OFICIAL AL INDUSTRIEI GERMANE:  UE trebuie să riposteze dacă va fi afectată de sancţiunile propuse de S.U.A. în cazul afacerilor cu Rusia şi Germania

Cristina Radu
Internaţional / 27 iulie 2017

UE trebuie să riposteze dacă va fi afectată de sancţiunile propuse de S.U.A. în cazul afacerilor cu Rusia şi Germania

Europa trebuie să fie pregătită să răspundă dacă noile sancţiuni propuse de SUA împotriva Rusiei îi vor răni companiile, a afirmat azi un oficial al industriei germane. UE şi-a impus propriile sancţiuni împotriva Rusiei pentru rolului său în criza din Ucraina, iar Germania a adoptat o poziţie dificilă faţă de Moscova, conform Reuters.

Uniunea Europeană se teme că noile restricţii din SUA pot să fie un obstacol în calea companiilor sale de a face afaceri cu Rusia şi pot ameninţa liniile de aprovizionare cu energie a blocului, deşi ţările au poziţii diferite faţă de problemă, potrivit agenţiei.

Spre deosebire de Statele Unite, a căror producţie în creştere de gaze de şist a scăzut dependenţa de importurile de energie, o mare parte din Europa Centrală depinde de importurile de gaze ruseşti printr-o mare reţea de conducte,potrivit sursei.

Deputaţii americani au ajuns la un acord miercuri, pregătind demersurile pentru ca Senatul să transmită un proiect de lege pentru a impune noi sancţiuni asupra Rusiei încă de săptămâna aceasta, iar Trump să le uşureze fără aprobarea Congresului. Comitetul a majorat azi la 20% prognoza creşterii exporturilor germane către Rusia pentru 2017, comparativ cu 10% în previziunile anterioare, potrivit agenţiei de ştiri.

Şeful Comitetului German pentru Relaţiile Economice Est-Europene, Michael Harms, a afirmat că daunele potenţiale pentru companiile din sectorul energetic din Europa, pot justifica contra-sancţiuni ţinând cont de interesele de afaceri din Rusia. Michael Harms a precizat: "Este ultimul lucru pe care îl dorim, dar trebuie să păstrăm opţiunea deschisă...Sancţiunile pe care aceştia le doresc contra proiectelor de conducte par proiectate pentru a stimula exporturile de energie din SUA către Europa, pentru a crea locuri de muncă în SUA şi a întări politica externă a SUA".

Ministrul german al economiei, Brigitte Zyries, s-a plâns joi că Washingtonul a abandonat "linia comună" pe care a menţinut-o alături de Europa faţă de Rusia.

Kurt Bock,directorul executiv al complexului chimic BASF Gaz în Rusia, a spus: "Impunerea sancţiunilor ce au lovit o terţă parte: Europa şi promovarea economiei americane prin sloganul «cumpăra gaz american» - sunt destul de frapante".

Reuters a informat săptămâna trecută că Germania cere Bruxellesului să adauge încă patru cetăţeni şi companii ruseşti la lista neagră a turbinelor cu gaze Siemens livrate în regiunea Crimeei din Ucraina, care a fost anexată Moscovei în 2014.

Rusia rămâne un partener de afaceri crucial pentru Germania, în ciuda sancţiunilor UE şi a criticii Europei faţă de Moscova pentru alte chestiuni, precum Ucraina şi acuzaţiile că spionii ruşi se amestecă în alegerile occidentale, confom Reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb