabilităţii şi productivităţii şi dezvoltarea brandurilor proprii.

Perioada de subscriere s-a derulat între 08 noiembrie şi 16 noiembrie 2021 şi a fost structurată în două tranşe, o tranşă de acţiuni destinată investitorilor de retail şi una celor instituţionali. Preţul acţiunilor a fost stabilit între 5,5 lei/acţiune şi 6,5 lei/acţiune, investitorii de retail putând subscrie la preţul maxim de 6,5 lei/acţiune.

Urmare a închiderii cu succes a Ofertei, preţul final pentru fiecare acţiune este de 5,5 lei preţ valabil pentru ambele categorii de investitori anterior menţionaţi.

Conform aprobărilor anterioare, tranzacţionarea acţiunilor Aquila (simbol de piaţă "AQ") pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti este aşteptată să demareze în luna decembrie 2021.

SSIF Swiss Capital S.A. a acţionat în calitate de Intermediar al Ofertei, în vreme ce SSIF TradeVille S.A. şi SSIF BRK Financial Group S.A. au făcut parte din grupul de distribuţie. Firma de avocatura Schoenherr şi Asociaţii a asigurat asistenţa juridică pe tot parcursul proiectului în strânsă colaborare cu coordonatorul departamentului juridic Aquila, Radu Vasilescu.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. In sfarsit un IPO in care nu se arunca toti flamanzii cu asteptari de randamente x5.

    1. Vor castiga 1 leu la fiecare actiune detinuta. Fondurile de pensii se vor imbulzi la carne proaspata.

      Nu, esti ''Mamu Omidu'', Nu -i asa ca o sa bage si G Soros ceva bani...

      Cunosc ca fluxurile de numerar din exploatare sunt foarte importante. Aquila are rate de crestere de 62% (2019/2018) si 38% (2020/2019). Potrivit analizei financiare, asta inseamna ca vinde servicii de transport cu câștig de cel putin 100%. Aceasta afirmație e cunoscuta si de fondurile de investiție/pensii care au subscris bani reali in plasament.

      G. Soros e ocupat cu teoria relativității si aplicarea ei in practica. Nu ti-ar strica sa o citesti si tu. Pe unii, teoria asta i-a luminat la nivel de sinapse si i-a îmbogatit.

       

      Unde ai vazut in prospectul lor castiguri de 100%?

      Eu am vazut randamente foarte mici ale capitalurilor, de cateva procente doar. 

      100% castig trebuie sa deduci tu din fluxurile de numerar din activitatea de exploatare. Acolo e cheia si pot sa iti spun ca e mai profitabila ca TLV ul lui Ciorcila. Se zicea de o crestere de 15% anual la banca din Cluj. Inchei aici.

      daca aveau randamente mari, nu aveau nevoie de capital pentru investitii si dezvoltare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb