"ProLogis" dezvoltă un parc industrial de 320 de mp construiţi

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 5 martie 2007

Compania "ProLogis", singurul investitor imobiliar din ţara noastră care se axează numai pe segmentul industrial, dezvoltă un parc indus­trial - "ProLogis Park Bucharest A 1" - pe autostrada Bucureşti-Piteşti, la km 23. Obiectivul investiţional va fi realizat în 4-5 faze. Prima etapă, care totalizează şase clădiri, în suprafaţă totală de 157.700 de metri pătraţi, a fost începută anul trecut şi se află în stadiul de finalizare, în luna mai ur­mând să fie demarată cea de-a doua fază, ne-a precizat Muler Onofrei, directorul pe România al societăţii. Celelalte etape vor fi derulate în funcţie de cerere. Primele două centre de distribuţie, care au o arie totală de 56.000 de metri pătraţi (depozite şi birouri aferente), vor fi terminate în curând, o parte din ele fiind deja contractate. În momentul finalizării, parcul va avea o suprafaţă de 320.000 de metri pătraţi construiţi, ne-a spus domnul Onofrei.

"ProLogis" a achiziţionat terenul anul trecut, când a intrat pe piaţa autohtonă, 50% din suprafaţă fiind în stadiul de discuţii avansate pentru închiriere.

Cheltuielile aferente realizării primei faze sunt estimate la valoarea de aproximativ 80 de milioane de dolari.

Muler Onofrei ne-a precizat că, în funcţie de piaţă, compania se va orienta şi către alte oraşe din ţară, cererile cele mai multe venind din Constanţa, Ti­mişoara, Cluj, Braşov şi Sibiu.

Pe plan global, societatea deţine în proprietate, dezvoltă şi administrează active în valoare de 26,7 miliarde de dolari, care includ parcuri în suprafaţă de 39,2 milioane de metri pătraţi, situaţi în 2.466 de proprietăţi. Prezentă în 79 de pieţe, compania activează în 19 ţări. "ProLogis" şi-a început activitatea în America, în anul 1991 şi este prezentă în state din Europa, America şi Asia.

Referitor la piaţa de profil, Muler Onofrei ne-a menţionat că, până în prezent, calitatea depozitelor din ţara noastră a fost destul de slabă. În prezent, dezvoltatorii de parcuri indus­triale lucrează la standarde mai înalte. În acest context, există o migraţie în piaţă, de la spaţii de calitate slabă către depozitele de standarde europene. Aceas­tă mişcare este însoţită şi de creşterea volumului firmelor care operează în piaţă, ambii factori conducând la o cerere susţinută.

Segmentul cel mai dezvoltat este cel de logistică, creşterea indicată în acest domeniu ajungând până la 100%/an. În prezent, sunt doar câteva firme care oferă astfel de produse, sus­ţine domnul Onofrei, care a adăugat că "piaţa se maturizează şi se integrează. Lucrurile se întâmplă mult mai repede în România decât în celelalte ţări, existând experienţă de pe pieţele din jur". Domnia sa este de părere că, pentru ca cererea şi oferta din sectorul industrial să se echilibreze, va fi nevoie de circa 3-5 ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb