Olaf Scholz, favorit în succesiunea Angelei Merkel, acuză Brexitul pentru criza forţei de muncă din Marea Britanie

J.P.
Internaţional / 28 septembrie 2021

Olaf Scholz, favorit în succesiunea Angelei Merkel, acuză Brexitul pentru criza forţei de muncă din Marea Britanie

Brexitul este de vină pentru lipsa şoferilor de camioane din Marea Britanie, susţine liderul SPD, Olaf Scholz, cel care a câştigat alegerile parlamentare din Germania, susţinute duminică, transmite independent.co.uk, conform G4media.

Favoritul în succesiunea Angelei Merkel pentru funcţia de cancelar i-a răspuns unui reporter britanic că "libera circulaţie a forţei de muncă face parte din Uniunea Europeană" şi că "am muncit foarte mult pentru a-i convinge pe britanici să nu părăsească uniunea":

Guvernul de la Londra a confirmat că 5.000 de şoferi străini nerezidenţi de camioane cu combustibil şi camioane cu alimente vor fi eligibili să lucreze în Marea Britanie timp de trei luni, până în ajunul Crăciunului. De asemenea, schema este extinsă la 5.500 de lucrători în industria cărnii de păsăre.

Camera de Comerţ Britanică a declarat însă că măsurile sunt echivalentul "încercării de a stinge un foc cu un degetar de apă", în timp ce Asociaţia Transportatorilor Rutieri (RHA) a spus acordarea de vize doar până la Crăciun "nu va fi suficientă pentru ca oferta să fie destul de atractivă pentru companii sau pentru şoferi".

Deficitul de şoferi de camioane grele în Marea Britanie, estimat la circa 100.000, a cauzat probleme pentru o serie de industrii în ultimele luni, de la supermarketuri la lanţuri de fast-food, iar în ultimele zile, livrările de combustibil au fost afectate, ducând la cozi lungi la benzinării sau chiar la închideri de benzinării, în pofida insistenţelor guvernului că Marea Britanie are suficient combustibil.

Pe lângă emiterea de vize de lucru pentru lucrători străini nerezidenţi, alte măsuri includ utilizarea examinatorilor Ministerului Apărării pentru a spori capacitatea de testare a candidaţilor la conducerea vehiculelor grele şi trimiterea a aproape un milion de scrisori şoferilor care deţin un permis de conducere TIR, încurajându-i să revină în sector.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb