Oficial CE: Comparaţia între România şi Ungaria are limitele sale

Ziarul BURSA #Politică / 17 iulie 2012

Comparaţiile din presă între situaţiile Ungariei şi României au limitele lor, existând diferenţe juridice între ce s-a întâmplat în cele două ţări, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Olivier Bailly.

"Comparaţiile pe care le văd uneori în presă între Ungaria şi România au limitele lor. Nu vorbim despre aceleaşi lucruri, despre aceleaşi situaţii juridice", a spus Bailly, în conferinţa de presă zilnică de la Comisia Europeană.

El a arătat că, dacă în cazul Ungariei s-a ajuns ca problema independenţei Băncii Centrale de la Budapesta să fie rezolvată în ianuarie 2012, în privinţa conflictelor juridice privind respectarea independenţei judecătorilor şi a agenţiei pentru protecţia datelor cu caracter personal acestea sunt încă în proces la Curtea Europeană de Justiţie.

Potrivit lui Bailly, în România la ora actuală problemele avute în vedere de Comisia Europeană sunt de "ordin general", în privinţa respectării statutului de drept şi cadrului constituţional din România.

"În cazul României, vorbim de mai multe măsuri care au fost adoptate, care au fost prezentate şi de preşedintele Barroso premierului Ponta. În acest moment, considerăm că problemele sunt de ordin general, în privinţa respectării statutului de drept şi cadrului constituţional din România. Sunt chestiuni fundamentale pentru noi aşa că am intervenit pentru restabilirea cadrului juridic şi constituţional", a spus Bailly.

El a arătat că, chiar dacă nicio instituţie românească cu independenţa garantată la nivel european nu este pusă în pericol în prezent de contextul politic şi juridic actual din România, Comisia Europeană are "o autoritate morală" să intervină, lucru care este "perfect înţeles" şi de autorităţile de la Bucureşti.

"Nu e nicio instituţie a căror independenţă este garantată de dreptul european şi care să fie în pusă în pericol de cadrul politic şi juridic din România de la ora actuală. Este constatarea pe care o face astăzi. Cu toate acestea, Comisia Europeană are o autoritate morală în această privinţă, care este perfect înţeleasă şi de autorităţile române pentru că domnul premier Ponta imediat a acceptat imediat invitaţia domnului preşedinte Barroso. Vedeţi că şi celelalte state membre şi Parlamentul European au încredere în privinţa intervenţiei Comisiei pentru a restabili situaţia juridică şi ordinea constituţională în România. Iar autoritatea este perfect legitimă cu privire la aceste chestiuni", a explicat Bailly.

El a menţionat că între Comisie şi Guvernul român este în desfăşurare un "dialog politic" şi că vor fi obţinute "rezultate politice foarte rapide" în sensul rezolvării chestiunilor care au stârnit îngrijorarea UE. Purtătorul de cuvânt a mai subliniat că instituţia de la Bruxelles nu vrea să se amestece între partidele politice din România şi disputa acestora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb