OFICIALII "ILLYCAFFE": Preţul cafelei va scădea anul acesta

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 martie 2007

Preţul cafelei va scădea anul acesta

Andrea Illy, directorul executiv al companiei italiene "Illycaffe" SpA, aşteaptă ca, anul acesta, preţul cafelei să scadă pe piaţa din New York, în condiţiile în care recolta de profil a Braziliei depăşeşte estimările. Situaţia se datorea­ză creşterii producţiei din ţara latino-americană.

Reprezentantul "Illycaffe", al doilea producător de cafea din Italia, estimează că preţul cafelei va scădea la un dolar/livră în 2007. La New York Board of Trade, o livră de cafea cu livrare în luna mai a fost cotată, săptămâna trecută, la 1,165 dolari, preţul fiind în scădere.

Brazilia, cel mai mare cultivator de cafea din lume, va produce între 35 şi 36 milioane de saci de cafea în anul agricol ce începe luna viitoare, consideră cei de la "Illy". Un sac de cafea are 60 de kg.

Astfel, producţia va scădea într-un ritm mai încet decât anticipau oficialii brazilieni şi asta datorită ploilor abundente din ultimele cinci luni şi a irigaţiilor, care au stimulat producţia, compensând pagubele produse anul trecut de secetă.

În decembrie 2006, autorităţile braziliene estimau că ţara lor va avea o producţie de numai 31,1 milioane de saci în perioada menţionată, faţă de 42,5 milioane în sezonul anterior.

"Au fost ploi suficiente după luna octombrie", a declarat reprezentantul "Illy", a cărui companie importă din Brazilia peste jumătate din cafeaua pe care o distribuie. "Illycaffe", companie cu sediul în Trieste, produce cafea pentru espresso. Anul trecut, aceasta a importat circa 200.000 de saci de cafea din Brazilia şi se pare că îşi va majora achiziţiile externe de profil cu circa 10% în 2007.

În opinia lui Andrea Illy, stocurile globale de cafea ar trebui să crească la 45-50 de milioane de saci, de la circa 35 de milioane în prezent, ca piaţa să nu fie influenţată de o schimbare de situaţie, adică preţurile să nu crească în condiţiile în care recolta ar fi afectată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb