Bombardier livrează locomotive E464 în valoare de 368 milioane euro în Italia

Comunicat Bombardier
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 5 martie 2007

Bombardier livrează încă 150 de locomotive E464 pentru a completa flota regională de călători

Trenitalia (Căile Ferate Italiene) a atribuit Bombardier Transportation o comandă suplimentară pentru 150 dintre cele mai populare şi reputate locomotive electrice livrate de companie - E464. În valoare de aproximativ 368 milioane de euro (487 milioane USD), contractul reprezintă un alt punct de referinţă pentru locomotivele Bombardier în Italia, compania primind deja comenzi pentru un număr total de 538 de locomotive E464, dintre care 350 sunt exploatate cu succes în traficul comercial.

Cu această comandă suplimentară pentru locomotive E464, Trenitalia va exploata una dintre cele mai mari flote de vehicule de aceelaşi tip din Europa, devenind unul din primii operatori ce vor beneficia de reduceri considerabile ale costurilor de exploatare şi întreţinere. Această comandă recentă va fi livrată în perioada februarie 2008 şi martie 2010.

"Mulţumim Trenitalia pentru încrederea lor continuă în locomotivele noastre. Această comandă reafirmă prezenţa deja puternică ca şi producător a companiei Bombardier în Italia întrucât producţia locomotivelor va fi realizată de echipa noastră din Vado Ligure," comentează Roberto Tazzioli, Director pentru Italia din partea Bombardier Transportation.

"Locomotivele companiei Bombardier îşi demonstrează superioritatea argumentelor tehnice pe orice piaţă unde se află în exploatare comercială. În Italia, locomotivele E464 se bucură de acelaşi mare succes precum cel înregistrat de locomotivele TRAXX în ţările europene" , a declarat Edmund Schlummer, Preşedinte, Divizia de Locomotive şi Marfă, Bombardier Transportation.

Pe lângă faptul că locomotivele vor fi produse în Vado Ligure, echipamentul de propulsie şi caroseriile vor fi furnizate de către fabrica Bombardier din Trápaga, Spania şi de cea din Wroclaw, Polonia.

Cu o putere maximă de 3.5 MW şi o viteză de 160 km/h, produsele E464 reprezintă vârful tehnologiei pentru locomotivele de putere medie de tip 3kVCC. Acest produs este renumit îndeosebi pentru înaltul său nivel de siguranţă, disponibilitatea şi funcţionabilitatea de-a lungul întregului ciclu de viaţă.

Locomotivele Bombardier

Bombardier este cel mai mare producător de locomotive din Europa şi cel mai mare producător de locomotive electrice din lume. Portofoliul de produse al companiei acoperă toate segmentele de piaţă de la locomotive cu putere de tracţiune de mare capacitate până la locomotive de mare viteză pentru călători. Unul dintre cele mai mari succese ale Bombardier este locomotiva TRAXX. Bazată pe o platformă standard, familia de locomotive TRAXX a fost dezvoltată în mod special pentru satisface noile cerinţe ale operatorilor feroviari din cadrul reţelei liberalizate în prezent a Căilor Ferate Transeuropene. Până astăzi au fost vândute peste 1040 de locomotive Bombardier TRAXX şi mai mult de 600 dintre acestea sunt deja în exploatare comercială.

Bombardier în Italia

Bombardier Transportation este unul dintre cei mai importanţi producători de material rulant din Italia şi este implicat în unele dintre cele mai importante proiecte feroviare ale ţării. Variatele tipuri de locomotive folosite de Trenitalia, trenurile de mare viteză ETR500 (ca membru a consorţiului Trevi ), trenul navetă pe ruta Roma - aeroportul Fumicino, tramvaiele din Milano şi Palermo, sistemele de propulsie ale noilor rame de metrou din Roma,precum şi sistemul de management al traficului instalat pe diverse tronsoane ale Căilor Ferate Italiene (SCMT) sunt cele mai bune exemple.

În Italia grupul are aproximativ 700 de angajaţi. 500 de persoane lucrează în Vado Ligure, fabrică înfiinţată în 1905 şi unde au fost produse peste 1.400 de locomotive până la această dată. Restul de 200 de oameni lucrează în centrul de inginerie din Roma, centru dedicat dezvoltării soluţiilor de control feroviar, echipamentelor de semnalizare şi sistemelor de management al traficului.

Despre Bombardier Transportation

Sediul global al Bombardier Transportation este localizat la Berlin, Germania iar compania desfăşoară activităţi în peste 60 de ţări. Compania a livrat un număr total de peste 100.000 de vehicule în toată lumea. Grupul oferă cel mai extins portofoliu de produse şi este recunoscut drept liderul global al sectorului feroviar.

Despre Bombardier

Lider mondial de soluţii inovatoare de transport, de la aeronave regionale si avioane de afaceri până la echipamente pentru transportul feroviar, sisteme şi servicii, Bombardier Inc. este o corporaţie globală cu sediul în Canada. Cifra sa de afaceri pentru anul fiscal finalizat la 31 ianuarie 2006 a fost de 14,7 miliarde USD iar acţiunile sale se tranzacţionează pe bursa de mărfuri din Toronto (BBD).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb