Vânzările "Daewoo" au scăzut în primele două luni

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 5 martie 2007

Daewoo Craiova a vândut în ianuarie şi februarie cu 10% mai puţin decât în perioada similară din 2006, însă scăderea nu s-a datorat taxei de primă înmatriculare, iar constructorul se pregăteşte să treacă la producţia de automobile cu motor Euro 4 în acest an, au spus vineri reprezentanţii Daewoo, citaţi de NewsIn.

Astfel, în primele două luni ale anului s-au vândut 1.835 de maşini Daewoo, în scădere faţă de cele 2.059 comercializate în ianuarie şi februarie 2006 de constructorul craiovean. Luna trecută, românii au cumpărat 901 maşini, cu aproape 15% mai puţin decât în februarie 2006 când s-au vândut 1.038 de unităţi Daewoo.

"Nu e nimic anormal în faptul că vânzările din februarie au fost sub cele din ianuarie, deoarece februarie este o lună mai scurtă, iar prin tradiţie, vânzările sunt mai slabe la începutul anului, însă aşteptăm să recuperăm în martie şi aprilie", a spus directorul de comunicare al Daewoo Craiova, Valeriu Gârlea. El a explicat că vânzările Daewoo nu au fost afectate de confuzia creată de taxa de pri­mă înmatriculare deoarece "ta­xa creează probleme la vânzările de maşini mai vechi, şi chiar pentru acestea a fost instituită".

Gârlea a precizat că la uzină se fac pregătiri pentru a trece la producţia de maşini cu motoare Euro 4, însă nu a comunicat o dată exactă a începerii producţiei de maşini Euro 4. Dacia produce exclusiv modele Euro 4 de la sfârşitul lui 2006.

Daewoo Craiova a vândut anul trecut în ţară peste 23.000 de maşini, cu 13% peste rezultatele din 2005 când vânzările au depăşit cu puţin 20.500 de unităţi. În toamna anului trecut, statul român a redevenit proprietarul uzinei de la Craiova, iar în acest an se va încheia procesul de privatizare. Cele patru companii care au depus scrisori de interes pentru a cumpăra uzina sunt: Ford, General Motors, Tata din India şi Chery din China.

Conform statisticilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din Româ­nia (APIA), în 2006, Daewoo a avut o cotă de 7,8% pe piaţa vânzărilor de automobile noi, fiind devansată de Dacia şi de Renault.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb