OFICIAL GUVERNAMENTAL: "Nu vă bazaţi pe instituţiile statului când va lovi un mare cutremur"

George Forcoş
Politică / 25 septembrie 2016

"Nu vă bazaţi pe instituţiile statului când va lovi un mare cutremur"

Actualizare 17:45 Klaus Iohannis: "Guvernul trebuie să soluţii pentru a-i sprijini pe cei care locuiesc în imobile cu risc seismic ridicat"

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, astăzi, că Guvernul trebuie să găsească soluţii pentru a-i sprijini pe oamenii care locuiesc în imobile cu risc seismic ridicat, transmite Digi 24.

"Este foarte important să se facă paşi puţin mai concreţi în direcţia consolidărilor acestor clădiri. Există şi bulina roşie, există între timp o discuţie în spaţiul public, destul de serioasă, dar cred că Guvernul trebuie să găsească metode pentru a pune ceva mai concret în aplicare şi pentru a-i sprijini pe oameni să-şi consolideze imobilele. Este absolut necesar", a afirmat şeful statului, la finala turneului de tenis Sibiu Open.

(G.F)

--------

Actualizare 13:25 Purtătorul de cuvânt al Guvernului: "Valentin Mircea a vorbit în nume personal, aceasta nu este şi poziţia Guvernului"

Declaraţiile şefului Corpului de Control al premierului au fost făcute în nume personal, fără să exprime poziţia Executivului, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, potrivit Digi 24.

"Guvernul, prin vicepremierul Vasile Dîncu şi instituţiile pe care le coordonează, a analizat recent care este răspunsul autorităţilor la un cutremur cu consecinţe deosebite si raportul a fost prezentat în Guvern şi apoi public, împreună cu concluziile şi măsurile necesare pentru siguranţa populaţiei", a precizat Liviu Iolu.

(G.F.)

--------

Actualizare 10:50 Raed Arafat: "Reacţia instituţiilor române după cutremur a fost cea corectă"

Instituţiile române au reacţionat corect după cutremurul din noaptea de vineri spre sâmbătă, a declarat, astăzi, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ca răspuns la criticile formulate de şeful Corpului de Control al premierului, informează Digi 24.

Raed Arafat a subliniat că astfel de mesaje duc la deruta populaţiei.

"Faceţi fiecare ce vă taie capul, ceea ce este foarte grav. Populaţia trebuie să lucreze şi să colaboreze cu instituţiile statului", a arătat Raed Arafat, amintind de recentul exemplu oferit de Italia la cutremurul de la Amatrice.

El a mai precizat că nu a vorbit cu oficialul guvernamental după formularea acestor critici, însă şi-a exprimat speranţa că Valentin Mircea a făcut declaraţiile în nume personal.

(G.F.)

------------

Şeful corpului de control al premierului, Valentin Mircea, a criticat modul în care autorităţile au reacţionat la cutremurul din noaptea de vineri spre sâmbătă.

"Instituţiile statului român au note maxime la simpozioane şi umflat muşchii, dar nu vă bazaţi pe ele când va lovi un mare cutremur", a scris Valentin Mircea pe Facebook, potrivit Digi 24.

Criticile şefului corpului de control al premierului au vizat modul în care Institutul pentru Fizica Pământului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi televiziunile de ştiri au transmis informaţii imediat după seism.

Ulterior, postarea de pe contul de Facebook al lui Valentin Mircea a fost ştearsă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb