OLAF SCHOLZ: "Viziunea foarte imperialistă a Rusiei este extrem de ameninţătoare"

G.B
Internaţional / 30 martie 2022

Olaf Scholz (Sursă foto: Twitter)

Olaf Scholz (Sursă foto: Twitter)

Cancelarul german Olaf Scholz a acuzat Rusia că a atacat Ucraina "dintr-o viziune foarte imperialistă" asupra lumii şi că scopul Rusiei a fost de a captura teritorii prin intermediul războiului, potrivit digi24.ro.

"Nu putem şi nu vom accepta acest lucru", le-a spus Scholz participanţilor la o reuniune găzduită la Dusseldorf de grupul parlamentar al landului Renania de Nord-Westfalia, relatează dpa, citată de Agerpres.

"Aceasta este într-adevăr o situaţie serioasă şi foarte, foarte, foarte ameninţătoare", a spus Scholz, adăugând că lumea liberă, care a făcut front comun, are dreptate să impună rapid sancţiuni eficiente împotriva Rusiei.

Scholz a adăugat că preşedintele rus Vladimir Putin nu a anticipat că ucrainenii vor să aibă propria lor naţiune şi că şeful de la Kremlin şi armata sa se vor confrunta cu rezistenţa ucraineană.

"Inclusiv ucrainenii rusofoni se opun acestei invazii", a subliniat Scholz.

Cancelarul german a amintit că a vorbit de multe ori cu Putin şi că ştie că acesta este un politician care se concentrează pe geopolitică. Scholz a calificat drept greşită această abordare, avertizând că accentul pe frontierele istorice ar duce la război în Europa.

Succesele de securitate din ultimele decenii includ integritatea şi inviolabilitatea frontierelor europene, a remarcat Scholz, adăugând că acestea au fost confirmate inclusiv prin decizii comune cu Rusia. Cancelarul german a făcut apel la o refacere a consensului conform căruia graniţele nu mai trebuie mutate.

Opinia Cititorului ( 25 )

  1. Din cauza bolilor pe care le are, Putin decedeaza PANA LA sau LA finalul toamnei 2023 (desi miza mea mare e undeva in jurul lunii aprilie 2023).

    Mai apoi se deschide calea reala a unei paci intre Rusia si Ucraina si a ridicarii oricarei sanctiuni (indiferent de partea care o aplica). Notez faptul ca venirea acestei cai a pacii dupa decesul lui Putin va surprinde la conducerea Ucrainei a altui presedinte decat Zelensky.  

    Pana atunci avem combustibili scumpi, incalzire scumpa si mancare extrem de scumpa si pe alocuri inexistenta (la nivel global, ma refer).  

    deci, concluzionand, mai avem minim 1 an de suportat oalele sparte pe care marii lideri ai lumii si le arunca in cap unul altuia.  

    1. tu si baba omida

      Se plateste in ruble Sau ca pana acum in verzituri

      Bai, eu nu înțeleg ce aveți cu omul asta...atâta ura pe voi.... Voi chiar nu aveți viața de trăit sau ce? Eu cred că va roade adânc invidia, altfel nu îmi explic de unde atâta energie să-l hăituiți pe asta....

      Trol part time, asta ești tu... Ca și alții pe care i-am mai văzut pe aici că vă luați de Vali - troli plătiți ieftin sau pur și simplu idioți utili pro-rusi ... Poate omu' ofi nebun, poate o fi sfânt, poate o fi un mincinos păcălici, poate e proroc real, poate e doar un tip super-istet care anticipează excelent... Dar întrebarea rămâne: daca e un om irelevant... De ce naiba se tot găsesc unii să se ia de el? Pentru că de fapt nu e irelevant ? Agitația voastră înseamnă ceva... Că asta de fapt contează. Uite- zicea asta ieri de un posibil atac chimic făcut de ucraineni asupra lor insile pe lângă Kiev că sa dea apoi vina pe ruși și să iasă război mondial. Și a zis dinainte că rușii să ia măsuri, da prevină. Ce s-a intamplat aseară? Rușii au început să se retragă din zona Kiev. Cum explici asta trol nătăfleț ?

      Omul chiar are abilități și ce zice probabil chiar contează.

      Oricum e pentru România și antirazboi. Pentru mine asta contează cel mai mult. Nu ce zici tu sau vocea Kremlinului sau alti troli de tot rahatul. Acum, hai! Mars in Transnistria de unde postezi probabil 

      nebun este ala care posteaza ceva , apoi isi raspunde tot el sau se acuza de ceva si tot el apoi posteaza invers si isi ia apararea . misuna pe site un astfel de specimen .

      ce boli are putin ?

      A scris în presă Alzheimer, cancer colon și muuuuuulta psihoza paranoida

      poti face baie in apa inghetata cu cancer la colon ? tot in presa a scris .

      Nu știu... Nu vad legătură dintre cele două chestii

      legatura e simpla , daca ai cancer bolesti la pat , nu-ti arde de bai inghetate . iar daca ai Alzheimer , nu vorbesti ore intregi , fel de fel . acum vezi ceva ?

      Te-a intrebat despre Putin, nu despre Biden. Acelea sunt bolile lui Biden.

      Danutule, saracutule, esti sarac in spirit si IQ. Esti tinta perfecta a escrocilor.

      Vali sufera clar de niste afectiuni psihologice care il imping in zona misticismului, fanatismului nationalist. A avut Covid si se considera fericit ca nu s-a vaccinat. Nu intelege beneficiile mastii. Este profilul de AUR-ist perfect. Intre el si Azov nu par a fi mari diferente. 

      hai sa iti raspund ca in adolescenta mea salbatica .... sufar de fraierii ca tine care sufera part-time de smecherie falsa .. ti-a placut nu?

       

      dupa comparatiile pe care le faci ( "intre el si Azov" si stiind ce e Azov in armata ucraineana) dai semne de filo-rus sau nespalat transnistrean rus care tremura sa-si mai ia 100 de ruble pentru inca o dejectie trimisa pe site-uri romanesti...  

      tremura filo-rusii cand postez , de aia se iau de mine... de la cat gunoi au in ei!

      "Vali sufera clar de niste afectiuni psihologice"

      ia zi-mi mai uimitorule! ... cum era doctrina aia folosita din anii '50 de KGB ?  

      cum se numea?  

      "Kompromat" ? Da cu noroi si minimizeaza pana indepartezi - asta daca nu poti controla?  

      bai, se vad cu ochiul liber postacii plati de rusi... li se recunosc metodele de la 1000 de km ! ...hai , ca e seara... animalele pro-ruse merg la culcare deja.... mars inapoi in gaura aia pamantie din care din pacate ai scos capul in lume!

      Cel căruia i-ai răspuns este același individ care postează cu pseudonimul Ban.Cher.Vali. Își răspunde singur adesea și își ia apărarea cu alte pseudonime. Este clar că este el: folosește aceleași cuvinte, are aceleași expresii și aceeași tematică (mania persecuției, anticiparea excelentă, importanța exagerată, sfințenia etc. etc. ) când scrie ca "anonim".

      [...] 

      Amice deranjat la mansarda, tu in rubrica de comentarii ai amenitat ca tai jugulare. Vrei sa vorbim de Azov, mai nationalist cu creierii fierti?

    pana la putin o mierleste basescu... tinem pumnii

    1. Are sute de milioane de euro în cash in afara țării mă... Eu zic că e vrăjeală avc-ul lui....și dacă nu e vrăjeală , l-a bătut Dumnezeu pentru cate a făcut.

      Încă ceva... Hai sa va povestesc ceva că știu despre avc că taica.meu a fost operat pe creier de avc și știu problema. Nimeni, absolut nimeni , nu are avc e ținut câteva zile în spital - cică operat- și după aia hop-top înapoi la parlamentul european - totul în 5-6 zile.... Recuperarea după un avc ( grav din câte am înțeles cu pierderea auzului, vorbitului, cădere din picioare, etc) se face in luni de zile mă, nu într-o săptămână !!!!...că avc nu e gripa,mă!

      pai nu are , ai auzit la raitaru tv ca are ? acolo de dragul audientei vezi si auzi orice . in scurt timp o sa-l vezi la ciutacu cu dezvaluiri .

    Eu am un alt mesaj pentru Scholz. Esti cel mai slab, cel mai incompetent cancelar al Germaniei din ultimii 20-30 de ani. Schroeder, Merkel nu ar fi permis niciodata un razboi in Europa. Pentru ca dauneaza imperialismului german.

     

    Tu, Scholtz esti un german tradator. Ai facut praf economia Germaniei. Tu, PSD si USR din Germania, ati incalcat un principiu de securitate major al vostru. Masinaria economica a Germaniei este independenta de hegemonia SUA. Iar pentru asta avea nevoie de gazul ieftin, de 10x mai ieftin decat cel de azi, venit din Rusia. Tot ce trebuia sa faci ca un cancelar competent era sa eviti supra-inarmarea Ucrainei. Sa impui implementarea acordurilor de la Minsk inainte de a mai da si un glont Ucrainei. 

    Nu ai facut asta, tradatorule pentru interesele Germaniei. Si acum Europa o sa intre in recesiune iar economia ta va fi macelarita de China si alte forte economice. Iar SUA o sa iti scuipe in ceafa de la loja. 

    1. "Schroeder, Merkel nu ar fi permis niciodata un razboi in Europa."

      Domnu', domnu' ... te inseli!  

      Schroeder facea betii cu oligarhii rusi si e in business serios cu ei si madama Mutti Merkel a ignorat o multime de timp alertele ca Europa hranea un monstru la Est de ea.... un monstru care si visa urat la "Eurasia" - conceptul unificarii UE si Rusia sub conducere bicefala sau de preferat sub conducerea Rusiei!  

      Deci... ia-o mai usurel cu propaganda pro-Rusia pe scari ca noi romanii mirosim de la departare bulangii tradatori dintre noi !  

      Demonstrezi ca esti deranjat la mansarda. Te-a tradat cerebelul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb