Trupele ruseşti, la 70% din necesarul pentru o invazie a Ucrainei

OFICIALI AMERICANI: Trupele ruseşti, la 70% din necesarul pentru o invazie a Ucrainei

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 6 februarie 2022

Nivelul pregătirilor militare ale Rusiei estimat pentru o potenţială invazie la scară largă a Ucrainei a ajuns la 70%, mai multe batalioane urmând a fi desfăşurare la graniţă dintre cele două ţări, au declarat doi oficiali americani, potrivit Reuters.

În ultimele două săptămâni, numărul batalioanelor tactice la graniţa dintre Rusia şi Ucraina a crescut de la 60 la 83, în timp ce vineri alte 14 batalioane se afşau în tranzit, au afirmat oficialii pentru Reuters, fără a-şi dezvălui identitatea.

În ceea ce priveşte momentul unei invazii, este de aşteptat ca terenul să atingă un nivel maxim de îngheţ în jurul datei de 15 februarie, au spus oficialii, permiţând tranzitul mecanizat off-road al unităţilor militare ruse. Astfel de condiţii vor continua până la finalul lui martie.

Această cronologie a acţiunilor, numărul şi capacitatea tot mai mare a forţelor ruse apropiate de Ucraina ar putea sugera că nu mai este loc de dialog diplomatic.

Oficialii americani nu au oferit dovezi care să le susţină estimările privind forţele ruseşti.

Deşi Rusia trimite peste 100.000 de trupe în apropiere de graniţă, a spus că nu plănuieşte o invazie, dar că ar putea întreprinde acţiuni militare nespecificate dacă cerinţele sale de securitate nu sunt îndeplinite. Acestea includ promisiunea NATO că nu va include niciodată Ucraina în organizaţie, o solicitare pe care Washingtonul şi NATO o consideră de neacceptat.

Washingtonul crede că Rusia poate alege alte opţiuni decât o invazie pe scară largă, inclusiv o incursiune limitată şi nu crede că preşedintele Vladimir Putin a luat o decizie finală.

Dar ei au spus că Putin pune în aplicare o forţă care poate executa toate scenariile.

Dacă Rusia ar invada capitala Kiev, ar putea cădea în câteva zile, au spus oficialii americani.

O invazie la scară largă ar provoca victime majore, a afirmat unul dintre oficiali.

Ucraina ar putea înregistra de la 5.000 la 25.000 de victime, în timp ce ale Rusiei ar fi între 3.000 şi 10.000 iar victimele civili ar ajunge la 25.000-50.000, potrivit estimărilor americanilor, a declarat oficialul.

O invazie completă ar determina, de asemenea, fuga a milioane de refugiaţi şi de persoane strămutate în interiorul Europei, crede Washingtonul.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Iată cum strategii americani pot afla, chiar mâine, dacă Puțin a luat sau nu "decizia finală". În loc să : _numere batalioanele deja cazate la graniță, și pe cele "afișate" în tranzit...

    _ să pună termometrul pe terenurile fermierilor ucrainieni, neînghețate încă...  

    _ să estimeze numărul victimelor din ambele tabere ( iată cum -- oficialii americani-- îi încurajează pe ruși să atace... dând un număr redus de morți în rândul lor, față de al ucrainenilor)...  

    În loc de aceste preocupări... americanii să facă o ieftină INVESTIGAȚIE , în rândul tâmplarilor ruși : șomează ei, sau nu?

    Au primit comenzi pentru 25.000 de sicrie ??? (pot fi întrebați și mujicii gropari) .  

    1. oficialul american,daca e ! nu cunoaste ca razboiul modern nu se mai duce cu trpe,adica cu oameni dispusi sa-si sacrifice viata?Inaintea trupelor: pamantul parjolit.razboi electonic,dezinformarea inamicului Desant aerian.lansari de rachete teleghidate etc. etc.Daca astfel de oficiali are guvernul american -slabe sperante---pentru ei.

    posibil ca Putin sa fi jucat si el cand era mai tanar ""age of emp...."" primele versiuni ce spre final fara inamici nu mai aveai ce sa faci cu armata pe toata harta si trebuia sa o martirizezi in fata propriilor catapulte ca singura solutie sa poti avansa economic

    1. E posibil altceva : ca Putin să se fi plictisit de jobul de Țar, și nu-l mai vrea până în 2036 (deși Constituția îl cere) . Poate are altă poftă... să încerce trăirile lui Nae Scorniceșteanu de la zidul din Târgoviște. Vrea să i se pună de o revoluție --căci regizori externi sunt destui-- și mămăliga mujicilor ruși poare exploda și ea , nu?... spre binele întregii planete! Din Afganistan și Cecenia s-au "repatriat" în coșciuge mii de ostași... Ucraina, mai înarmată, mai ajutată de lumea democrată, îi va returna în sicrie jumătate din trupele aflate acum la graniță. Mamele soldaților uciși, poporul rus, se pot deștepta, în sfârșit, din ""somnul cel de moarte"", deși nu beneficiază de un imn ca:

      Deșteaptă-te rusule, și ieși din hibernare,  

      Și vezi că nu ești cel mai tare.  

      Acum sau niciodată, lărgește tu gulagul;

      Și mută întreg Kremlinul, în Siberia cea mare.  

      Deșteaptă-te rusule, și ieși din hibernare,

      Nu te mai da un Grizzly, ești doar o arătare.  

      Celovec fără de hrană , rușinea lumii ești,  

      Doar din petrol și gaze, tu poți să mai trăiești.

      (încă o greșeală a Bărbosului : în ziua aceea de joi , în care a creat Pământul. A direcționat greșit bogățiile și resursele naturale, dar și tezaurul României... fiind desigur, într-o stare de euforie bahică).  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb