"Oltchim" vrea să împrumute 250 milioane euro

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 iulie 2011

"Oltchim" Râmnicu Vâlcea (simbol OLT) vrea să împrumute 250 milioane de euro pentru finanţarea investiţiilor şi capital de lucru, potrivit convocatorului Adunării Generale a Acţionarilor din 29 august, transmis Bursei de Valori Bucureşti.

O sută de milioane de euro ar urma să finanţeze investiţiile deja demarate, cât şi alte investiţii care trebuie efectuate în continuare în activitatea de petrochimie, dar şi pe platforma de la Râmnicu Vâlcea, restul banilor fiind destinaţi capitalului de lucru.

Acţionarii vor mai decide şi închirierea, pe o perioadă de 15 ani, către Linde Gas România a unui teren, în suprafaţă de 21.401 metri pătraţi, din comuna Bradu, judeţul Argeş, în incinta combinatului, în vederea construirii unei fabrici de oxigen azot pentru furnizarea de gaze tehnice unităţii de petrochimie Arpechim Piteşti.

Acţionarii vor mai discuta limitarea vânzărilor de produse prin intermediari la maximum 5%, diferenţa din producţie urmând să fie vândută direct către utilizatorii finali, precum şi vânzarea activului Staţia de Epurare Stejăret.

De asemenea, combinatul ar putea înceta vânzarea de produse către firme rezidente în paradisuri fiscale, cum ar fi Cipru, Elveţia, Insulele Cayman, fără aprobarea prealabilă în AGA.

Acţionarii vor mai discuta modificarea unui articol din actul constitutiv, la cererea Ministerului Economiei, în vederea separării funcţiilor de director general şi preşedinte CA. În prezent, Constantin Roibu ocupă ambele funcţii.

"Oltchim" are un capital social de 34,3 milioane lei, divizat în 343 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei.

Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile "Oltchim". Potrivit celor mai recente raportări, PCC SE controlează direct 17,28% din acţiunile "Oltchim", iar Carlson Ventures deţine 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.

Constantin Roibu nu va mai ocupa funcţia de preşedinte al CA al Oltchim

Constantin Roibu nu va mai ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie (CA) al Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), dar va continua să deţină poziţia de director general al combinatului chimic.

"Nu voi mai fi preşedinte al Consiliului de Administraţie. Rămân director general şi simplu membru în Consiliul de Administraţie", a declarat Roibu citat de Mediafax.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb