ZIARUL BURSA

05 martie 2007
Ediţia din 15.08.2024
Varujan Vosganian nu vrea sa fie doar ministrul energiei, ci al economiei

Varujan Vosganian nu vrea sa fie doar ministrul energiei, ci al economiei

MAKECompanii / 5 martie 2007

Rigiditatea pieţei organizate a energiei va fi diminuată prin măsuri concepute de Minis­terul Economiei în colaborare cu Autoritatea Naţională de Reglementare a Energiei, ast­fel ca preţurile să poată să fluctueze, într-o măsură, de-a lungul şedinţelor de tranzacţionare operate de OPCOM, a declarat ziarului "BURSA" ministrul economiei, domnul Varujan Vosganian.

"ALRO" - privatizare cu batista pe ţambal

"ALRO" - privatizare cu batista pe ţambal

Radu SarbuPiaţa de Capital / 5 martie 2007 /

Foarte puţine au fost întreprinderile aflate în proprietatea statului care au făcut faţă cu succes perioadei de tranziţie, cu toate greutăţile ei: reducerea pieţei interne şi prăbuşirea CAER, hiperinflaţia, manipulările sindicaliste, intervenţiile politicului în sfera economicului etc.

ADUNARE DE TAINA A BROKERILOR Depozitarul Central devine, în sfîrşit, funcţional

MAKEPiaţa de Capital / 5 martie 2007 /

Condiţia pusă de Ministerul Finanţelor ca să permită listarea titlurilor de stat la Bursă - anume, ca Depozitarul Central să înceapă să funcţioneze (o condiţie necesară, firească, prea lung timp neîndeplinită) - pare că va fi satisfăcută săptămîna aceasta, cînd este programat ca extrasele de cont să fie transferate de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) la Depozitar.

Consiliul Concurenţei lansează investigaţii prin care îşi contrazice deciziile

Consiliul Concurenţei lansează investigaţii prin care îşi contrazice deciziile

Cătălin BălanCompanii / 5 martie 2007 /

Consiliul Concurenţei a lansat, recent, o investigaţie având ca obiect evaluarea comportamentului "Colgate-Palmolive" România în raport cu prevederile legii concurenţei, articolul 6, litera c. Simona Barbu, purtătorul de cuvânt al Consiliului, ne-a declarat că este vorba despre o autosesizare a autorităţii de concurenţă, iar motivul pentru care a fost deschisă această anchetă nu poate fi dezvăluit decât după finalizarea ei.

Politică şi justiţie

Cristian PirvulescuEditorial / 5 martie 2007

Cristian Pirvulescu

După ce, la începutul lunii decembrie 2006, o sentinţă judecătorească l-a absolvit pe mareşalul Ion Antonescu de o parte din acuzaţiile pentru care fusese condamnat la moar­te în 1946, un scandal internaţional a izbucnit.

OPINII "Redistribuirea bogăţiilor"

Constantin CojocaruEditorial / 5 martie 2007

Constantin Cojocaru

De câteva zile , o bună parte a mass-media româneşti, aceea controlată de mogulii tranziţiei şi ai "reformei", prin natura lor antinaţionale şi antipopulare, au declanşat un atac furibund împotriva miniştrilor de finanţe ai statelor Uniunii Europene, care sunt acuzaţi, în bloc, că le-a "intrat în cap o idee comu­nis­tă", că "fac o politică economică de stânga", că pledează pentru "redistribuirea bogăţiilor la cei săraci".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

22.000 de articole pentru managementul reputaţiei în România

Comunicat PR PlusCompanii / 5 martie 2007

Companiile din industria IT au la dispoziţie o bază de date de peste 22.000 de articole, interviuri, advertoriale şi machete, care pot fi transformate automat în grafice şi rapoarte pentru măsurarea reputaţiei şi evoluţiei imaginii unei companii...

Profituri record pentru BASF, în 2006

Alina VasiescuInternaţional / 5 martie 2007

Compania germană BASF, din domeniul chimicalelor, a înregis­trat, în 2006, vânzări de peste 50 de miliarde de euro, depăşind pentru prima oară în istoria sa acest prag.

BVB Bursa revine pe scădere

Diana DorobanţuPiaţa de Capital / 5 martie 2007 /

BVB a înregistrat vineri deprecieri ale indicilor, după ce în şedinţa de joi aceştia urcaseră uşor, lichiditatea majorându-se însă faţă de ziua anterioară.

Vânzările "Daewoo" au scăzut în primele două luni

N.I.Companii / 5 martie 2007

Daewoo Craiova a vândut în ianuarie şi februarie cu 10% mai puţin decât în perioada similară din 2006, însă scăderea nu s-a datorat taxei de primă înmatriculare, iar constructorul se pregăteşte să treacă la producţia de automobile cu motor Euro 4...

Zentiva intră pe piaţa din Ungaria

C.I.Companii / 5 martie 2007

Zentiva N.V., care deţine pe piaţa românească fosta Sicomed, a anunţat ieri, că a intrat pe piaţa farmaceutică din Ungaria prin preluarea unei serii de produse generice, a unor angajaţi şi a altor active operaţionale de la Sanofi-Aventis.

De ce România este din ce în ce mai săracă ? (III)

ing. Gh. Tărtăcuţă Pensionar, fost salariat (45 ani) al Uzinei "23 August" - "Faur",Companii / 5 martie 2007 /

Tot ce am prezentat până acum se referă la uzina-mamă a industriilor Malaxa, aceea care le-a generat pe celelalte, numită în momentul naţionalizării "N. Malaxa - Societate Anonimă Română", iar după, "Uzina 23 August".

Pe lângă...

"Bursa Energiei" - o rubrică "pe cerere"

Alina TomaCompanii / 5 martie 2007

Victor Ionescu, directorul general al OPCOM, consideră că rubrica "Bursa Energiei" reprezintă un parteneriat pe care ziarul "BURSA" îl propune întregului mediu de afaceri din sectorul energetic, des­chizând calea unei informări...

Conflict între "Zapp" şi "Cosmote"

Conflict între "Zapp" şi "Cosmote"

Tarciziu TancăuCompanii / 5 martie 2007 /

"Telemobil", compania care operează reţeaua de telefonie mobilă "Zapp", a întrerupt temporar, începând cu data de 1 martie, legăturile de interconectare cu rivalul "Cosmote".

Tudor Giurgiu trece la restructurarea TVR

F.A.Companii / 5 martie 2007 /

Preşedintele-director general al Televiziunii Române, Tudor Giurgiu, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că va trece la reformarea organizaţională, va face restructurări în ceea ce priveşte schema de personal şi strategia financiară a...

ThyssenKrupp Plans Regional Expansion

F.A.English Section / 5 martie 2007

By the end of this year, German company ThyssenKrupp will expand to two further regions of Romania, besides Bucharest, by opening a regional office in Cluj, which will be followed later this year by a regional office for Moldova, most likely to...

Daewoo Sales Drop In First 2 Months

F.A.English Section / 5 martie 2007

In January and February Daewoo Craiova sales dropped 10% compared to the corresponding period of 2006, but this was not due to the first registration tax and the car maker is preparing to begin manufacturing Euro 4 engine cars this year,...

National Bank Renounces Debt Threshold

F.A.English Section / 5 martie 2007

The National Bank of Romania will no longer force commercial banks to limit the value of the installment to 35% of the customer"s revenue for real estate loans or 30% for consumer loans, according to the governor"s advisor Adrian Vasilescu.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo