"Oltchim": PCC SE scrie pe site că deţine peste 58% din combinat

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 august 2009

"Oltchim": PCC SE scrie pe site că deţine peste 58% din combinat

Pagina de internet a fost modificată, vineri, la scurt timp după comunicatul "Oltchim"

Conducerea "Oltchim" acuză unul dintre acţionarii minoritari ai combinatului, PCC SE, că dezinformează lumea afacerilor prezentând informaţii eronate. Astfel, pe site-ul oficial al PCC SE, era menţionat, până vineri seara, că grupul german deţine 58,72% din pachetul de acţiuni al combinatului chimic.

Informaţia a fost corectată la finele săptămânii trecute, imediat după ce reprezentanţii "Oltchim" au trimis un comunicat de presă în care au sesizat existenţa acestei inadvertenţe.

Totodată, conducerea combinatului susţine că Dl. Dolkemeyer, membru în Comitetul Director al firmei de consultanţă TMT, pe ale cărei aprecieri se bazează PCC-SE când contestă măsurile de achiziţie de către "Oltchim" a Petrochimiei Arpechim Piteşti, este, în acelaşi timp şi membru în Consiliul de Supraveghere al PCC Rokita Polonia. Aceasta din urmă este o companie deţinută în proporţie de 97,67% de PCC-SE şi este un important concurent direct al Oltchim pe piaţă pentru o serie de produse, au explicat re­prezentanţii combinatului chimic.

"Oltchim" are o valoare de piaţă de 110,11 milioane de lei, potrivit preţului de 0,321 lei/acţiune, înregistrat în şedinţa bursieră de vineri. Combinatil chimic este controlat de statul român, prin Ministerul Economiei, în proporţie de 54,79%. PCC SE are, potrivit ultimelor raportări de pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, 12,15% din companie.

PCC răspunde acuzaţiilor

Reprezentanţii PCC au transmis, vineri, un comunicat prin care îşi exprimă poziţia cu privire la acest scandal. "PCC s-a prezentat întotdeauna ca al Oltchim şi în toate documentele transmise atât autorităţilor române cât şi presei, PCC a specificat întotdeauna foarte clar care este pachetul de acţiuni deţinut în momentul de faţă la Oltchim, respectiv 12,15%", se arată în comunicatul remis redacţiei, semnat de Adam Lamentowicz, Projects Development Manager al PCC SE. Domnia sa a precizat, în documentul citat, că toate acţiunile PCC SE au vizat identificarea celor mai bune soluţii "bazate pe principii economice solide, în conformitate cu legislaţia românească şi reglementările europene în vigoare" pentru reabilitarea şi dezvoltarea Oltchim. "Cu privire la pretinsa poziţie deţinută de domnul Wilfried Dolkemeyer ca membru al Consiliului de Supraveghere al fabricii Rokita din Polonia, acesta nu mai deţine respectiva funcţie începând cu luna martie a acestui an, în prezent fiind expert independent şi Managing Director al companiei TMT", mai precizează comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb