Olandezii se ocupă de închiderea minelor din Maramureş

Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 1 septembrie 2004

Guvernul olandez finanţează programul Matra de închidere a unor mine din bazinul minier Maramureş şi identificarea unor soluţii sociale pentru salariaţii care urmează să fie disponibilizaţi începînd din luna septembrie, informează Rompres. Scopurile programului, asemănător cu cel derulat de Guvernul României în Valea Jiului, constau în diminuarea impactului social în urma restructurării activităţii din minerit şi închiderea minelor în condiţii de securitate, respectînd normele de mediu ale Uniunii Europene. La nivelul judeţului Maramureş, proiectul va fi aplicat în localităţile Baia Mare, Baia Sprie, Cavnic, Băiuţ, Tîrgu Lăpuş, Şişeşti, Cicîrlău, Borşa şi Vişeul de Sus.

Pentru identificarea direcţiilor de aplicare a programului, ieri dimineaţă a avut loc o întîlnire între subprefectul judeţului Maramureş, Viorel Deghid şi managerul de proiect în cadrul Matra, Erik Keuping. "Au fost evaluate resursele comunitare din localităţile unde se vor închide minele, căutîndu-se soluţii viabile de creare a unor noi locuri de muncă", a declarat, după reuniune, Erik Keuping. Acesta a explicat că, pe baza datelor despre bugetul local puse la dispoziţie de primăriile localităţilor în cauză, experţii angajaţi în cadrul proiectului ar urma să stabilească fondurile de lucru, "dar, pînă în prezent, primăriile din comunele Cicîrlău şi Şişeşti încă nu au trimis informaţiile necesare, astfel că, deocamdată, cele două localităţi au rămas în afara programului".

La rîndul său, Viorel Deghid a precizat că la nivelul judeţului există o serie de proiecte eligibile, în diferite domenii, cu finanţare europeană, care pot absorbi forţă de muncă disponibilizată din minerit. De asemenea, potrivit subprefectului, sindicatele din minerit şi administraţia Companiei Naţionale Miniere Remin Baia Mare au elaborat o strategie comună de atragere de fonduri pentru înfiinţarea unor noi locuri de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb