Oligarhul ucrainean Kostiantin Jevago a fost arestat în Franţa

S.B.
Internaţional / 29 decembrie 2022

Oligarhul ucrainean Kostiantin Jevago a fost arestat în Franţa

Oligarhul ucrainean, Kostiantin Jevago, fost deputat, în cazul căruia Kievul a formulat o cerere de extrădare pentru "infracţiuni financiare", a fost arestat marţi seară la Courchevel, o cochetă staţiune de schi din Alpii francezi, informează news.ro.

Fostul deputat ucrainean este suspectat că a deturnat 113 milioane de dolari de la banca sa Finance and Credit Bank, care a dat faliment în 2015.

Kostiantin Jevago, în vârstă de 48 de ani, a fost arestat de poliţia judiciară franceză "fără nicio dificultate", a precizat pentru AFP Parchetul din Chambery, care i-a comunicat oligarhului ucrainean, miercuri după-amiază, cererea de extrădare care figurează pe numele său.

Camera de instrucţie a Curţii de Apel din Chambery va trebui să se pronunţe, cel târziu în 10 zile, asupra cererii de extrădare.

Într-o declaraţie emisă miercuri, procurorul general al Ucrainei, Andri Kostin, a salutat arestarea. "Acest caz este un semnal clar al legăturilor constante menţinute de Procuratura Generală cu colegii străini şi al cooperării acestora în vederea aducerii în faţa justiţiei a oricărei persoane care ar putea comite infracţiuni împotriva Ucrainei sau a ucrainenilor", a spus el.

Kostiantin Jevago fusese plasat pe lista persoanelor căutate de Ucraina în 2021.

Potrivit Forbes, omul de afaceri are în prezent o avere de 1,3 miliarde de dolari, faţă de 2,3 miliarde de dolari în anul precedent. El este acţionarul majoritar al companiei miniere Ferrexpo, listată la Londra, care produce peleţi de minereu de fier şi care se confruntă cu dificultăţi din cauza conflictului actual din Ucraina.

Kostiantin Jevago a fost membru al Verhovna Rada, Parlamentul ucrainean, din 1998 până în 2019, uneori ca independent, alteori în tabăra fostului prim-ministru Iulia Timoşenko. A fost învins în alegerile legislative de un candidat din partidul lui Volodimir Zelenski, care tocmai fusese ales la Preşedinţia ucraineană, provocând un adevărat cutremur politic ce a măturat o mare parte din clasa tradiţională a ţării, în special prin promisiunea sa de a lupta împotriva corupţiei şi a înţelegerilor dintre politicieni şi oligarhii ţării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb